- Mot himmelen -
Biletet har støy pga høg ISO, men dette spesielle motivet måtte eg berre få med meg.
Bildet inngår i albumet Uventa motiv langs vegen -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetIso 800 handalde kamera i blesten
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger123
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_497130} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Håvard F.

Merkelig.. hva gjør skoene der oppe? Bildet ser fint komponert, og man gjør seg tanker hvorfor, hva og når ;)
Bra Tone!
mvh
Håvard
Solvår B.

Kanskje en person har prøvd å klatre denne veien opp til himmelen. Vedkommende måtte tydeligveis gi opp. :))
Fint sett. Et artig bilde som passer flott i sv/hv.
: ) Solvår
Tommy E.

Hei.
Jeg er blitt fortalt at det opprinnelige signalet med sko som henger på denne måten er at det er omsettning av rusmidler (kommer fra miljøer i USA)i nærmiljøet. Ikke noe hyggelig, men det finnes rusmidler de fleste steder. La oss håpe at disse skoene bare er en uskyldig spøk.
John H.

Hei Tone
Kjempemotiv. I en periode var det en trend i noen ungdomsgrupper å utføre stuntet med å kaste joggesko så de ble hengende på lav -og høgspentmaster. Vet ikke om det var et fenomen i hele landet, men her er det kjent. Tror det er noe facebook-greier. Smittsomt og dyrt for foreldrene.
Avsluttet .

Underfundig kombinasjon av motivdetaljer uten noen direkte sammenheng som setter fantasien i sving. Ja det fungerer det.
Tone A.

Takk for kommentarar på dette spesielle motivet kor eg sleit med å finna ein tittel.
Gildt å lesa dei ulike kommentarane kva de les i biletet.
Håvard og Solvår:Gildt at de likar komposisjonen og gråtonane.
Tommy:At sko som heng over ledningar i gate fortel om narkotikaomsetjing er nytt for meg.
Bryne er ein liten by med 2 gater, og kvar sommar heng det fleire par med sko over Storgata. Men desse skoa heng over ei sidegate kor fleire hus har blitt revne.Berre frikyrkja står urørt i eit hjørne her.
John: "Facebook-greier" er nytt for meg. Litt meir symbolsk såg eg biletet her med trea som ruskar mørktona i vinden og dreg blikket mot korset under ein mørktona himmel. Mens skoparet meir fortel om høgde under taket i kykja.
Ikkje alltid andre ser kva ein som fotograferer ser som motiv.
Kjell: Gildt at eg iallefall får fantasien din i sving.
Helsing Tone
Avsluttet .

Aldri sett sko til tørk så høyt oppe jeg. Ja de finner på mye rart. Og ser hvor du er, og blir litt sur for at jeg ikke har sett det:)
Et herlig motiv, der du treffer utmerket med kompsisjonen, helt herlig.

Et nydelig bilde.
Og, ja nå bygges det i Bryne sentrum. Det meste skal jo bli til leiligheter, mens butikker flytter ned på M44. Litt synd i grunnen, mye koseligere i gata. Tror det er drift i de fleste butikklokalene nå, ja unntatt der de bygger da. Er jo vel 4 plasser de holder på nå. 2 plasser her som du er, og også i begynnelsen av "gågata, og i enden, så synd at Tjemslandbygget brant opp, det var jo et ja, nesten et varemerke for Bryne.

Dette motivet klarer jeg nok ikke å holde meg unna, så har jeg noe å finne på i morgen:)

mvh arild
Tone A.

Hei i natta Arild
Nå kan eg gleda meg kva du får utav dette motivet.Det var jo mest mørkt då eg oppdaga dette skoparet dinglande i vinden.. Eg var oppteken med å fotografera restane av fabrikken ved sida av far sitt kontorbygg, då eg snudde meg og såg skoparet ved Frikyrkja.
Men det har vore sko i Storgata på ledningar dei siste somrane. Eg er enig med deg når det gjeld utbygginga av Bryne sentrum, M44 dreg butikkane til seg som ein magnet. Men allereie nå har ein butikk gått konkurs. Ja nå vart det lite om biletet mitt, kor det jo berre er kyrkjespiret og korset som er skarpe.
Ha ei fine fotostund i morgon, Arild.
Olav Ø.

Mørkt, dystert. Hvem er det som har hivi skoa over ledningen? Dårlig gjort. Har sett dette før, med andre sko, andre steder. Fin detalj med kirka i bakgrunnen.

mvh. olav
Inger-Lise S.

Denne skikken med å henge opp sko slik leste jeg om på Foto.no for flere år siden.Den er visst ganske utbredt. Og handler ikke om dop. Derimot om fest og vellykket sjekking, for å si det slik..;-) Artig at du har tatt dette motivet med kirkespiret i bakgrunnen! Det var jo tider da folk "måtte" gifte seg etter slike vellykkenheter. Kirken og ledningen er i fokus her.
Godt komponert, Tone! Litt dyster stemning, men for alt vi vet kan det jo passe...for noen ;-)

Hilsen Inger-Lise:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

Eg opplever noko av det samme som Håvard her gir uttrykk for, kva skoene gjer oppi der:)

Den støyen du nevner sjenerer ikkje meg, eg ser den nesten ikkje, og no bruker eg å legga merke til støy ganske så kjapt:)

Ellers er det eit bilde som ein kan "lesa" på mange måtar, etter mi meining.
Bildet har både symbolikk og humor i seg(med skoene som heng igjen) samtidig ligg det og ein slag alvorleg "undertone" i akkurat det.

Men at du, atter ei gong, har hatt augene med deg, på rett stad og til rett tid, er det ingen tvil om.

Bra sett og godt formidla:)

Mvh Inger Anne
Marit O.

Dette er et bilde man stopper opp ved Tone,tror mye er p.g.a at kirken er med i historien og gjør dette til et spesielt og tankevekende bilde!
Har opp til flere ganger sett slike motiver,men ikke i en slik setting!
Flott komp,dystre toner som passer utmerket til stemningen i bilde!


Mvh Marit
Tone A.

Olva:Fint at eg får igang tankane dine med dette motivet.Det dystre ville eg ha fram med gråtonane.Originalen er prega av blåtimen.
Inger-Lise:Godt med infoen som du kjem om skopar på ledningar.Gildt at du likar komposisjonen og at det er litt dystert.
Inger Anne:Du tolkar biletet godt, med tanke på at det ligg også eit humoristisk innslag med skoparet mot mørktona kyrkjespir og greinene som ruskar i vinden.
Marit:Gildt at du likar historien her og at kyrkja spelar ei rolle her.
Helsing Tone som er glad for alle innspel.
Hans-Jørgen H.

Du store Korinter Tone!
Errre ikke skoa hans Odd som har kommet ut av jordbanen og tatt landing ved frikyrrkja på Bryne...nesten på spiret.
Du skjønn det at da den ukontrollerte dynamittsalva tell Drivdalsgubben gikk av blei trykket så heftig at han Odd som lå på lur ved ei bjønneåte oppi Ekornskogen gikk ende til værs..heilt netto.. mens skoa, broka, vømmøltrøya og hatten blei reve av...og la seg på slep bak alle ekorna in the upper space.
Odd har forlengst landa og flakker nå om berrføtt i det kalde klimaet på søken etter sine fortapte sko.
Du må straks få kontakt med den arme mann, som sikkert allerede har forfrøsi både stor og lilletå Tone. At det vanker både skjerf og votter og et par ekorn i finnerlønn er jeg sikker på, samt en heil dag ved bjønneåta. Husk scoterdress og tjukke såler Tone.
For et bilde...gir meg ende over.
Hans-Jørgen.
Odd E. k.

Du store alpakka Tone!

Så det var på Bryne skoa havnet til slutt da, og godt var det. Hent stige eller ring brannvesenet Tone, så jeg får de tilbake før barfrosten setter inn for fullt. Her i Drivdalen er det styggelig kaldt og det å fyre opp vannstampen når gikta iler som verst er ikke bra, for veden trenger en til vinteren med sprengkulde. Hans-Jørgen har her fortalt forløpte til hendelsen og det med skoa. At finnerlønne er bestemt, må jeg også innfinne meg i..Ja, du er velkommen Tone, men som nevnt, ta med tjukke såler for ventetiden kan bli lang...Huttemetu, nå slipper jeg å bekymre meg for koldbrann i den andre foten Tone...
Ps, ikke sikkert postmannen vil ta imot disse illeluktne skoa, men mulig Arild med taunuen er på vei nordover... Takk så lenge..

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Javel ja, nå forstår jeg hvorfor det har luktet så ille her på Bryne de siste dagene.
Så det er dine sko Odd? Nei så men om jeg tar fine Taunusen min og kjører de opp til deg, du får komme deg i nærheten av neste ladning slik at du får deg en ny luftetur i indre atmosfære, og skoene har jeg hengt klar slik at det er bare å nappe dem når du seiler over Jæderen.
Det vil si, vi måtte jo få de bort fra sivilisasjonen, så om du legger kursen 5 grader mere vest vil du finne dem.
Tone og jeg hadde et svare strev med disse skoene nå sist søndag skjønner du. Ante ugler i mosen hva lukten gjaldt, og ja det luktet ekkelt, nesten litt sånn dottemedlemslukt.

Skoparet henger i en ledning nede ved Sele båthavn. Vi måtte frakte dem dit ved hjelp av en gammel oljetank som jeg tok opp når jeg la nytt gårdsrom her. Stanken må vite, å kjøre skoparet i flere kilometer er jo verre enn den fineste hevdaloktå som me har her på Jæren om våren. Så frakten gikk greit, ingen kyr eller sauer omkom.

OBS: Vi har ikke knyttet skoparet til ledningen, da du jo kommer i fæl fart. Så om du sikter godt så blir det nok en innertier og skoene er på plass der de skal være, på dine føtter!

Klær! Nei jammen om vi vet. Har du Tone sett noe idag der oppe på Lye. De er jo ganske tunge slike vadmelsbukser og jakker, især når de kommer hit til Jæren hvor det er fuktighet over normalen for landsgjennomsnittet.

Om du ikke henter skoen snart Odd, er jeg redd at villaksen vil dø uti havet ved Sele Havn. Da må du ta høyde for at det vi bli anlagt sak mot deg. Og mine sager er veldig veldig sløve nå etter at jeg pusset opp huset i 2006. Så da kan det gjøre noe vondt dessverre.
Hm.
Merkelige tilstander. Taunusen min du liksom, nei den bruker jeg ikke til slike oppdrag mer, har ennå mareritt når jeg kjørte Drivdalskjerringa hjem.

arild
Tove H.

Når Odd E har gjentkjent skoene sine, ja, da er mysteriet jo løst!
Husk å ta bilder i Drivdalen, om du slenger deg med Arild oppover - jeg lurer sånn på tilstandene der oppe...
Et festlig bilde å fabulere over, Tone! Høy takhøyde utenfor kirken også, ser det ut til.
Godt komponert.

Tove:)
Tone A.

Kjempegildt med slike kommentarar på dette dystre biletet.
Hans-Jørgen:Her kan eg ikkje anna ennå le. Ein dynamittsalve så alle kleda og skoa fauk til vêrs saman med Odd. Dersom han hadde landa på Jæren i dag, så er det ille ute pga at det bles iskald kuling frå aust i dag. Men eg har ulltøy og varmedress i ulike storleikar, så han kan få varmen i seg.Litt verre med adressen til Drivdalskogen.
Odd:Så det var dine sko som heng så høgt i lufta?
Biringt å frysa i denne kulden, så eg får senda med godt ulltøy. Du treng nå begge føtene, så få på vannstampen med ei gong.Arild får ta taunusen om posten ikkje vil ha skoparet, men med regnet og vinden er dei temmeleg reine.
Arild:Eg har ikkje sett kleda til Odd, dynamittsalven har nok berre sendt dei til Tove i Bergen. Har skoparet kome til Sele hamna? Då vert det jo ein fæl fiskestank på skoa, så du er nødd til å kjøra likevel.Eg sit på med ulltøyet, og kan ta med litt gjærbakst.
Tove: Jammen skal eg ta med fotoapparatet til Drivdalen kor det helst virkar litt farleg slik som det driv med dynamitten.
Gildt at dette biletet får tankane i sving, helsing Tone.

Roger H.

Av og til ser jeg et par sko eller to som er kastet opp på en ledning eller vaier. Tenker alltid at her skulle jeg hatt med kamera, men det har jeg ikke. Tårnet med korset forsterker historien her og gjør bildet meget severdig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu