Hva slags fugl er dette?
Fuglefotografi har aldri vært min greie,og jeg har derfor heller ingen peiling på fugler. Men da jeg var på tur på Kaståsen i Hyggen, ved Drammensfjorden var det et par slike som dette som fløy forbi et par ganger. Og jeg fant ut at det i grunnen var ganske morsomt å prøve å fange de med kameraet. Selv om kameraet duger i massevis, har jeg helt opplagt ikke optikk som egner seg til formålet. 105 millimeter blir ganske snaut, så dere må ikke se på kvaliteten her (utsnittet er i ca. 50% oppløsning slik det er lagt ut). I tillegg er det motlys...

Med den tunge kompetansen på fuglefoto som finnes her på Foto.no, legger jeg det kun ut for å få vite hva slags fugl det er! Ettersom de var ganske store trodde jeg det var ørn jeg fotograferte, men etter å ha studert bildet i etterkant ser det mer ut som en ravn eller noe sånt?
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 24-105mm F4.0L IS USM
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • AnnetISO 400 raw
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_489629} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Odd A.

Dette må være ei ravn. Vet ikke hvordan det er nede på Hyggen, men oppover i Lierdalen er det vanlig å benytte dialektnavnet korp på fuglen. Morsomt at du fikk et bilde av den med mat i nebbet.
Mvh
Odd
elin a.

For meg ser det også ut som en ravn eller karp som de sier her i dalen.
+ for maten i nebbet.
elin
Geir A. G.

Takk for kommentar og svar Odd og Elin! Jeg må innrømme at jeg ikke aner om innfødte Hyggen-børinger sier Ravn eller Korp / Karp, ettersom jeg er innflytter. Men dialekten er vel stort sett den samme i Lier og Røyken (og Drammensdistriktet forøvrig), så da brukes sikkert samme betegnelse her. Uansett så lærte jeg noe nytt, da jeg ikke viste at ravn og korp var det samme!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu