Måkespeiling
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger877
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_500817} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Hildegunn R.
Oi.. det bildet var urolig fint!
Kjell G.
Du fortalte meg at du hadde funnet denne i glemmeboken din. Der var den nok feilsortert.

Bilde har mange kvaliteter. Én slik er at lukkertiden ble satt så optimalt at vannhinnen over fjærne drar et flott måkebilde videre oppover.
Avsluttet .
Flott fangst i kledelig mykt lys. Jeg savner litt mer rom rundt fuglen, bare.
Ketil K.
Bærre helt lækkert!
Per Harald O.
Finner desverre ikke noen feil her! Dette er en nytelse!
Geir Joar H.
Flott fanget med fin speiling. Ser i bildeinfoen at Adobe Photoshop CS2 Windows er benyttet. Oppgi gjerne hva du evt. har justert i PS.
Tore R.
Fantastisk flott fanget like etter landing. Liker at vannet er "frosset", vakkert lys, speiling i vannet. kort sagt vakkert.

mvh
Tore
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Geir Hval: Nei, Photoshop har en skikkelig uvane med å etterlate informasjon som om dét har vært det sentrale programmet, men i dette tilfellet er det helt feil. Dette opptaket er behandlet i Canons DPP, medvirkningen fra PS er begrenset til at denne JPEG-filen er lagret fra PS med fargerommet sRGB. Det kunne vært gjort i DPP det også, og da hadde spørsmålet falt bort. PS CS2 (ACR kompatibel med 1DMk.III er ikke kompatibel med PS CS2) kan ellers ikke konvertere RAW-filer fra 1D Mk.III. Ikke har jeg noe behov for det heller.

MVH CA
Ivan H.
Hei Carsten,

Et teknisk godt foto. Antar at måsen hadde lite fart og nærmest lander rett ned på vannet. Det kan også se ut som den ikke liker vann i ansiktet, da den trekker hodet bakover.

Jeg har vært innom bildet noen ganger nå, og hver gang så lurer jeg litt på komposisjonen, om ikke bildet hadde vært tjent med litt mer luft bak måsen, altså til høyre. Hvordan tror du om det?
Ellers er det vingene som styrer store deler av valgt komposisjon, noe som jeg synes fungerer.

Har ikke så mye mer å komme med, annet enn at bildet er dekorativt og et teknisk godt naturfoto.

:ivan

Carsten A.
Ivan Holmedal: "Antar at måsen hadde lite fart og nærmest lander rett ned på vannet". Nei, opptaket er gjort fra båt i god fart, så både fotograf og og måke var meget langt fra å ha "lite fart", måken lander på vannet i full fart, hvilket vel også bildet viser. Ikke er "mer luft bak" måken "til høyre" heller, men tom vannflate der ("bak" - til venstre -hvor det ikke er med så mye i opptaket) tilfører bildet intet overhodet. Jeg kan heller ikke være enig i at en tenkt utvidelse av bildets venstre del som fører til en større grad av midtstilling vil være noen vinner, tvertimot.

MVH CA
Ivan H.
Jeg kunne altså ikke se at du har gjørt en panorering her, Carsten. Derfor har jeg hver gang jeg har sett på bildet tenkt at måsen hadde lite fart, som de noen ganger har. ..og at vannet var stille, men da burde vi nok sett mer linjer og konturer i det.

Ang konposisjon så klarer jeg nok ikke å overbevise deg om noe annet enn dette. Det jeg tenkte på ang mer luft bak, altså til _venstre_, er at jeg synes at linjene bak i vannet blir litt hardt avbrutt. Derfor kunne jeg tenke meg noe mer å gå på der. Bildet blir nok mer midtstillt, men kan se at det har så mye å si, det kommer jo ann på hvor mye lenger inn i bildeflaten måsen kommer.
En dønn midtstilling fungerer nok ikke så godt som denne plasseringen.

:ivan
Morten C.
Inspirerende!
Avsluttet .
Ved fjerde gangs betraktning er jeg ikke så sikker på at jeg ønsker meg mer luft likevel.

;-)
Carsten A.
K-Sh: Det satt jeg pris på å lese, dermed er du og fotografen mer på linje mht. til utsnittet.

MVH CA
Eyvind R.
Her stemmer det meste, Carsten. Positur, utsnitt og fokusplan er etter min mening helt på plass. Svært bra.

Mvh Eyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu