Out of Season.
Dette bildet ble tatt i Os utenfor Bergen på Vei hjem fra julefeiring..i mange minusgrader.
Bildet inngår i albumet Winter - Tatt i romjulen 2010, på strekningen Bergen/Stavanger.
Utstyr
  • Olympus E-3
  • Olympus 12-60mm 1:2,8-4,0 SWD
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_504106} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Bjørnar P.
Fint lys. Noe høyretung komposisjon.
Savner litt mer glød i høylysene. Ved å åpne bildet i PS og levels, ser jeg at høylysene har mye å gå på her. En justering av høylysene i levels (eller curves) gir den gløden jeg savner.
Ser det er en del "grums" på himmelen. Ser ut som en blanding av jpeg-artifakter og bildestøy.
Forutsatt at du bruke lav ISO, burde det vært unngått. Om det skyldes at bildet var undereksponert eller mangelfullt etterarbeid, er vanskelig å si.
Signaturen din synes jeg ble for dominerende.
Tor Eirik B.
Takk for kritikken.
Når det gjelder komposisjonen så var det en del "rusk" i venstre kant..samt at sola kom relativt hardt inn fra den siden..og jeg likte godt dette utsnittet..er nok en smak sak uansett.
Skal se hva jeg kan gjøre med høylysene.
Når det gjelder "grumset" på himmelen kan jeg ikke se hva du mener, ikke noe grums å spore på min skjerm.
Bildet er tatt med ISO 100, så det skal jo være optimalt..men sola kom som sagt hardt inn fra venstre..så det kan være det er en faktor.
Bjørnar P.
"Grums" kan oppstå dersom du presser himmelen under etterbehandlinga. Dette gjelder særlig dersom opptaket ikke er i RAW-format.
Ellers kan også jpeg-artifakter oppstå ved for hard komprimering. I hvilken grad det er synlig avhenger mye av skjermen du bruker. Jeg bruker en kalibrert 24" Imac. Prøv gjerne å se bildet på en annen skjerm også. Kan være du får en aha-opplevelse.
Dette gjelder i særdeleshet dersom du bruker en bærbar maskin. Skjermene på slike maskiner er sjelden egnet til seriøs bildevurdering.
Tor Eirik B.
Jeg tar stort sett all bilder i høyeste jpeg oppløsning, og har ikke oppdaget noe støy bortsett fra når jeg tar bilder med lang eksponering.
Etter hva jeg husker er dette bildet ikke komprimert, og jeg bruker ikke laptop når jeg redigerer..men en ganske standard Samsung 19"..har vurdert å få meg en ny større og bedre.
Ellers så tror jeg det eneste jeg gjorde med dette bildet var en kutt, skal se hva jeg kan gjøre med bildet etter romjulas "basiller" er drept!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu