Ei gammal dør som abstrakt.
Jadda, veit hu er konkret. Men kan ikke denne gamle døra også være et abstrakt maleri som jeg fant ved å gå innunder låvebrua og inn en smal gang på en gammal gård der det ikke så ut til å være andre dyr igjen enn en ilter chefer i løpestreng som det var best å holde seg unna? Ja, da må nok jeg revurdere min oppfatning om abstrakte bilder ganske radikalt for her finnes da både farger og felter som en kunskritiker kunne tolke både det ene og det andre ut av.
http://pbase.com/kneppen
Fargerikt.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet tatt for frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_486740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Lars Ivarson F.

alt kan abstraherast, også gamle dører..flotte fargar i harriet backer style..nummeret før verneverdig..
Gunnar V.

Dette bildet likte eg veldig godt. Fin komp og fine farger. Liker også godt innrammingane dine :) M.h. Gunnar
Alf B.

Liker sånne bilder og på dette var det flotte farger og et godt ut snitt.

alf
Torild H.

Abstrakt? ...neppe. Eit visuelt abstrakt uttrykk: er ikkje det å gjera noe konkret ugjenkjennelig?

Døra har absolutt særpreg, karakter og verdt ein eksponering, fint lys og beundringsverdig fargestyrke.
Mht. presentasjon forstår eg meg ikkje på all innramminga. Vert overkill for meg. Døra er nok for meg, utan innramming og på nøytral bakgrunn, men for all del: ein smakssak dette.
Torild


Dirk R.

fargerik og flott, bilde gjør meg glad.
hilsen dirk
Solvår B.
+1
Abstrakt eller dør? Har ingen betydning for meg. Jeg liker bildet. Jeg liker fargene. Jeg liker ramma.
: ) Solvår
Heidi N.

Et herlig fargespill i dette bildet. Virkelig flott å se på. Likte komposisjonen din veldig godt.
Mvh Heidi
Fred S.

Egentlig synes jeg du skal droppe fabuleringene rundt hvorvidt dette er abstrakt eller ikke, det spiller ingen rolle. Jeg ser ei dør, den er malt på, slik at den er fargerik.
Døra er fin den, men jeg savner litt mer kontrast . event. annen etterbehandling, for å få fargene mer intense.

fred s
elin a.

Herlig fargespill her.
Liker dette jeg.
elin
Tore R.

Blir sittende å lure på hvor mange farger denne døren har hatt opp igjenom tiden.
Vakkert.

Mvh
Tore
Torild H.

Fred: vedr. fabuleringer rundt abstrakt: Kanskje opplagt, men så lenge ein velger at ein tittel skal vera del av uttrykket, heilskapen til eit bilde, må det vera lov å stilla spørsmål om ord-/begrepsbruk, like godt som ein foreslår t.d. kutt i utsnitt osv. Men det er sjølvsagt opp til fotograf om han "bryr seg".
Torild
Wilko J.

En dør er noe spesielt i seg selv. Der har gått mange/mye forbi. En gammel dør har massevis av historier. Det er fasinerende med gamle byggninger og ikke minst dører...fargerikt denne her. Hadde klart seg fint uten ramme.

Mvh Wilko
Roar K.

Gledelig at 8 personer alleredefør kl.10.00 har lagt igjen sine meninger og betraktninger. At her er kritiske bemerkninger både til presentasjonen og min undertekst forteller at dette engasjerer. Når det gjelder mine rammer så er det stadig vekk noen som har menionger om dem og like moro hver gang. Nå er det jo tradisjon for passepartout og ramme på fotos på vegg selv om man nok idag mer og mer kan se både malerier og fotos på plater og lerret på utstillinger uten rammer der de bare for få årsiden ville vært utstyrt med gedigen gullramme - hverfrall for malerier. Aquareller og mindre fotos er fortsatt presentert med passepartout med innerlinje og ramme slik jeg gjør med mine bilder digitalt. Grunnen er at stadig vekk ser man fotos uten ramme eller avslutningslist som flyter ut i bakgrunnen fordi der ikke er noen avgrensing.Der dette bildet ligger på min portfolio skjer nettopp det og derfor la jeg på passepartout og ramme.

Så til hvorvidt det er riktig å nevne litt rundt hvorvidt bildet er konkret altså ei dør eller et abstrakt bilde eller begge deler. Det siste er nok riktig for hadde dette vært malt på lerret eller plate hadde det fremstått som et abstrakt maleri og de har hatt mange former opp gjennom nesten et århundre siden han som har fått tilnavnet abstraktens far - nemlig Wassily Kandinsky for alvor begynte å male abstrakt i 1914.

Etter at jeg begynte å skrive har det kommet til enda fler og endog innlegg som kan oppfattes som diskusjonsreplikk og ingenting er mer gledelig enn når et bilde engasjerer til slikt.

Takker så mye for alle kommentarer så langt.

Roar
Line s.

Dette falt jeg pladask for! Spennende med dører syns jeg, og dennr var virkelig noe for seg selv. Fantastisk flott komp og fargerikt!, hærligt;O)

Line;O)
Tove H.

Fine farger på døra og bildet! Vinskeiv er den og har særpreg i massevis. Fint du fant den! Bildet er dekorativt. Rammen er ok den.

Tove:)
Erik L.

LIKER - veldig godt.
Nok om det.
Ser at døra er ulåst. Gikk du inn?
Mvh. Erik
Venke K.

Fargerikt og flott.Dette liker jeg!

:-) Venke
Ann Kristin S.

Ei slik dør hadde vi også på låven. Hver gang det skulle rengjøres en malepensel var det denne døra som fikk siste rest. Den var rød, hvit, rosa, grønn og så ut som paletten til en maler. For ei stund siden malte jeg hele døra rød - og den mistet sin sjarme...for døra hadde sjarme og mange minner.
Dette er kanskje også ei slik dør - eller ei dør på et uthus som er malt mange ganger opp gjennom årene.
Javisst har den sjarme!
Mvh Ann Kristin
Monika Frisvold V.

Hei
Tenk om døren kunne fortalt om alt den har oppleved av mennsker som går ut og inn...
En fargerik dør som har levd en stund.. Å det er overhode ikke abstrakt så lenge en ser den gamle døren..
Liker bildet.

monika
Avsluttet .

Er egentlig ikke så begeistret for rammer, men her syntes jeg det tilførte bildet dybde....tror du kunne økt kontrastene enda mer for å få fram fargene enda litt sterkere...som du sikkert vet, elsker jeg abstraksjoner og det non-figurative, ikke helt sikker på om denne døra kommer under noe av dette siden en dør forblir en dør uansett påmaling, dog er det et for meg en fin original måte å fremheve døra..dermed kommer jeg endelig til hva jeg mener....et flott lite detaljbilde av en dør med "sjel" og bra sett!

mvh Ulv
Bent S.

Flott abstrakt med fine farger.

vh
Bent
Børth Aadne S.

Et virkelig flott bilde! Liker slike bilder, spesielt når dem har slike fine farger som her. Mange fine detaljer, og et flott utsnitt :o)

Mvh
Børth Aadne
Marit O.

Flott dør med masse farger,bor mye historie i denne døra Roar!
Savner struktur og rammen kler ikke døra!


Mvh Marit
Duy P.

For en fargerik dør du vises oss Roar.
Håper ikke at døra kostet deg mange malingsbøtter :)
Som nevnt av mange, er jeg enig at døra ville vært bedre uten innramming, men det er smak og behag. Uansett stilig framstilt.

mvh duy
tove j.

Jeg synes også det var fint at du fant denne døren. For denne var veldig dekorativ med sine farger og skjevhet. Flott bilde med eller uten ramme. Mvh tove
Bjørn T.

Fargerikt og flott. Bra eksponert. Fint utsnitt. Likte dette. Mvh Bjørn
Rune N.

Sier det samme som Fred.
I tillegg liker jeg slike gamle mishandlede dører. (Kanskje jeg er dørofil?)
Geir S.

Lærte et nytt (norsk) uttrykk i går: At et bilde må ha "stopping power" for å bli sett i dagens overflod av visuelle inntrykk. Og det har ihvertfall dette bilde masse av ...
Knallbra!

mvh Geir
Lill Beate Bru F.

Elsker den døra, flotte farger:-))
Rammen: nei takk, he he :-))
Frode L.

Hei.
Her er mye sagt,
at du har fanget ei fargrik dør er helt sikkert,
og det er sikkert mye historie bak også.
Ser du har Braskereidfoss som søkeord, er bildet tatt der?

Frode.
Ottar P.

Dette var en fargerik dør,
flott bilde med fine farger!
Roar K.

Ja her har det jaggu vært trafikk. Ikke alle liker alt, men sånn er det jo ofte. Hovedsaken er at bildet har engasjert folk.

Frode:
Hvis du tar Gravbergveien opp og tar av til venstre rett før Nordhagen skole finnr du gården på høyre side der veien dreier mot venstre.

Takker så mye for alle kommentarer med meninbger og tolkninger.

Roar
Harald N.

Forfallet kan vere vakkert, dette lika eg godt. Fint presentert.

Mvh Harald
Inger-Lise S.

Tenk at noe så gammelt og "stygt" kan være så vakkert:) Flotte farger, flott struktur og mange fine detaljer.Flott og malerisk effekt. Visst er det en konkret dør, men bildet har likevel noe abstrakt over seg, uten at det har noen betydning.
Jeg liker godt fargemetningen her.
Men rammen liker jeg ikke..Jeg liker tynne rammer og mener at om du beholder bare den tynne gule innenfor den dominerende orange, så blir det riktig så fint!

Mvh Inger-Lise
Roar K.

Ser her har dukket opp enda et par kommentarer.
Takker så mye.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu