"skygge i natten"
Bjørn fotografert rundt midnatt, ved åte i Finland.
Har vært litt ambivalent i forhold til dette bildet. Synes det antyder en stemning jeg gjerne ønsker å utrykke i bilder. Samtidig var det så mørkt at det nesten ikke er informasjon å hente i raw-fila - og dermed mye støy.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-11-04 09:59:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 400 mm f2,8
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_495465} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørnar P.
Minner meg om bilder av Theodor Kittelsen dette, med en eventyraktig og trolsk stemning. Her mer aner enn ser vi miljøet, men jeg "ser" både buskas, trær, et vann og sågar noen speilbilder i vannet og, selvsagt, bamsen selv.
Spennende fremstilling, som appellerer mye mer til fantasien enn tradisjonelle naturbilder gjør.
Avsluttet .
Hei Espen, jeg stiller meg fullt og helt bak Bjørnars positive bemerkninger.

Jeg har et innspill til det tekniske. At bildet er uskarpt bidrar til stemingen, og jeg synes det er bedre at det er _skikkelig_ uskarpt sånn som nå, enn bare _litt_ ute av fokus. Imidlertid synes jeg fargestøyen er skjemmende. MEN: Siden det likevel er uskarpt, har du prøvd å kjøre på med alt som finnes av støyfjerning? Jeg lekte litt med jpg-fila di i photoshop og synes resultatet ble godt, nesten maleriaktig - og du som sitter på RAW-fila har enda bedre forutsetninger. Et annet alternativ er svart/hvitt-konvertering, og da forsvinner også fargestøyen.

Bare en tanke. Mvh Jens :-)
Espen S.
Takk for gode tilbakemeldinger! Bjørnar: interessant at du ser både et vann og speiling i vannet. Det underbygger forsåvidt det du sier om at bildet appellerer til fantasien. For landskapet på denne lokaliteten er myr omkranset av furuskog. Jens: Ja jeg har kjørt på med det som er mulig av støyreduksjon i lightroom 2.7. Skal etterhvert oppgradere til 3.0 - som er mye bedre på dette. Photoshop har jeg ikke prøvd, men har CS3, så jeg skal gjøre et forsøk. Har testet s/hv-konvertering, men synes sjør at mye av den trolske stemninga ligger i fargetonene.
Avsluttet .
Enig i det som er sagt om at dette bildet av villdyret som spiller litt på fantasien kan være en bedre opplevelse for betrakteren.
Allikevel synes jeg nok at det ligger i grenseland nettopp i forhold til forstyrrende korn av ymse slag. Noe som tar overtaket og ødelegger for et ellers spennende innhold.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg overrasker meg selv litt ved å like dette. -Et bilde så proppfull av fargestøy, og som i tillegg kler det. Versjonen uten støy blir bare grøtete og dårlig, men enern har en mystikk og stemning der støyen virker positivt.

Samtidig har jeg nok likt bildet enda bedre om det hadde vært grei skarphet og uten støy. Men det er bare fiffig at det fungerer også. Det er bra.

Jeg ville ha slengt på hvit ramme, bare for ordens skyld.

ingebjørg
Espen S.
Takker for tilbakemelding fra dere også. Har forsøkt å legge inn bildet med hvit ramme, men ramme ser ut til å komme og gå litt.

mvh
Espen
Avsluttet .
Syns dette ble et veldig bra bilde og at støyen må være med.
Skikkelig Kittelsen motiv dette,trollsk og godt jobba.

Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu