Bildet inngår i albumet Havøysund og omegn -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger140
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_485506} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Andreas B.
Hei Thorbjørn!

Kjekt å følge med på at det spennende du legger ut!
På dette bildet var der også mange flotte detaljer. Det jeg vil trekke frem er de to vindmøllene som jeg synes er fint plassert. Månene er også etter min mening plassert meget bra. Skyggen fra den vindmøllen vi ikke ser kommer også fint inn i bildet og nesten peker på månen. Veien er også etter min mening veldig fin for å komme inn i bildet.

Det jeg ikke er så sikker på er ditt valg av kontraster eller klarhet. På den skjermen jeg sitter med er det bladet som går vannrett ut til høyre på den høyre vindmøllen nesten vanskelig å se. Etter min mening kunne det vært bra å få denne litt mer tydelig.

Jeg lurer også på om bildet haller litt til venstre. Når jeg ser på vindmøllen til venstre samt den antennemasten lenger bak ser det slik ut. Etter min mening trekker dette litt ned.

Bak den høyre vindmøllen er også en eller annen mast. Jeg synes at denne blir på en måte borte, men samtidig er den ikke borte. Jeg ville enten fjernet den eller plassert meg litt til siden slik at den forsvant bak vindmøllen. Synes ikke den passer inn slik som den står nå.

Men ellers vil jeg si at det var et stilrent bilde, og jeg liker veldig godt den enkel og tydelige komposisjonen.

-ab-
Kåre S. P.
Enkle elementer i kombinasjon med enkle linjeføringer er alltid en suksess for mine øyne.
Det er to forhold jeg hadde ønsket "manipulert";
skygge-strekene av de andre mastene, samt "tegnet" veien litt bedre fram.
Uansett; god jobb.
Hans Olav S.
Minimalitisk og enkelt. Fin idé dette.

Vindmølla og antennamasta heller til høyre, den vindmølla til høyre er derimot rett og horisonten er vel så rett som det går an å få den, uten å planere med bulldoser. Jeg foreslår at du bruker perspektiv korrigering i PhotoShop (eller lignende) for å rette opp resten også.

Dumt med den greia som skjuler seg bak vindmølla til høyre. Enig med andre om at denne bør fjernes.

Jeg skulle ønske at månen var litt lenger til venstre, midt mellom de to hvite vindmøllene liksom. For symmertriens skyld. Du har den riktignok midt mellom den antennegreia og vindmølla til høyre.

Lurer på om du ikke hadde fått et "renere" bilde om du hadde gått noen skritt til venstre?

Men komposisjonen er bra nok den.

Mvh
Hans Olav
Inger-Lise S.
Enkelt og elegant. Fint spill mellom lys og skygge.
Valg av komposisjon er helt grei, syns jeg, men ting kan alltids gjøres annerledes.
Men ellers har du jo fått flere tips over her. Jeg syns skyggen nede til høyre skaper spenning i balansen.
Minimalistisk og fint.

Inger-Lise
Roger H.
Nå skal jeg ikke analysere bildet ditt. At det heller litt til den ene eller andre siden er meg helt likegyldig. Vindmøller er en kraft vi er avhengig av, og her har du formidlet et kraftfullt bilde og egentlig et rolig motiv med stemning og fint lys. Et stort pluss for at du har med månen.
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene. Her var det mange vettuge innspill.

Jeg er enig i at møllebladet til høyre ikke ser helt patent ut. Jeg aner ikke hva som har skjedd.

Hvorvidt bildet er i vater er vanskelig å si, ettersom her ikke er noe horisontallinje å sikte etter. Terrenget heller jo både hit og dit.

Skyggen fra møllen jeg står ved siden av, er nok litt uheldig ja. Det samme gjelder masten bak. Her skulle det vært mer luft mellom den og vindmøllen. Kunsten er å se slike ting der og da.

Mvh Thorbjørn
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!!

Dette er et godt bilde på mange måter, ikke munst historisk og diskusjonen rundt vinnmøller generellt!
Eksponering og konvertering til B&W er jo softlig rent og pent. På hvilke måte du ser på motivet er nok også vesentlig...!
Som jeg også har nevnt til deg i dine svart/hvitt bilder, ønsker jeg kontraster! I dette tilfellet ville jeg økt kontrastene vesentlig. Fått himmelen/skyene bedre frem og dermed mer dramatikk i utrykket/motiv! Det hvite vil bli utbrent, noe jeg ikke synes gjør noe i svart/hvitt. En viktig detalj; månen vil dog miste detaljene...men vil det gjøre noe!?

Tårnet bak møllene synes jeg følger med og er ikke så opptatt av "renheten" i bildet! Skyggen nede til høyre samt skyggen fra en mølle, skaper en dynamikk samt veien som slynger seg inn i bildet. Skal du fjærne varden?? oppe til høyre bør du også fjerne den til venstre....eller beholde begge!
Mao er det kontrastbruken som jeg mest er opptatt av....for å få frem det JEG føler for motivet.
Månen og skyene er jo med på naturkreftene til det beste for møllene!:) Ufff...dette ble langt og tungt forklart men håper jeg fikk frem mitt syn!:)

Uansett et bilde til ettertanke og et godt bilde!!

Mvh Svend
Thorbjørn R.
Takk for meget bra innspill, Svend. Du har nok mye rett i det du sier om kontrastbruk - og jeg skal ta det med meg til neste gang.

Kanskje litt uheldig om månen mister kontrastene, men det går jo an "spare" akkurat den for kontrastøkning.

Jeg har ingen planer om å fjerne vardene. De er en naturlig del av dette "høyfjellslandskapet" 200 m.o.h.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu