Kvinnelig anleggsarbeider fra Karnataka
Alt anleggsarbeide så som veibygging, husbygging osv. gjøres av folk fra nabostaten Karnataka som er en av Indias største stater. Goanerne gjør ikke slikt arbeid sjøl. Selv hagearbeid som gressklipping etc. settes bort til stort sett folk fra Karnataka som du kan se sitte på huk og klippe gresset med ei hekkesaks. Når det gjelder anleggsarbeidet så er det kvinnene som gjør det tyngste arbeidet som å bære sand, sement, bricks osv. på hodet. Ikke sjelden kan man se at menn løfter det opp på kvinnes hoder mens kvinnene bærer fra A til B. Når de jobber er de ofte kledt i sekk og aske som vi sier. Strisekker er ikke uvanlig og de hekter den opp mellom beina så det ser ut som en pose. Men når arbeidsdagen er slutt kan du treffe dem som skikkelige ladies i fargerik sari.
Jeg har tidligere blitt kritisert for at ansiktet er for mørkt, men hva gjør man når de er kølsvarte i fjeset slik som her. Disse damene fra Karnataka som bare jobber ute og om natta ofte sover i telt eller under åpen himmel blir jo like kølsvarte som svarte afrikanere. Dette bildet er en snapshot i dårlig lys tatt i skygge om ettermiddagen utenfor en bank. Bygget er ferdig og i bruk, men omgivelsene er fortsatt under oppbygging og alt gjøres med håndkraft, ikke en maskin å se. Den eneste maskinen de har er sementblanderen. Ofte kan selv redskapen se nokså gammeldags og krøkkete ut. Men man må bare beundre hva de kan få fram av utskjæringer etc. i bricks og liknende som skal bli en del av et hus. Jeg har selv stått og sett på menn med noe som vi nærmest ville kalle et grev eller likn. og lage de flotteste utskjæringer i bricks som skal bli deler av en vegg eller som rammer rundt vinduer.
Javel, så ble det litt "slik lever de der" idag også.

http://pbase.com/kneppen
Det beste jeg kunne få ut av det. Har jobbet litt med å få fram farger og mønster i "klærne" for de var jo så falmet av sola at fargene var nærmest utvisket.
Utstyr
  • Canon EOS 40 D
  • Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSnapshot tatt for frihånd samme dag og bare minutter etter oksekjerra jeg presenterte forrige dagen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_505776} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Gunnar F.

Godt bearbeidet snapshot - dokumentar av god klasse. Blikket til kvinnen forteller meg noe. Meget god undertekst. Mvh Gunnar
Avsluttet .

Fint portrett.

Tone
steinar s.

synes ikke at hun fremstår mørkere enn naturlig,flott dokumentert,og du er jo en glimrende historieforteller.kansje det oransje området bak hodet hennes trekker noe av oppmerksomheten bort fra henne?ha en fin søndag i varmen:-)
mvh steinar
Kirsten H.

Interessant dokumentar der underteksten er minst like viktig som bildet. Er du journalist, Roar?
mvh Kirsten
ketil g.

Virkelig en fin blanding av dokumentar og grafikk.

ketil
Avsluttet .

Fargerikt bilde.
Utsnittet viker passende.
Synes kanskje at det mørke ansiktet forsvinner litt. Litt mer lys på ansiktet hadde gjort seg her.

Jan Roar
Alf B.

Flott og fargerikt bilde og god undertekst

Mvh Alf
Avsluttet .

Fint portrett og dokumentar Roar!!
Mvh
Tove
Tove H.

Liker portrettet!

Tove:)
Trond W.

Liker utrykket på modellen her. Flotte farger som vanlig fra deg :)

Trond
john-arne w.

Har sans for dine kraftige farger. De passer liksom godt til din form for bilder. Ett greit protrett der fargene i hele bildet liksom passer sammen, samtidig som de er i god kontrast til hverandre. Eneste jeg er litt usikker på er den blå/lilla streken på tvers av bildet, som går over den nestøverste knappen på skjorten hennes? Artig tilleggshistorie også, og det er det gode med dine bilder.


hilsen john...
Avsluttet .

Et pent portrett med god tekst . Godt utrykk i ansiktet
Roar K.

Takker så mye for kommentarer. Er nok ingen journalist som Kirsten spør om. Ikke helt sikker på hva stripa tvers over bildet er, men et eller annet svært nær kamera som fremstår som en skygge som nok ble forsterket under etterarbeidet da jeg ville ha fram farger og mønster i klærne.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu