Bildet inngår i albumet Reisefotografi / Travel photography -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_492963} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fred S.
God tanke, ikke dumt forsøk, men de to personene blir for statiske, jeg ville ha hatt dem mer "utflytende". Jeg kunne forresten også ha tenkt meg å se dem plassert lenger framme i "åpningen".
Mye tomrom nederst, ville ha kuttet såpass kraftig nede at formatet blir ca. kvadratisk.

fred s
Knut Georg F.
Synes dette var et vellykket bilde, der buene i tak og i brosteinene i bunnen og det graderte lyset skaper en fin ramme for personene på vei ut i lyset. Likte dette godt.
mvh Knut
Avsluttet .
Et godt bilde!

Fargemessig har du en veldig gradert overgang fra det nesten hvite i åpningen, via veggen og taket ned til nesten helt sort. Og jeg liker at det er *nesten* sort og ikke helt sort. Det er mange fine linjer og buede former i bildet, og jeg synes også brosteinen er utformet på en måte som nesten gir inntrykk av at den beveger seg ut gjennom åpningen.

Jeg synes eksponeringen er fin, og bildet godt kler godt sort/hvitt. Personene er mørke, og det er kanskje riktig i forhold til uttrykket. Jeg ser at det trolig er vanskelig å hente frem flere detaljer her uten bruk av tilleggsbelysning, som trolig også ville ha skadet helheten.

Du har lagt opp til stor dybdeskarphet, og det synes jeg passer bildet.

Jeg vet ikke om du ønsker å formidle et budskap, om personene er oppstilt eller om det var et øyeblikks blinkskudd. Jeg klarer ikke på min skjerm å se om barnet holder moren med sin høyre hånd på vi ut mot lyset, eller om barnet holder moren med sin venstre hånd på vei mot mørket. Sistnevnte tilfelle synes jeg er symbolsk mer spennende med moren i oppdragerrollen som drar i retning av det korrekte - i motsetning til barnet som vil dra i motsatt retning mot det mørke og "ulovlige".

Du kan vurdere følgende innspill til beskjæring som kanskje kan bidra til ytterligere harmoni:
- Beskjære i venstre del helt inntil den nedre spissen på taket. Da fjerner du den vestre åpningen og røret/rekkverket som jeg synes drar til seg litt uønsket oppmerksomhet.
- Beskjære i nedre del helt opp til kanten av høyre vegg, og med det et tilnærmet kvadratisk format.

MVh Jens :-)
Gaute Lind F.
Tusen takk til Fred, Knut og Jens for konstruktiv tilbakemelding. Skal vurdere kvadratisk kropping :-)
Til Jens. Bildet er ikke oppstilt. Det er tatt på vei opp i ett utkikkstårn i København. Jeg så det fine lyset, buene (gjenntagende former) og linjene i brosteinen. Men det manglet noe, og det var en handling/historie/mennesker. Jeg satt meg ned og øvet litt på komosisjon og fant frem til rett eksponering, og så var det bare å vente på at noe skulle skje / at noen skulle komme. Så kom en mor og et barn. De var på vei fra mørket til lyset og jeg fikk rammet dem inn i buene i veggen. De er nok den dag i dag uvitende om deres deltagelse. Noe jeg ikke synes gjør noe da de er i siluett og fulstendig anonymisert.
Avsluttet .
Takk for at du kommenterte hvordan du gikk frem når du tok bildet, Gaute. Tilfeldige blinkskudd er vel og bra, men jeg har ekstra sansen for bilder som dette hvor det ligger litt mer tanke og planlegging bak.
Ivan H.
Synes dette ikke er så gale.
Liker lyset, at det går innover i rommet, diagonalt. Tror jeg ville kuttet litt i bunnen, slik at lyset endte opp nede i venstre hjørne.
Mulig jeg også ville kuttet litt til venstre, slik at "døren" der ikke viste.
Ellers så synes jeg dette fungerer bra.
Ang personene, hadde de kanskje fungert bedre om der var noe mer bevegelse i de. Om du forstår.
Ville ikke hatt de lenger mot lyset, da de ville ødelagt litt for buene der, som jeg synes er fine og viktig i komposisjonen.

.Ivan
Gaute Lind F.
Takker Ivan for gode tanker. Prøver ulike kroppinger. Om jeg hadde hatt stativ med meg den dagen kunnen jeg fått litt mer bevegelse i personene, noe også Jens var inne på. Jeg har sett på bildet med nye øyne og er enig med dere der. Jeg satt ca en halv time og tok bilder av ulike personer som kom inn i "komposisjonen min", og alle er frosset, da jeg jobbet håndholdt denne dagen.
Jeg kommer nok tilbake til denne lokation neste gang jeg er i Køben, og da med stativ :-)
Robert T.
Fine bilder. Bra bilder,men jeg sintes at det arkitektur kunne nesten ståt for seg selv utten folk i bilder. jeg hadde lyste opp forground litt mer men ditt mitt smakk.
Eli R.
Balansemessig er jeg enig med Fred som ville plassert dem nede til venstre.
Jeg syns lnjene i gulvet er spennende og kanskje et lavere ståsted kunne understreket de bedre. Jeg kunne også tenkt meg å tenke "landskap" og sette fokuspunktet ca en tredjedel inn i bildet men mulg at personene da ikke hadde blitt tydelige nok. Men å gjøre mer ut av forgrunnen en annen gang - kanskje ved hjelp fra Photoshop er en spennende tanke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu