Exit Schiphol
Utstyr
  • Canon EOS350D
  • Sigma 18-200 DC OS f/3.5-6.3
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_496392} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Hei, jeg ser bildet har stått ukommentert en stund.

Jeg ser et fly som forlater en flyplass, med en oransje himmel og solnedgang som bakgrunn. Øvre bildekant er dominert av noe jeg antar er dråper. Jeg antar derfor at dette er tatt gjennom et vindu. Kanskje du selv sitter på et fly, i en bil, eller inne i terminalbygget. Historien jeg får ut av dette er begrenset, og da gjenstår for meg bildets estetiske kvaliteter.

Fargene er sterke, og oransje, gult og sort synes jeg står fint sammen. Flyet er plassert i hht tredjedelsregelen, og det synes jeg fungerer godt her. Midtstillingen av sola skaper symmetri av lyset med de graderte overgangene fra hvitt og gult til oransje og svart som sprer seg mot bildekantene. Den kraftige vignetteringen (påført i etterbehandlngen, eller skapt av et flyvindu?) bidrar til å "lukke" bildet, og trekke oppmerksomheten inn mot senter. Jeg synes at regndråpene er sterkt forstyrrende her, men de bidrar jo til å gi inntrykk av at dette er tatt gjennom et vindu, selv om jeg ikke helt forstår hvorfor denne effekten skulle være ønskelig.

Fokuset er llitt uskarpt, og trolig svekket av vinduet. Jeg antar at fargemetningen og/eller temperaturen er justert i etterbehandlingen for å forsterke oransjefargen (hvilket jo er helt ok).

Jeg synes dette kan fungere fint i "feriealbumet" som dokumentasjon på avslutningen av reisen. Appellen ut over dette er jeg mer usikker på.

Mvh Jens :-)
stephen b.
Du er streng og rettferdig og alt du sier er jo korrekt. Denne type kritikk med sitt analytiske, ærlige utganskpunkt gjør meg innstillt på å ønske å yte bedre. Takk!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu