Bildet inngår i albumet Scener fra Tromsø by -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger201
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_501420} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Olav Ø.
Fint tatt Torbjørn. Dama med krykka blir blikkfang her. Fin kompossisjon.

mvh. olav
Rita H.
Flott bilde med damen i forgrunn som først blir et blikkfang for deretter å lede øynene til skiltet Velkommen til Tromsø.
Havneområde hvor hurtigruta legger til? Noen må nødvendigvis bli ønsket velkommen og det er tydeligvis ikke på flyplassen.
For å isolere motivet, som jeg regner med er forgrunnen, kunne bildet muligens vært kuttet rett ved spissen av taket på høyre side for å unngå husene i bakgrunnen (hvis ikke de også var et mål for deg) - skiltet er viktig og vil likevel være inntakt.

Mvh Rita
Torild H.
Lurer litt på kva du vil formidla her? Du har teke bildet med to personar til stede, trur det helst må vera for å gje bildet dimensjonar. For meg endar det opp med at det er trist arkitektur det dreier seg om. Tydelig slik byen Tromsø ønsker folk som kjem sjøvegen velkommen, med dette skiltet på denne vel litt typiske havnelagerbygningen. Får berre satsa på at folk likevel har lyst til å sjå meir av denne byen, til trass for denne "velkomsten". (Send gjerne bildet til byens plankontor...)
Torild
Thorbjørn R.
Takk for fine innspill.

Ja, dette er hvor hurtigruta legger til. Bildet er tatt fra dekket på M/S Nordstjernen. Terminalbygget er nå iferd med å bli revet og vil bli erstattet av en ny og moderne terminal.

Jeg ser absolutt poenget med et strammere utsnitt - og Ritas forslag om å kutte ved høyre takhjørne vil nok stykre bildet, rent komposisjonsmessig. Samtidig ønsket jeg å ha med litt bymiljø også.

Personene må selvsagt være med i denne type havnemiljø.

Mvh Thorbjørn
Wilko J.
Ja Thorbjørn....det var nesten som det andre jeg ble litt forbauset over =)....du husker det sikkert. Her var det heldigvis noe folk med...det var bra...litt mer kontrast? Måtte smile ved Torilds kommentar...angående velkomsten...det var godt sett av deg....enig å ikke kutte...må si at det ikke frister meg å reise dit...ikke et godt reklamefoto for Tromsø....men et flott dokument

Mvh Wilko
Thorbjørn R.
Mange takk for sysnpunkter fra deg også, Wilko.

Liten wow-faktor på dette. Responsen på denne type bilder er da også begrenset, men de kommentarene som kommer er gjerne innsiktsfulle.

Jeg husker godt hvilket bilde du sikter til Wilko :-). Det er en del av denne serien. Jeg er enig med deg i at menneskelige innslag kan være en fordel - men noen får det til å fungere uten også (se f.eks flere av Kjell Harangens bilder).

Behovet for (ytterligere) kontrastøkning er notert og tas til etterretning.

Jeg tenkte meg forresten først dette i sorthvitt, men damens flotte grønne kjole mot den rød veggen bak - gjorde at jeg slo det raskt fra meg.

Thorbjørn

Roger H.
Dette bildet føyer seg bra inn i serien din om Tromsø. Det at det ser litt trist ut er vel et valg du har tatt. Bra bilder behøver ikke nødvendigvis være pene glansbilder. Det er en egen stemning jeg liker ved bildet, Grønn er komplementærfargen til rød, derfor er det fint med kjolen som blikkfang. Pallen,sykkelen og mannen likeså.
Espen S.
Godt sett motiv, med en trist fremstilling av Tromsø. At det kun er to personer på kaia, begge gamle og den ene med krykkjer, forsterker det triste uttrykket. Jeg synes absolutt bygningene bak må være med, men kunne kanskje beskjært no i høyre kant for å redusere oppmerksomheten som trekkes mot Tromsøbrua. Bygningene bak er imidlertid ganske "friske" og velstelte. Om du ville understreke det triste uttrykket kunne det jo være en idé å redusere fargemetningen på bakgrunnen - kanskje helt mot grått, om du ikke har motforetillinger mot det - og også gjort bakgrunnen mørkere.

mvh
Espen
Bente R. D.
Velkommen til Tromsø står det på skiltet. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg skygget unna denne byen, for her så det ikke trivelig ut. Du har fanget en side ved byen og en situasjon som er annerledes enn det vanlige. Jeg liker når folk utfordrer vante konvensjoner for hva og hvordan et godt bilde er/skal være. Situasjonen du har fanget her er bra.
Dama i forgrunnen har det ikke helt godt ser det ut til.

mvh
Bente
Håvard F.
Sitter med bare en lomme-pc, men når jeg scrollet bildet, så dukket damen opp. Jo dette falt i smak. Føler ikke får å kritisere hverken format eller utsnitt. Likte dette :) Damen gjør alt for bildet. Men også de diagonale linjene
mvh
Håvard
Inger-Lise S.
Godt komponert bilde!
Synd at dette møter turistene som kommer med Hurtigruta, for bildet er jo misvisende hva gjelder resten av byen. Men et godt bilde! Damen i kjolen gjør mye for bildet.

Hilsen Inger-Lise
Øyvind S.
Likte godt perspektivet og damen med krykken og mannen bak, der stopper det..
Synes bagrunnen tar for mye her, litt ned i topp og i venstre hadde økt fokuset på kvinnen i turkis, Kutt frem til pallen og flagget i topp...
Øyvind
Øyvind S.
Vært innom dette igjen og legger til litt til, det vil jo være en mulighet å kutte helt ned til litt over pipa på trehuset så det blir en tynn stripe med bymiljø,som et innspill!
Øyvind
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer.

Jeg ser hva du mener Øyvind - og er helt enig. Nyttig innspill.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu