Marias Shack m.m.
Etter å ha hilst på han huelause som ble presentert igår ruslet jeg videre til stranda. Det gikk ikke bedre enn at jeg fikk med en skeiv strømstolpe som det jo finnes et uttall av her i Goa på bildet denne gang også. Tviler på at han noen gang har hørt Øystein Sunde synge 4 halve lyse blir'u ganske skeiv'a - ikke har'n nok fått i seg 4 halve export heller. Men han står nå der og er med på å forsyne restaurantskurene på Candolim beach med strøm. Ja, disse restaurantene kalles shacks - shack=skur på engelsk og betegnelsen er nettopp det, betegnende. Den man ser til venstre har vært mitt stamsted de siste 10 år. Tidligere sto den høyere opp på noe som visstnok var deres private grunn. For å være lenger ned må man være med på et slags lotteri. Det er bare noen få som taper og i og med at det er noen som har store shacker og penger nok som sender inn to søknader og betaler dobbelt for å få hvertfall 1 og ofte vinner begge og derfor kan selge lisensen til en av de som taper. På slutten da Maria holdt til oppe ved strømstolpen ble det litt bråk om plasseringen. Det kom folk fra Regjeringa, en slags oppkrevere og mente at hun skulle være enda lenger opp. En pekte på strømstolpen og sa: "That pole belongs to tourism." Da var det jeg slo latterdøra opp på vid vegg for hvordan i heiteste goanske sandhaugen kan en strømstolpe tilhøre et abstrakt ord? Men dette resulterte at Maria ble med på lotteriet og har siden stått der hun er nå. Første året tapte hun, men hadde jo betalt for å være med på lotteriet og shacken var allerede oppe da resultatet kom. Hun var heldig for ingen kom og kutta ned shacken som jo bare er bygget opp av trestolper tredd ned i sanda og et reisverk av bambus bundet sammen med tau, ikke en spiker eller skrue. Tak og vegger er stråmatter og palmegreiner. Taket har riktignok stråmatter i bunn og så en plastikk for å holde det tett om det skulle komme ei skur før det hele dekkes med tørre kokospalmegreiner. Mer enn en gang har det skjedd at en illegal shackk har blitt hugget ned av politiet. Faktisk flere ganger har de jaget ut turister som sitter og spiser for at de skal hugge ned shacken. Snakk om god turistreklame - og enda klager de over at turiststrømmen har gått ned de siste årene til tross for at russerne er i økende antall. Siste charter fra Norge gikk forrige sesong. Tror jeg stopper med dette og heller sier fortsettelse følger under et annet bilde en eller annen gang i framtia..

http://pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_507475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Alf B.

Fargerikt og flott bilde med artig undertekst fra Goa

Alf
Lars Ivarson F.

hadde nokvore skeptisk til maten frå eit sånt skur..men, men du overlevde tydlegvis møtet med indisk bakterieflora..syns hekken i forkant vart vel dominerande og ville ha heva nedstekanten til over midt på hekken..gromt
Roar K.

Det du omtaler som hekk er en naturlig del av landskapet og ikke mer enn toppen 10 cm høyt. Før de kan sette opp shackene for sesongen må de rydde unna denne vegetasjonen. Når vegetasjonen tørker inn andre steder kommer storfeet ned til stranda og beiter på dette graset. Da er også temperaturen høyere så det føles svalere både for folk og dyr nær sjøen der det alltid blåser. Under monsunen står havet helt opp til der shacken står nå. Alle shacker må være nede senest i juni, men etter 1. mai er de fleste nede og da ser stranda ut slik den møtte meg 1.januar 1973.
Takker for kommentarer.

Roar
Solvår B.

Flott dokumentasjon med informativ undertekst.
Det ser mye frodigere ut enn jeg hadde tenkt meg. Og så ser det veldig varmt ut, så det er sikkert godt å sitte i skyggen.
: ) Solvår
Heidi N.

Interessant lesning. Betryggende å høre at der er mer. Gleder meg! :)
Et pent bilde, med varme fine toner. Du har valgt et utsnitt som fungerer veldig godt.
Heidi
Avsluttet .

Fint dokumentarbilde fra Goa.

Tone
Harald N.

God dokumentasjon med tekst og bilete frå ditt liv i Østen, takk for det.

Mvh Harald
Kirsten H.

Masta er et blikkfang i denne komposisjonen, skuret kommer litt i bakgrunnen. Men det ser deilig ut å slappe av under en parasoll her. Maten på slike steder er som regel helt nylaget, ingen fare. Det man blir syk av, er buffetmat på dyre hotell.
mvh Kirsten
elin a.

Fargerikt som vanlig fra deg. Liker undertekstene du tar med.
elin
Gunnar F.

Jeg hadde som Lars tenkt å foreslå kutt i det naturlige landskapet i forkant, slik at horisontlinjen kommer i den nedre tredjedelen av bilderuten, men lar det være. God dokumentasjon med forklarende undertekst. Mvh Gunnar
Dirk R.

lærerik og intresant tekst til et veldig bra foto. Flott Roar.
hilsen dirk
Bent S.

Flott undertekst og fargerikt bilde.

vh
Bent
Roar K.

Takkr så mye for alle kommentarer både kritiske og rosende.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu