Once upon a time
Tittelen bringer meg tilbake til skoledagene da vi hadde startet å lære engelsk. Det var liksom så populært å si: once upon a time I had a wonderfull girl - once upon a girl I had a wonderfull time. Men det var vel kanskje mest ord for man hadde vel ikke hverken særlig kunnskaper eller erfaringer på det området i den alderen på den tiden. Vi var jo 47 modeller på slutten av 50 tallet.
Det var jo også på den tia at raggarfenomet så smått dukket opp og det er vel der dette bildet kommer inn. Nå kan man selvfølgelig stille spørsmål om hva vi guttunga visste om det. Vel, små gryter har jo også ører så vi hørte jo litt og senere har man jo også hørt historier fra noen som var gamle nok og hadde hatt et bein innafor. I Sverige var jo raggarmiljøet mye større enn i Norge så det var kanskje ikke så rart at de norske raggarne følte seg fortrengt når svenskekjerrene kom trillende over grensa på rekke og rad. I ettertid innså vel de fleste at det var et tåpelig trekk av de norske raggarne å gjøre felles sak med det norske politiet mot de svenske raggarne for å få dem ut av Norge. Da starta krigen for alvor og det var ikke godt for norske raggere å ta seg over grensa til Sverige. Det er kanskje fra denne tia den stammer historien om den norske raggarn som lettere påseilet stilte seg midt på torget i Gøteborg og brølte: "Er'e no'n jævla svensker her?" Joda, han kom levandes hjem - men bare såvidt. Men det var altså før dette at man titt og ofte kunne se svenske raggarkjerrer laina opp på Youngstorget i Oslo. Rett over lå jo det som den gang var hovedpolitistasjonen i Oslo - Møllergata 19, så veien ned til Youngstorget var jo kort da de av og til bestemte seg for å rusle ned å å ta en aldri så liten teknisk sjekk på disse svenskekjerrene. Etter sigende fant de litt av hvert som ikke var teknisk korrekt etter boka. Bl.a. så ble det fortalt at en av bilene istedenfor vanlig bensintank hadde bensinkanne i bagasjerommet hvorfra det gikk en slange direkte til forgasseren. Snakk om å være foran sin tid hva direkte innsprøytning angår. Sjøl hadde jeg sammen med en kamerat kommet meg ned til Yougstorget en lys sommerkveld da svenskekjerrene sto laina opp. Med åpen munn og vidåpne auer så store som tinntallerkener sto vi der og bivånet svenske raggarjenter som dansa Rock\'n Roll på biltakene iført bare trusa.. Hengekøyene som puppa skulle vært plassert i flagra jo i raggarkjerrenes radiomaster må vite. I den harde kjerne var det visst større statussymbol å ha en eller flere slike tekstiler enn å ha en revehale i radiomasta. Ja. ja, så var vi kanskje ikke så helt uvitende likevel da - once upon a time.
http://pbase.com/kneppen
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_484568} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Anders Patrick K.

Jeg liker virkerlig den tegneserieaktige følelsen du har gitt bildet. forvitret teknologi er alltid et sterkt motiv, særlig når det er så nostalgisk og følelsesladet som her.
Rune N.

Endelig noe av din kunst som jeg føler jeg forstår.
Fine linjer i stoler, dør og daschboard.
Den røffe behandlingen du har gitt bildet, gjør dette om til noe mere enn en sliten bil.
Litt slitsomt å se på på skjerm, men gjør seg høyst sansynlig på veggen.
Bra Roar, og gøy
Avsluttet .

hehe, Roar, dette ble hva jeg kaller skikkelig retro...en reise tilbake til Youngstorget....og "Skrotkalle", utrykket i bildet står fint til historien...og din egenart er som alltid med, fint utsnitt, og kan jeg kalle det "retrofarger"?

mvh Ulv
Wilko J.

Både historien din og bildet ga meg en fin start på denne fredagen =)
Kult bilde med sterke farger. Alt minner meg tilbake til 60 tallet. Da fikk jeg lov å følge min far til jobb, på lørdager. Jaja once upon a time =)

Takker for dette.

Mvh Wilko
Håvard F.

Hardt og røft behandlet. bra utsnitt og format.
mvh
Håvard
Fred S.

Flott motiv. Skjønner ikke helt at det ikke kan stå i original form, uten denne effekten du har lagt på.

vh fred s
Harald N.

Ja, ja, Roar det vat tider! Nå sit vi å glor på ein dataskjerm og drøymer oss tilbake.

Mvh Harald
Solvår B.

Jeg synes jeg ser unge Roar og kompis stå der å glane. :)) Morsom historie du forteller og et artig bilde du viser. Takk for smilet!
: ) Solvår
Roar K.

Ser rett som det er noen kaller det kunst når jeg leverer noe som avviker fra røkla som det så vakkert heter. Virkeligheten er vel egentlig en annen. Jeg liker å gå mine egne veier og prøve meg litt fram for å komme fram til noe jeg liker som ikke alle andre har. Her er ikke gjort så mye unormalt bortsett fra at jeg brukte Smartsharpen istedenfor Unsharp Mask og fikk slikk en litt anderledes "look". Bortsett fra det bare justering av lys, kontrast og fargemetting. Utbrenningen i dashbordet hadde sola allerede ordnet i orginaleksponeringen. Jeg har alltid likt å skrive så da blir det lett litt historier sammen med bildene også selv om det ikke blir hver gang. Noen bilder bør få fortelle sin historie uten verbal innblanding.
Takker så mye for kommentarene som jo er drivkraften til å holde på.

Roar
ingeborg w.

Jeg må si meg enig med Fred her. Motivet ser bra ut, men har en anelse om at bildet står seg godt alene, uten effekten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu