Måne på hell
Månen er her 97% full men på hell, men likefullt er den rimelig lyssterk.
Mitt første forsøk med kamera festet til teleskop, og jeg er nå litt fornøyd selv. Når månen er tilnærmet full blir det litt for store forskjeller på de mørke og lyse områdene, så jeg skal vente noen dager nå og se om ikke det blir litt bedre når den er mer i ne.

Opplevde også litt kondens på utstyret, men hadde satt det ut noen minutter i forkant for akklimatisering.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • -
  • Brennvidde900mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetKamera festet med T-ring på Orion 100ED og stativ - intet annet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_498882} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Jan Magnus F.
Der ja! Det var et fint månebilde - og det er jommen ikke så lett å få til som man skulle tro. Ble veldig klart med gode detaljer. Du kan jo eksperimentere med litt forskjellige månefaser. Lurt å sette ut utstyret i god tid for avkjøling. Har du prøvd med Barlow linse(r) for økt forstørrelse?

-Jan Magnus
Egil Bru O.
Veldig bra. Hvilke objektiv har du? Kan du fortelle mer om hvordan dette ble gjort?
Per Ove H.
Takker for tilbakemeldinger - begge to.

Jeg har ikke forsøkt med Barlow linser, men tenkte jeg skulle det en av dagene. Vil vente til månen er litt "mindre" for å få frem flere detaljer, så jeg håper været holder seg.

Mitt teleskop som jeg ofte bruker til disse bildene er et Orion 100ED Apo refractor som er montert på stativ. Bruker kamerahuset festet til teleskopet med en T-ring, så teleskopet fungerer som en kjempelinse. Optikken i teleskopet er så pass bra at bildene som regel blir gode og skarpe.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu