..violets are blue.
Sommeren kryper nærmere også i Namdalen, nå er tre fiolarter på plass. Dette er engfiolen.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 885
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger480
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_50910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tom E. F.

Fin blomst! Hyggelig med alle disse fargene og formene som omgir oss nå! Motiver over alt.
Skulle ønske mer dybdeskaprhet her, Fred! Små flater i fokus, mine øyne blir flakkende litt hit og litt dit for å finne steder å ''slå seg ned på.''
Komposisjonen og fargene likte jeg.
mvh Tom
Steinulf L.

Det var vel neppe mulig å ha skarphetsplanet på noe annet sted enn det du har. Vakkert. Fint med vanndråpene. Liker komposisjonen.
Avsluttet .

Bildet gjev fin nærkontakt med den blyge engfiolen.
Vakkert med doggdråpane.
Mvh Paul
Avsluttet .

Fokus kan vel ikke bli så mye bedre enn dette. Alle tre blomstene er jo til og med fokusert i samme individuelle område. Fargeprakten i bildet er slående. Exelent !

Vh Svenn
Ole Martin E.

Hei. skarpe fine blomster, men det hele blir litt rotete. Mye annet som tar fokuset vekk fra blomstene. Mvh Olemartin
monica p.

Utrolig hvor mye friskere blomstene ser ut når de får vanndråper på seg.
Nydelige farver og topp skarphet, synes ikke dybdeskarpheten har så mye å si her(mangel på).
Et flott bilde.
Mvh Monica:o)
Rune N.

Friskt og fint! Regndråpene gjør seg veldig godt!

mvh
Rune
Fred S.

Takk for kommentarer med både ris og ros. Dette med macro er et litt fremmed område for meg; skjønner det finnes ''regler'' for hva som er akseptabelt og ikke, og jeg må prøve meg fram, og sikkert feile en del. Spennende område innen foto, i alle fall, men samtidig finnes det også mange andre utfordrende motivområder. Bra det, forresten....
vh freds
Kurt S.

Flott bilde. Har nevnt før i noen av mine kommentarer at jeg er selv ingen spesialist på blomster/makro, men jeg liker godt å se på slike bilder.
Håper selv en gang å få til noe som er tilnærmelsesvis like bra som dette. HA EN GOD FOTOSOMMER.
mvh Kurt.
Jóhann Á.

Hei Fred!
Jeg liker godt klarheten i bildet og der bidrar vanndråpene veldig. Utsnittet med alle blomstene og fargene sitter bra. Det er litt rotete i bunnen og så virker det litt ''grumsete'' av kanskje litt hard USM?
Enkelt å sitte å diskutere bilder på dette viset, men, hadde jeg tatt dette bildet hadde jeg vært rimelig fornøyd med meg selv :o)
Kanskje det blir blomsterbilder i helga?!?!
Fred S.

Hei Johann: Apropos blomsterbilder: Hvis dere drar til Leka (som jeg regner med kommentaren din antyder), finnes det muligheter på Leka, også til denslags. En finner rødsildre på øya, den er utrolig fotogen, men tidlig ute, og kan være avblomstret. Derimot bør reinrosa være i blomstring allerede nå. Fjellplante, men fra omtrent Leka og nordover vokser den ned til havnivå. Regner med at noen har med bil slik at dere kommer dere rundt (hvis noen er ''kjørbare'' da. (ikke bilene; sjåførene). Reinroseområde på ''baksida av øya, mellom Solsem og Stein, avmerket turområde med piler til Vattåtind ( eller noe slikt) har sti som fører dere rett opp i området. Og der det finnes reinroser, finnes det andre planter som trives på kalkrik jord. ca. 15 minutters marsj opp til reinrosefeltet, bratt som f., muligens rasfare fra overhengende fjellvegger, men når lekaværingene nå engang har lagt et av turområdene sine dit, kan det vel ikke være så farlig. Har selv gått der med alt fra kone til elever, og vi har ikke fått noe tungt i hodet. Og apropos tunge hoder... Nei, nå skal jeg ikke terge på meg Namsos Fotoklubb . God natt.
vh fred
Tom E. F.

Glemte å si: Lykke til med sensorgjerningen, Fred!
mvh Tom
Jóhann Á.

Hei igjen Fred!
Det blir Leka, ja, og vi skal prøve å komme oss litt rundt. Takk for tipset, prøver å følge opp det.
Reidun G.

Pent, gjør seg med litt regndråper også.
Reidun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu