- en høstmorgen -
Utstyr
  • Nikon D700
  • N 24 - 70 f2,8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetHDR, stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_489737} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Fred S.
Så nettopp dette bildet på Galleriet, og der var det som vanlig hallelujarop om hvor fantastisk flott dette bildet er. Når du da legger det ut på f/64 i tillegg regner med et du vil ha "a second opinion", skjønner godt at en blir lei av den menigsløse rosen som gavmildt strøes ut på galleriet.....

Så kort og godt: Jeg elsker fjellet, ikke minst høstfjellet, og drar på fjellvandring så ofte jeg kan. Hvis fjellet imidlertid hadde sett ut som det gjør på bildet ditt, ville jeg ha holdt meg unna fjellturer for evig.

fred s
Avsluttet .
Tja, jeg har sett flere naturbilder fra deg, etter min mening bra bilder hvor naturens lys og farger er formidlet på en opplevelsesrik måte. Her er jeg ikke like begeistret, og synes fargebruken er sterkt overdrevet og blir unaturlig glorete. Ellers så inneholder motivet mange av de fine elementene en finner i fjellet sent på høsten. Kanskje har du en versjon med mer "naturlige" farger ut i kameraet?


Terje A.
Det hærre blæi formye Kåre!
Oppbygning(les komp.)vældi bra,men for mye færver!
Sann er itte høstfjellet!
Ta fram råfilæ,å gjør noe me æ!

Mvh Terje
Terje A.
Det blei litt fæil Kåre, itte gjør så vældi mye me dæn filæ!
Mvh Terje
Kåre S. P.
Ja, helt toppers med klare meldinger. Jeg er fullt ut klar over etterbehandlinga jeg har gitt, og her er gjort flere opptak med ulike effekter, så null problem å framskaffe versjoner med mer kontrollert bruk av spakene.
Dette er hdr, og resten gir seg selv .....

Takk skal dere ha! Hadde ikke regna med noe liv her på kritikken, så dette var en opptur!
Kåre S. P.
Den er god, Terje.
Det viktigste for meg er at folk er ærlige, på godt og vondt.
Et bilde som dette er duket for alt fra slakt til ros, - skulle bare mangle. Og kanskje et pluss for bildet at begge deler kommer til uttrykk. Jeg er opptatt av læringsbiten, så jeg tar med det jeg får.
Inger-Lise S.
Absolutt et pluss at "begge deler", som du skriver, kommer til uttrykk.
Her nevnes "Hallelujarop" bl.a...Jeg tror bestemt at vi ikke kan påberope oss å vite hvor ærlig kommentarene er. Spesielt i min nybegynnertid her på Foto.no, ble jeg lett begeistret og hadde stor glede av å uttrykke den begeistringen ved å gi kommentarer. (Da beskyldes man bl.a for å gi for å få,prostituere seg m.mer)......Ja,ja,...
Så til bildet:
Du har dratt hardt i spakene her, våget å overdrive fargebruken ( noe som selvsagt kan slå begge veger), men jeg syns det er positivt at du våger.Ofte blir den ekstra fargemetningen det som gir bildet det lille ekstra. Her syns jeg du har lykkes i det.Jeg syns dette ble dekorativt og absolutt fjellet i høstskrud.
Jeg kan ikke fri meg fra tanken på et par vakre kvinnelepper hvor lett bruk av leppestift framhever leppenes skjønnhet, i forhold til leppene uten denne prikken over i-en ;-)
Mvh
Inger-Lise:)
Kåre S. P.
Takk for tilbakemelding, Inger-Lise.
Ja, jeg tror du har en plausibel fundering, og for denne type forum er det helt naturlig at det vil være store forskjeller i ståsted og motiver for å være her. Uten dette i bakhodet kan det fort bli konfliktfylt.


Kyrre M.
Jeg har ingen problemer med å godta din rett til å forsterke elementene fra virkligheten. Dette er en fotografs eget valg ,og blir brukt i mange andre sammenhenger der man ønsker å forsterke kommunikasjonen med mottaker.

Bildet skaper umiddelbart god kontakt med meg, og gir klare høstreferanser.
Imidlertid synes jeg mellomsjiktet i bildet gror igjen på en måte som hindrer en del av potensialet som ligger i dybdeopplevelsen. Den sammen problemstillingen dukker opp i form av den sterke overgangen mellom himmel og fjell til venstre i bildet. Jeg mener at det ville vært en fordel å dempe denne slik at vi som betraktere i større grad trekkes i en diagonal fra venstre til høyre, mot sol og fjord.
Espen S.
Slutter meg til synspunktene om at her er litt vel kraftige farger. Kanskje først og fremst på himmelen, etter min mening. Men bildet gir absolutt høststemning, godt komponert og balansert.

Mvh
Espen Seierstad
Thorbjørn R.
Her brenner både mark og himmel. Min første tanke var at dette var overdrevet effektmakeri - men etterhvert får jeg faktisk litt sansen for det. Du har imidlertid slurvet i overgangen mellom fjell og himmel, hvor det blir en tydelig glorie.

Mvh Thorbjørn
Kåre S. P.
Takker igjen for ryddige tilbakemeldinger, dette er stoff å ta med videre.
Ev. glorie så er den naturskapt, og vurderte faktisk en justering så lenge jeg har herja med øvrige spaker ....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu