Genocide, human madness.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger107
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_490170} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Espen S.
Siden jeg også har hodeskallbilder liggende her på "dotten", får jeg vel kommentere denne: Alltid et urovekkende motiv med slike elementer. Komposisjonen og utsnittet synes jeg fungere bra, med en bevegelse oppover i bildet og bakover med de bakerste hodeskallene. Et slikt bilde forteller jo en sterk historie, og bør etter min mening ledsages med noe info. Tittelen kan være nok. Men jeg synes tittelen du har valgt blir smør på flesk. Bedre om du hadde valgt det ene eller det andre.
Mvh
Espen Seierstad
Mari S.
Mektig bilde!
brynjar h.
tankevekkende bilde.. En munter tittel ville kunne skape kontrast til det alvorlige og triste bildet.
Brynjar
Avsluttet .
Litt enig med Espen, ikke nødvendigvis ift et behov for tekstlig beskrivelse. Et bilde innenfor en slik sjanger bør jo kunne fortelle historien i seg selv uten tekst. Jeg synes vel bildet mangler endel ift komposisjon. I forhold til at du kanskje burde hatt med litt mere rundt, her blir det bare en avbildning av noen hodeskaller som ut fra det vi ser her likeså godt kunne vært tatt i et studio, på et museum eller laboratorium av et eller annet slag. Komposisjon handler jo mye om å velge ut hva som skal være med i bildeflaten for å fortelle en historie eller formidle en stemning. Her mangler det, synes jeg.
Ole David P.
Hei
Takk for kommentarer.
Et folkemord er menneskelig galskap satt i system uansett hvor i verden det skjer.
Og Espen, bildet er ikke tatt i et studio, på et museum eller i et laboratorium. Jeg tok dette bildet i Cambodia. Et land jeg har reist rundt i en del ganger og som har lært meg ganske mye om hva et folkemord gjør med et folk, også i ettertid.
Jeg har prøvd å få frem et bilde av mørket, tomrommet og de hvileløse sjelene, som menneskelig galskap kan etterlate seg.
Bildet er også ment å være anklagende, anklagende mot alle de som viste, men som ikke gjorde noe.

Jeg håper inderlig at ingen liker dette bildet

ODP
Ole David P.
O.B.S.
I min kommentar refererte jeg til Espen, mente selvfølgelig Tommy
Sorry

ODP
Avsluttet .
Mitt poeng var at det ikke er noen som helst ting ved dette bildet som formidler de tinga du beskriver (som selvsagt er en horribel del av verdenshistorien, noe jeg ikke benekter). Jeg ser her noen godt belyste og skarpt gjengitte hodeskaller mot en nøytral kullsvart bakgrunn. Jeg savner altså flere elementer i bildet som kan plassere det litt bedre steds-/handlingsmessig for å få litt mer av historien med.
Ole David P.
Takk Tommy for kommentar og innspill.

ODP
Arne Henning G.
Sterkt bilde!
Selve motivet er vel klassisk i den forstand at hodeskaller stablet oppå hverandre vanskelig kan assosieres til noe annet en folkemord og menneskelig galskap. Rent teknisk så liker jeg at de mørke partiene nede i høyre hjørne og nede i midten viser detaljer. Kanskje hadde det vært mulig å gi strukturene bitte lite mere lys? Bare litt slik at detaljer ble noe mer tydelig?
Ole David P.
Hei Arne
Takk for kommentar og en god fortolkning av bildet.

Mvh
ODP
Espen S.
Ser at bildet kan ha en fortelling om hvileløse sjeler, og det kunne forsåvidt også vært en tittel. Men jeg er enig med Tommy; det er ingenting i motivet som forteller om hvor dette er, eller hvorfor disse menneskene er døde. Så dessverre; om det er det du ønsker å formidle, så bommer du denne gangen. Da hjelper det ikke å prøve å utdype det i tittelen.

Mvh
Espen
Ole David P.
Takk for kommentar Espen
Men jeg kan bare henvise til det jeg skrev i mitt svar 06.10.2010
ODP
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu