Mormor
Tok et portrettbilde av mormor i jula. Bygde en provisorisk softbox av en lampeskjerm, en hvit duk, aluminiumsfolie og to blitzer. Bakgrunnen er et sort teppe jeg tapet opp på veggen. Bildet er konvertert til svarthvitt, og jeg forsøkte å skape et gammelt uttrykk på bildet.
Jeg er godt fornøyd med dette bildet, med tanke på at det ble tatt i gangen hjemme, med en lampeskjerm som softbox, og et teppe som bakgrunn. Jeg skulle gjerne fått inn litt mer lys fra høyre, men jeg fikk ikke til det i det provisoriske "studioet" mitt. Jeg synes jeg fikk frem et gammelt utrykk i bildet, noe som var planen. Jeg er selvsagt også farget av at dette kanskje var den siste gangen jeg hadde muligheten til å ta bilde av min kjære mormor.
Utstyr
  • Nikon D3000
  • Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED
  • Brennvidde68mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_503513} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Roy Helge R.
Hvis du med "gammelt utseende" mener en suboptimal gjort jobb i mørkerommet med forstørreren og kjemibadene, så er jeg enig med deg. Du har fått til omtrent den "looken" mange av bildene mine hadde da jeg holdt på som verst i mørkerommet for 15 år siden. Men for min del var det ikke noe jeg strebet etter, men kun mangel på kompetanse og evner som gjorde at det ble sånn.

Men siden det er det du er på jakt etter, så skal ikke jeg klage (mer).

Iris og pupill blir litt i overkant markert her. Du har gjort hoveddelen av ansiktet med lav kontrast men har gjort dette med høykontrast lys. Og om det er noe du har bestemt, eller noe du ikke har fått rettet opp vet jeg ikke - men jakka og øynene blir for klare kontraster for å stå til resten av ansiktet. Det blir noe maskinaktig ved det.

Knut-Ove K.
Hei.

Gode tips du kommer med i forhold til øynene og jakka. Dette er ting jeg ikke har lagt merke til, men nå ser jeg det helt tydelig.

Takk for gode tips. Det er slikt jeg lærer av :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu