Ønsker kritiske innspill til både komposisjon og teknikk. Flere nordlysbilder på http://www.haagensenfoto.no
Bildet inngår i albumet Nordlys -
Utstyr
  • Canon 1Ds mark III
  • Canon ef 14mm 2,8L II
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker10s
  • Nei
  • AnnetISO 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_498566} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Frode S.

Nydelig bilde. Fargene er helt fantastiske.
Bjarne K.

Storslått! Katedralaktig på en måte. Liker heleheten elementene sjø, fjell og himmel gir. Synes kanskje lyset i husene til venstre blir litt intense og drar mye oppmerksomhet. Kanskje også litt mye vann, men om du skulle skåret bort det ville det gitt en helt annen geometri i bildet, for himmel og sider kan ikke kuttes, synes jeg.

Mvh
Bjarne
Lars Ivarson F.

litt usikker på dei fire stripene, som årar, i vatnet..men nordlyset er hurra meg rundt, så flotters
Arvid H.

Hei Torbjørn. Jeg blir like imponert hver gang over disse nordlysbildene. Men jeg er enig med Lars angående de fire lysstripene. Etter min mening stjeler de for mye oppmerksomhet.
mvh Arvid
Roar K.

Det første som slo meg da jeg så thumben var "Aurora på karusel". Kan ikke si meg uenig i at lysrefleksene stjeler litt oppmerksomhet. Men på den annen side så ble jeg litt fasinert av dem også. Tenkte litt på kanskje et kutti høyresiden. Gjorde et forsøk med å kutte rett innenfor der det står et hus el.l. rett utennfor der lyset lengst til høyre kommer fra slik at refleksen skjæres av høyre bildekant med litt luft ned til hjørnet. Hvorvidt det er noen løsning kan vel være en smaksak for refleksene vil nok spille førstefiolin uansett og Aurora annen.

Roar
Per Einar G.
+1
Komposisjonen kan jeg like, vanligvis er jeg kritisk til slike lys i nattbilder etter nordlyset og ville nok allerhelst ha kjørt opp i fjellet en plass for å ungå andre lyskilder. Men nå er dette komponert og tatt og det ble vel egentlig ganske stilig med kurvene i nordlyset mot linjene i de menneske skapte lysene. Teknisk fungerer det OK, selv om jeg ikke er nordlysexpert så synes jeg at lukkertiden er balansert slik at ikke stjernehimmelen flyter for mye utover, slik det ofte gjør med for lange lukkertider. Jeg ser at spesielt i den fordypningen i fjellet midt i bildet at du sliter med endel flekker på himmelen som skjemmer bildet noe. Dersom det er sensorflekker så er det best å fjerne dem allerede i RAW konverteren og ikke senere i Ps da det gir best resultet etter min mening.

Ha en fin fotouke i det vakre nordlyset.

Mvh
Per E.
Thorbjørn R.

Tusen takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger.

Det er delte meninger om kombinasjonen nordlys og kunstige lys. Slik også her. Jeg kan forstå at det kan være dominerende og forstyrrende. Samtidig så synes jeg at det varme lyset fra hyttene her utgjør en fin kontrast til de kalde fargene på fjell, himmel og nordlys. Jeg forsøker å variere litt. Noen ganger oppsøker jeg lokaliteter hvor kunstig lys er fraværende, andre ganger forsøker jeg å "bruke" disse lysene i komposisjonen. Her er det en slags symmetri ved at det er kunstige lys ute på begge sidene. Uansett nyttig med tilbakemeldinger på dette.

Roar: Jeg var selv inne på tanken om et kutt på høyresiden. Nordlysets plassering i bildeflaten ville blitt best slik. Årsaken til at jeg ikke valgte dette var at jeg raskt ville komme i konflikt med nordlysets speiling på isen, som jeg liker godt. Jeg ønsket også å ha med det kunstige lyset helt til høyre for balansens skyld.

Per Einar: Jeg ser nå de flekkene du sikter til. Jeg tviler på at det er sensorflekker, men skjemmende er de likefullt. Disse skal fjernes til senere presentasjoner. Strukturen på nordlyset her er akseptabel, synes jeg - særlig på høyresiden. Men jeg skulle gjerne kunne klart meg med 5 sekunders eksponering her. Løsningen må være å gå høyere opp på isofølsomheten - men det blir da svært viktig å ikke undereksponere. Her hadde jeg undereksponert noe - og når dette lettes opp i etterbehandlingen, så kommer støyen (også om man gjør dette allerede i raw-konverteren). Jeg ser at her er rester av støy, som nok kunne vært fjernet uten at det hadde gått ut over detaljeringen i for stor grad.

Men igjen - takk for konstruktive kommentarer. Flott at det er mulig å få slike, også på bildegalleriet.

Forresten lite nordlysaktivitet denne uken. Synd, for nå er det klarvær, nysnø og nymåne - i motsetning til når dette bildet ble tatt. Månen var da fraværende og den tekniske biten blir da ytterligere mer utfordrende.

Mvh Thorbjørn



Håvard F.

Nydelig nordlys du har fotografert her Thorbjørn. Mulig speilingene i isen i forgrunnen forstyrrer ørlite...
Flott stemning. Vakkert.
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu