The man in green
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_502084} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .
Hei Vibeke, dette synes jeg var meget bra, både estetisk og som en historie.

Mannen virker for meg til å være en form for servicevakt for turister som besøker et hellig sted hvor man må ta av seg skoene. Hva slags sted er ikke godt å gjette, kanskje en form for utgravning? De parkerte skoene gir for meg inntrykk av å tilhøre turister.Den grønne dressen ser ut til å være en slags form for uniform, og slipset og skjorten ser ikke ut til å være en del av denne mannens daglige antrekk. De knallblå sokkene er en herlig detalj. Det ser ut som om mannen halvsover, og virker ikke spesielt engasjert i jobben sin her og nå. Kanskje han er sliten etter lange dager for å tjene til livets opphold, selv om han egentlig burde hvile hjemme med det vonde beinet sitt? Kanskje han bare kjeder seg. Stokken og den hvite lua er andre fine detaljer her.

Komposisjonen synes jeg sitter som et skudd, og det at du har tatt bildet gjennom en åpning i muren bidrar til å ramme inn mannen, samt forsterke følelsen av å smugtitte. Utsnittet er også godt, men er bittelitt usikker på den lyse stripen til høyre. Den gir inntrykk av at det finnes et lyst rom lenger der inne, men kanskje den burde vært større eller beskjært et par prosent. Lyset er supert, og kontrastene er passe harde. Fargemetningen er kanskje en ørliten anelse for svak etter min smak. Skarpheten er god, og den korte dybdeskarpheten fremhever mannen.

Dette bildet traff meg skikkelig, og er et av de beste jeg har sett på en stund. Godt fanget!

Mvh Jens :-)
Helge H.
Knallfint bilde, fin setting og naturlig. Spennende lys og skygger, men ville mulig hatt litt mindre sort nede, mer som et hint av sort noe mer som på venstre side (hvis sett mot grå bakgrunn i helbildevisning). Mange fine detaljer og supert fanget!
Vibeke J.
Tusen takk for kommentaren til bilde Jens. Mener jeg svarte for en stund tilbake også, men det er godt mulig det ble slettet. Dette var egentlig et bilde jeg overså med en gang, men etter å ha bladd gjennom bildene fra turen la jeg merke til dette bilde. Jeg tok kun to bilder av denne mannen mens jeg var inne i en utgravet kirke i Lalibela (Etiopia). Det var et lite planlagt bilde. Jeg er enig at bilde bør beskjeres en smule, det hvite på siden var litt irriterende.

Tusen takk for kommentar Helge. Jeg syns selve meningen med bildet gjør litt mer forsterket effekt ved at bakgrunnen er svart og at det på en måte er en del av rommet som bildet blir tatt fra. Og at mannen får en naturlig ramme.

MVH: Vibeke
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu