Betong, gress og himmel
Bildet inngår i albumet • Arkitektur • -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-12 11:09:29
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_500837} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørnar P.
Voldsom etterbehandling her. Både dag- og nattstemning i samme bilde.Bakgrunnen minner om nordlys, men skyggene tyder på at bildet er tatt på dagstid, eller kanskje i månelys?
God komposisjon. Ser ingen klar fortelling, så jeg antar bildet er ment å spille på det rent estetiske eller på undring.
For meg vekker det undring i tillegg til at det oppleves som et rent uttrykk, og bildet oppleves som godt å se på.
Thomas R.
Tøfft, men jeg ville nok kuttet endel i den ene siden :-) Bildet spiller helt klart på det estetiske og linjeføringen virker forseggjort og gjennomtenkt. Kontrastene er høye, noe som er bra, flott bevegelse i himmelen.
Gunnar John C.
Jeg opplever dette som en dystopi. Den geometriske løsningen din tar noen friheter fra gjengse oppfatninger - stramme linjer ført rett inn i motstående hjørner - det grepet formelig suger disse strenge betongformene fast til bilderammen. Jeg synes det sitter, det stemmer for meg med det angstfylte uttrykket jeg finner her.

Den harde, grafiske kontrasten gir det skrinne, pistrete gresset en gold karakter - mot sort himmel ser lyset på denne forlatte "plenen" alt annet enn harmonisk ut. Fjern horisont, illevarslende lys på himmelen... likevel mykere former som klinger estetisk fint mot den rettlinjede geometrien.

Et sterkt og foruroligende bilde, synes jeg. Litt apokalyptisk.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Anne Ø.
Her er det kontraster både i form og sv-hv toner som vekker meg til å få interesse for bilde.
Kjempetøft er mitt førsteinntrykk samt at jeg har sansen for det grove utrykket.
Ulike grader av vinkler i betongen og i det lyse partiet. Disse vinklene sammen med den "dansende" skyen, herlig synes jeg...
Gresstustene, gresset, skaper og en mykhet mot den harde betongen. Kontraster igjen.
Ja, dette bilde finner jeg svært interessant, går nok tilbake her tenker jeg...
Erik J.
Jeg liker linjene og flatene her, og komposisjonen fungerer fint. Jeg føler at du har vært litt brutal i overgangen i overkant av skyen (mye bedre i underkant) og opplever den som litt unaturlig i forhold til resten, som står fjellstøtt...
Ivan H.
Hei,

Som de andre her så liker jeg linjene i bildet, som du får godt frem her. Tror nok at det er linjer som er ditt hovedmotiv i dette. Jeg lurer litt på om du har tatt med litt for mye her, om spennet er for stort? Jeg kunne kanskje tenkt meg å kutte i topp, for å gi skyen bak mindre spillerom, og tror det vil gi helheten mer spenning. Litt usikker på høyresiden, selv om jeg ser og støtter ditt valg her.
Etterbehandlingen, hardheten i kontrast med solys og skygger gjør dette litt utenom det vanlige.

:ivan
Geir B.
Takk for interessante tilbakemeldinger.

Bildet inngår i min utforsking av sort/hvitt-mulighetene i Lightroom og denne versjonen er det jeg liker å kalle "ekstremversjon" - at det "sprekker" her og der er tilsiktet. Det fotografiske innholdet er flater, den visuelle etterbehandlingen har leitet frem teksturer der det har vært mulig.

Til sammenligning legger jeg ut "orginalen" - å eksponere er noe (helt) annet enn å fremkalle.

mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu