kapp sett som infrarød.
Hoya R72 filter.
Er av mine aller første bilder i IR, så om noen ønsker å kommentere postprosesseringen og eventuelt komme med tips så hver så god.
Utstyr
  • Canon 5D mark II
  • Zeiss ZE 100 mm makro-planar
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_487070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Jóhann Á.

Hei Øivinn!
Artig å se IR bilder her inne, de er det ikke mange av!
Nå vet jeg ikke hva du har brukt av utstyr, men regner kanskje med at det er et eller annet filter som stenger ute allt lys under 720nm...en R72 eller lignende. Og effekten er der, vises i noen av trærne i hvert fall.
Ser ut som du har byttet kanaler i etterkant i og med at vegetasjonen har magenta og himmel blå. Men jeg ser at det blir mye blått, så da lurer jeg på hvordan du har jobbet med Hvitbalansen. Selv syns jeg det er best å skyte i RAW og bruke WB verktøyet i råkonverteren til å sett WB.
Par andre tips, selv om jeg ikke er noen spesialist!
Det er ofte bedre å ha færre elementer i IR bildene, fordi effekten har det med å drukne i oversiktsbilder.
Et annet kan være, at det er lurt å ha sola i ryggen (sånn omtrent) når man tar bildene. Da får man maksimal effekt. Her har du skutt litt i lyset, og da blir en del av bildet som blir i skyggen og effekten blir litt borte.

Men IR er artig, så selv om det blir mindre aktuelt framover nå så kommer det en ny sommer! Følger med deg videre...og ønsker deg lykke til!

MvH, Jóhann
Øivinn S.

Tusen takk for god tilbakemelding Johann. Ja jeg bruker et hoya R72 og er i ferd med på lære med hvordan dette funker. Jeg synes det er utrolig vanskelig å sette korrekt vitbalanse, da jeg synes alt blir mer eller mindre rødt uansett. På dette bildet er hvitbalnsen på rundt 900 kelvin, noe som jo ikke er mye. Jeg har også byttet rød og blå kanal som du sier for å få en blå himmel, men jeg sliter litt med hvitbalansen. Men det er god tips du kommer med så jeg skal ut å prøve dem når solen står som høyest nå en dag.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu