Fjærland
der Sognefjorden møter Jostedalsbreen.
Synes det ble en god stemning på bildet selv om skyggene fra skyene ødela litt.
Kunne nok også med fordel brukt pol filter.
Utstyr
  • Nikon D700
  • Sigma 24-70/2.8 IF EX DG HSM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_481717} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Olav Agnar F.
Jeg liker dette bildet. Det har tydelig perspektiv med retning inn i motivet. Lys og skygger fremhever en god dynamik og spiller på lag med dramatikken i landskapet (fjellene) for øvrig.
Ottar P.
Et flott landskapsbilde av et nydelig motiv,
fint lys og skyggepartier som du har mestret
bra.

Veldig bra!
Roy Flemming M.
Takk til dere begge. Jeg synes skyggene i det nærmeste fjellet odela litt, men når jeg ser nærmere på det så skaper det litt dramatikk i bildet.
Fred S.
Jeg er til dels sterkt uenig med de to over. Riktignok viser bildet ditt at det er vakkert når det er sol og sommer i vestlandsfjordene, men det er ikke bare å peike kameraet innover fjorden, en må tenke utsnitt også. Standpunktet ditt er ikke det beste valget; Treet i venstre hjørne ( og du har tatt med hele !) burde ikke ha vært med i det hele tatt, det har ingen annan funksjon enn å skygge for det som ligger bakenfor. Men,...det som ligger bakenfor er ikke stort bedre; typehus som en kunne ha funnet hvor som helst, ingen stedstypisk arkitektur som kunne ha fortalt litt om tradisjoner og byggeskikker på stedet.
I fjellene på høyre side er det lite interessant å finne, men pluss for ok lysspill der.
Skyene er utbrente og blasse, og blasse er også fjellene inner i fjordarmen.
Fint liv i vatnet nærmest, fine graderinger av både blått og grønt, men totalt sett er dette ikke mye å hoppe i taket over.

vh fred s
Andreas B.
Her må jeg nok være enig med Fred. Jeg synes det er en god del som ødelegger dette bildet. For meg er det særlig overgangen mellom fjell og himmel lengst inne i bildet. Å skille breen fra himmelen er rett og slett ikke mulig på min skjerm i alle fall.

Jeg tror du kan gjøre dette langt bedre ved å tenke litt mer gjennom hva du ønsker å formidle. Er det flott vestlandsnatur så hadde du ikke tatt med husa til venstre. Tenk også gjennom når på døgnet du tar et slik bilde for å få det beste lyset. Jeg vet mye om hvor utrolig surt det er å oppleve fantastisk natur i sterkt sollys, men dette blir nesten aldri som vi ønsker når vi skal prøve å formidle det gjennom et fotografi, dessverre. Om et polafilter kunne vært til hjel er mulig, men de elementene som ikke passer inn hadde ikke forsvunnet.

-ab-
Roy Flemming M.
Takk for tilbakemeldinger Fred og Andreas. Skal legge dette på minne.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu