Redrum
Bildet inngår i albumet Picturaday - Bilder fra bloggen:
http://pictureaday.blogspot.com/
Utstyr
  • DIY
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_502910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Torild H.
Fin setting her: etterlatt bamse troner i godstolen.
Fleire historier ein kan få utav dette.
Torild
Arne Henning G.
REDRUM-MURDER
Refererer til den klassiske scenen fra The Shining (regner jeg med).

Får ikke samme creepy følelsen (skal jo noe til), men du er jo inne på noe. Helt klart en ekkel atmosfære.
Anders G.
Følger deg ikke helt her. Finner ikke igjen The Shining-referansen i bildet (Jeg har selv et bilde med nøyaktig samme tittel her på foto.no, og om jeg har lyktes noe bedre kan du se på selv om du ønsker). Derimot så gir bildet helt klare referanser til "the Red Room" (Black/white lodge, Twin Peaks).

Den grove strukturen og falmede/diffuse fargene regner jeg med er tilsiktet, men det blir litt for mye for min del. Det blir for flatt og lilla-tonen forstyrrer for mye.

komposisjonen synes jeg er bra og bygger opp under fremmed/uhygge-følelsen i bildet.

Innholdsmessig så ser jeg noe papir og en tallerken med matrester på bordet og en bamse som leser ei bok i stolen. Klarer ikke helt å se sammenhengen/historien her og tittelen hjelper meg ikke.

Vet ikke om du har en tanke bak den hvite strukturerte ramma rundt bildet, men den fungerer ikke i mine øyne.

Likevel, med litt oppfiksing av farger/klarhet samt en tittel som hjelper seeren mer kan bildet (i mine øyne) bli spennende.
Arne Henning G.
Tittel på bildet bør kanskje ikke ha så stor innflytelse vurdering av selv bildet. Uansett så er redrum murder baklengs. Det var det sønnen til Jack skrev på veggen samtidig som han i en form for transe repeterte redrum-redrum... Moren kunne lese det i et speil etter det jeg kan huske. Og Jack var der bak veggen med ei øks.

Jeg tenker derfor på at det er en gal morder bak disse tunge gardinene (som det jo ofte står noen bak i skumle filmer og venter på en anledning til å slå til mot et uskyldig og hjelpesløst offer.

Rent teknisk så er jo fokus løftet opp fra bamsen som leser, og opp mot de store tunge gardinene, som dermed får stor plass i bildet. Akkurat som om man har betraktet bamsen, og får en anelse om at det er noe bak slik at man løfter blikket. Når det gjelder skarphet, farger osv regner jeg med at det er snakk om en hjemmesnekra patent av et kamera(?) Jeg har ikke peiling på slik, men denne teknikken er vel med på å skape uhyggelige atmosfæren. Og jeg er glad jeg ikke er den fornøyde lille bjørnen som sitter og leser.
Thomas R.
Takk for kommentarer og utførlige beskrivelser av referanser og historiespinn. Det er selvfølgelig The Shining referanser til dette litt creepy hotellrommet, men man kan også tenke rødt og Twin Peaks. Men skulle jeg gjort det omigjen, hadde jeg nok fjernet Pollypakken og tallererkenen så det så litt mer ødslig ut. For meg var bamsen såpass malplassert på dette rommet at den ikke gav noen godfølelse, snarere tvert imot :-) Personlig liker jeg de litt crazy fargene som poladroid har produsert her.

Kameraet er en hjemmesnekret kryssfinerplate som har Canon fatning på den fremsiden og feste for Phase One bakstykket på baksiden. På Iso 400 og 800 blir P20 filene ganske grumsete, men ikke uten sjarm.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu