Der som ingen trudde nokon kunne bu
Helleren ligger i Sokndal kommune i Rogaland.

Husene under Helleren er rester etter en bosetning som går langt tilbake i tid. Husene på bildene kan arkitektonisk føres tilbake til tidlig 1800-tall, men deler av husene kan være enda eldre. Husene står uten taktekking fordi fjellet beskytter husene i dag – som det har gjort i uminnelige tider. Helleren, har arkeologene funnet spor etter bosetning fra eldre steinalder.
Helleren er ca 60 meter lang og inntil 10 meter dyp fra dråpefallet og inn.
Helleren ble fraflyttet på 1920-tallet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger128
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_487862} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Stig Robert G.

Supert bilde av Helleren! Jeg syntes du har klart å fange det spesielle med stedet godt med bildet. Jeg stusser litt over solgløttet vi ser til høyre, jeg liker best skyggepartiet (uten tvil). Tror kanskje jeg ville sett en versjon uten solgløttet (tar oppmerksomhet), hvis du klipper høyre side vil du også miste noen flekker uti siden der som er utrolig irriterende når man først oppdager dem (noe rødt, kanskje en jakke fra en på tur??)!
Inger-Lise S.

Flott bilde! Artig å lese underteksten her. Jeg undres på hvorfor folk bosatte seg slik...De hadde nok et grunn..
Jeg liker sollyset oppe til høyre, som en fin kontrast til motivet og syns det understreker det spesielle med Helleren.
Godt bilde.

Inger-Lise:)
Willy K.

Absolutt et severdig bilde! Spennende sted (takk for litt info), og jeg sitter her med lyst til å lære mer om stedet. Jeg er enig med Stig om at lyset oppe til høyre forstyrrer litt, men kutter du så behold ihvertfall litt av skyggen som faller fra fjellet, den sier litt om dimmensjonene i bildet. Også den røde jakken viser dimmensjon, men ja, litt dumt at den måtte være rød! Den hvite kanten rundt er jeg ikke så begeistret for, men det er vel smak og behag.
Venche J.

Flott dokumentar og info.
Man kan - i dagens verden, undre seg over mang en boplass fra forgangen tid. Men de hadde nok sin grunn, selv om vi ikke ser den i dag.
Venche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu