Sosial fobi...
Har laget en liten serie for å belyse sykdommen Sosial fobi/angst som jeg selv sliter med blandt mange andre... Mesteparten av vår energi går med til å gjemme seg/trekke seg tilbake fra andre mennesker... I tillegg kommer den gnagene dårlige samvittigheten overfor våre nærmeste... Har selv vært mer eller mindre sykemeldt fra jobben de siste to årene... Behandlingen er såkaldt kognitiv terapi som jeg selv går til hver 14 dag... Håper og tror at dette skal hjelpe meg og alle andre med denne lidelsen..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-02-03 19:04:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-02-03 19:05:01
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_510208} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Avsluttet .

Flott kunst fra deg Tor Åge!! V1 liker jeg aller best!! Beautiful!

Mvh
Tove
Venche J.

Stilig og kunstnerisk serie fra deg Tor Åge.
Versjon en på meg også. :)
Venche.
Solvår B.

Du er modig! Takk for at du deler dette med oss. Tre spennende bilder som får en spesiell mening med din undertekst. Må jeg velge, blir det V1 på meg også.
: ) Solvår
Avsluttet .

Hei Tor Åge jeg så ikke teksten bare de flott bildene..men Takk for at du deler din historie med oss. det er fint å vise sine sider og løfte slike ting frem!!

Mvh
Tove
Harald N.

Dette var ein sterk serie, her får ein ein liten innsikt i kva enkelte strevar med.
Dyktig laga.

Mvh Harald

Maria Therese H.

Takk for at du er så ærlig, det er veldig flott å møte på mennesker som tør å være så åpne om sitt indre. Håper det hjelper deg et stykke på vei ved å eksponere deg slik som dette. Du tenkte deg sikkert om mer enn en gang før du la ut teksten..

Bildene, Syns serien belyser det du prøver å formidle, liker spesielt godt v1. Interessant at du har valgt å bruke en dukke, det blir en dobbelt betydning.

Sterkt og veldig bra!

Du ser ut til å være en mann med humor og det er en sterk medisin i seg selv.

Lykke til.

Mvh
Maria
Rita H.

Sterkt dette, totto, og du har formidlet situasjonen på en flott og beskrivende måte.
Veldig bra :o)
Mvh Rita
ida Sophie S.

Får en til å tenke litt ekstra dette her med både innlegg og bildene. Og bildene er i seg selv godt beskrivende. Flott !
mvh ida
Frode L.

Hei.

Sterkt og modig gjort, BRA!
Synes bildene ble svært effektfulle med den underteksten, går for v1.

Frode.
Terje J.

Flott og sterk serie, effektfullt.Meget bra! mvh Terje
Gulli Hanne O.

Bildene dine kommuniserer godt, jeg ser at personene er "gjemt" bak et grått slør, og det får fram historien på en effektfull måte etter mitt syn. Jeg liker originalen best, men alle bildene er flotte, og også det at du tør å dele din historie. Vit at du ikke er alene, og det at du tør å være åpen om dette er også til stor hjelp for å bli bedre. Jeg ønsker deg lykke til videre :)

mvh Gulli
tor åge s.

Tusen takk for overveldende forståelse, det betyr mye for meg, og som Marie sier er det terapi i seg selv og dele mitt indre med andre så flotte mennesker som dere...


mvh totto
Avsluttet .

For en flott bildeserie, Tor Åge. Nydelige bilder med sterke historier. Som din egen. Fint at du løfter litt på ditt eget slør. Det viser vilje til å komme ut i verden igjen. Å anerkjenne sin redsel der og da, men likevel bestemme seg for å være rolig, bestemt og i balanse i et gitt øyeblikk eller en gitt situasjon, puste dypt og bare gjøre det man har tenkt å gjøre. For noen kan det funke. Man tar kontrollen over det i lengre og lengre tid om gangen. Klem :-)
Willy K.

Tøft av deg! Liker bildene godt. Oppfatter ansiktene bak som i grenseland mellom virkelighet og fiksjon, tenker at det poengterer avstanden og annerledesheten. Synes du får formidlet budskapet på en god måte, selv om jeg trolig ikke greier å forholde meg til alt det innebærer.
Lill Beate Bru F.

Vakre, men også triste bilder, kreativt utført:-)
Du er et ekte menneske som deler av deg selv på denne måten, vær stolt av deg selv og lykke til med jobben som det er å komme seg ut av sykdommen.
Gode tanker:-))
Dirk R.

kjempe bra utført arbeid med et veldig viktig tema.
hilsen dirk
Lisbeth S.

effektfulle, vakre, stolte og spesielle, tre kuntsverk i min forstand.Blikkene sier mye og jeg ser mye smerte og tristhet der de gjemmer seg bak "skyggesiden" du har laget på alle versoner. flott formidling du viser, en annen side av deg selv... men du har en god og lun humor i dine andre bilder jeg har sett fra deg også, håper du kan trekke for "skyggesiden" og vise dem i et muntert humør også etterhvert, det kommer også til å kle dem :)
mvh Lisbeth
Roar K.

Her ser jeg du er litt inne på samme stil som en som kaller seg bwj som herjer på photosight. org. Men jeg synes din måte her er noe mer spiselig - hvertfall i original og V3. Når det gjelder V2 er jeg litt mer usikker på om det blir litt vel mye av det gode. I og med at jeg har sett nokså mange bilder i slike sjangre er jeg kanskje litt mer kritisk enn de andre her. Symbolsk sett ser jeg så absolutt effekten - har sjøl levd 4 år i noe jeg kalte mørkerommet uten at jeg skal komme inn på det her.
Men skal bli spennende å se om her kommer flere bilder med symboleffekt. Kanskje ble kommentaren farget av mer negativitet enn det som egentlig var meningen for bildene er så absolutt spennende.

Roar
tor åge s.

Oi, blir helt rørt her... Tusen takk for for gode tanker til hver og en av dere... Det var ikke trøst og medlidenhet jeg var ute etter, men det gjør godt helt inn i hjertet mitt når jeg leser deres vakre ord.. Takk, Roar for at du tok deg tid til og kommentere det fotomessige også... Settes stor pris på...


mvh totto
Olav Ø.

Flott serie. Fint fortalt, både i billeder og tekst. Lykke til med terapien. Hvis du går til en dyktig terapeut har jeg tro på det.

mvh. olav
tor åge s.

Takk for titten og troen Olav...
Per Einar G.

Jeg liker hvordan du får frem budskapet her, fargevalg og det maleriske preget.
Jeg har ikke noe problem med å sette meg inn i din situasjon og jeg liker at du bruker av dine kreative evner til å fremme budskapet og er med å sette et bilde på situasjonen slik at mennesker som ikke forstår noe av slike sykdomstilfeller kan få seg en vekker.

Orginalversjonen på meg.

Lykke til videre!

Mvh
Per E.
Lars Ivarson F.

nesten eit religiøst uttrykk dette..originalen er også mest i den leia for meg..eit sterkt og gripande uttrykk..flotters
kristin P.

Liker alle tre, men orginalen er nok favoritten for meg. Tøft gjort å gi dele så mye info om deg selv når du er i den situasjonen, det står det respekt av:-) lykke til med terapien:-)
Ottar P.

Fin kunstnerisk serie der jeg likt
v1 og v3 best. Et sterkt uttrykk
i bildene som passer godt til
historien din.
Likte bildene godt!
tor åge s.

En oppriktig og ærlig tusen takk til dere siste også... mvh totto
Kirsten H.

Originalen har mye for seg og jeg synes godt den kunne stå alene sammen med din ærlige historie. Det moderne mennesket sliter med høye forventninger og stort sosialt press. Det er vanskelig å akseptere seg selv som noe verdifullt og unikt. Ved å være sosial og imøtekommende tenker jeg at jeg kan hjelpe andre med sin sosiale angst som vi alle lider av. Derfor strekker jeg meg langt i møte mine medmennesker. Stå på, Tor Åge! Hvis du ikke tør å si noe, så kanske du tør å smile. Jeg gir deg hermed et smil (: Tør du å gi det videre?
mvh Kirsten
tor åge s.

Takk Kirsten.... Dine ord er energi for meg.... Og jeg tør...

Hilsen skadeskutt....


Marit O.

Sterkt og det står respekt at du står frem med dine lidelser Tor Åge!
Du får virkelig frem budskape ditt her hvordan hverdagen din er!

Tankevekker viktig budskap,som trenger og komme frem i lyse!!!

Håper terapien hjelper,ønsker deg all lykke på din vei!!!

Klem Marit
tor åge s.

Tusen hjertelig takk Marit.... Klem tilbake...
randi sofie h.

Tankevekkjande, viktige og ikkje minst, GODE bilder.
Synest V3 er spesielt god.
Tøft og modig gjort. Lukke til!
randi : )
tor åge s.

Tusen takk til deg Randi.....


mvh totto
Avsluttet .

Tor Åge
Nå skal jeg være dønn ærlig, og si at akkurat dette har jeg slitt med i årevis.
Jeg kjenner sykdommen ut og inn, opp og i mente. Det er en fæl sykdom, vi ser helt normale og friske ut, men inni, inni river og sliter det. Ingen som ser det, men du som det smerter.
Jeg har prøvd alt, men ender alltid tilbake til start.
Derfor har jeg de siste ti årene tatt tak i det selv. Nettopp, babystep. Små skritt som kan bety enormt mye for en selv, ting som andre tar for gitt.
Og jeg har ropet det ut til mine nærområder. Bare det, å innse, å si til naboer, venner og kjente, sånn har jeg det. Da legger jeg liksom børa over på dem. Skjønner? Da slipper jeg å gå rundt å tenke på, "hva tror de om meg", "hvem er han" osv. osv. Ergo, jeg har lagt det fra meg, og vet hvor det ligger. Jeg havner hver dag oppi denne smørja som jeg har lagt der. Men nå vet jeg å fort komme meg utav det.

Vi som har det slik totto, muligens du ser det selv også, men ser du kreativiteten som vi innehar, humoren, gleden over livet. Men tross, vi er sårbare.
Når man først "lærer" seg selv å kjenne, er det så vidunderlig å liksom slippe tak på det vonde, for jeg vet at det er lov å slippe tak i det vonde og elsker å klamre meg til alt det gode som finnes med livet.
Dype ord og tanker her. Vet ikke selv om jeg forstår hva jeg har skrevet, må nok finlese før jeg klikker på "legg til kommentar":)

Keep going strong.
mvh arild
Avsluttet .

Så da glemte jeg hele bilde hehe.
Jeg synes det er et nydelig arbeid, v1 for meg takk for jeg synes vi burde synes såpass. Synes litt lite i de to andre versjonene.

I v1 har du modellen flott plassert og vi sier vel ikke i fin positur til mennesker?? Eller? :)

V1, et flott skaperverk som du kan dra rett til høstutstillingen med.
Tror faktisk det er det beste jeg har sett fra deg.
mvh arild
Avsluttet .

Hei

Sterk serie dette, likte alle tre! du er modig!!
Sliter med noe av det samme...uten att jeg vil snakke mer om det...
Ha en fin dag!

mvh Øyvind
Tove H.

Sterkt og veldig bra arbeid fra modige deg! Liker alle versjonene, men falt litt ekstra for v2. Dette fordi den viser en person som ikke er så lett å få øye på,og som i tillegg ser bort... Det blir et stensel mellom personen og oss andre. Han grubler kanskje på hvordan han skal våge å møte ukjente mennesker... ikke vet jeg... og jeg får lyst å si: Se hit, stengslene lager du inni deg.
Ja, det var noen skarve tanker til denne fantastiske serien din., hvor jeg valgte ett... liker som sagt alle tre!
Og når sola skinner på trollet, sprekker det før eller siden.. så åpenheten din vil gi frukter - lykke til!
Ha en fortsatt fin fotouke - du er dyktig!

Tove
Avsluttet .

Til Tove: Synes du sier det veldig godt her, og skjønner at "du" ser på v2 som best.

Så sånn sett kan alle versjonene fungere forskjellig, alt etter "sliters" stadie i sykdommen.

Bra tolket Tovemor.
mvh arild
Lena H.

Nydelige bilder alle sammen, hver på sin måte.
Og en flott, sterk tekst du har skrevet.
Dyktig gjennomført!

Mvh Lena:)
tor åge s.

Tusen takk til alle for utrolig respons... Hadde ikke trodd det skulle engasjere så mye, men det gleder meg at så mange har tanker om dette tema.... Du sier det så fint Arild " vi ser friske og normale ut "... Mange slenger den midt i trynet mitt når jeg må legge inn årene og sykemelde meg. Det blir som du antyder Arild bare som å slenge bensin på bålet og gjøre det enda verre.... Ellers jobber jeg med meg selv på samme måte som deg Arild, i den viten at det til syvende og sist bare er egen person som kan holde meg oppe... Veldig flott det du sier om å være åpen, og på den måten legge børa over på de andre på en måte... Selvfølgelig ikke for å belaste dem, men for å få det lettere selv...

Takk også for kommentarer til bildene.. Dette var bilder jeg lagde i en " nede " periode.. Dette viser kanskje at man kan være like kreativ alikevel...


mvh totto
Tone A.

Her imponerar du med underteksten som er så personleg og med 3 ulike bilde som står til tittelen.Det beste hadde jo vore eit menneske, men det er jo ikkje lett å få nokon til å stilla opp på slikt eit tema.
Her er det v1 som eg synes er best pga at lyset fell best der og får fram uttrykket. Med litt sorgtunge auge ser ho ut bak det mørktona forhenget som stenger ho inne. Mest som ho lengtar ut ditt lyset og livet pulserar, mens ho sit innestengt med sine tunge tankar. Det er tankane som et stengselet her, dvs den sosialefobien. Likevel fell noko av lyset frå utsida inn og kan henda det held ho oppe trass stengelet?
Flott jobba av deg i ein "nede"-periode, du har formidla korleis sosialfobi kan vera. Lukke til vidare med behanlinga, og jammen er det godt at du har fotograferinga. Her er det Vamp sin sang som fall meg inn med stemninga i bildet ditt.
Denne uro
Denne uro er ein vind
som rive i seilet,
-et sting i søvning sinn.
Denne uro e ein sti
Mot ukjent(e) landskap,
mot alt som kan gå meg forbi.
Så min uro må bli.

Denne uro e ein gnist
som tenne opp bålet
og blir ein brann til sist.
Denne uro e ein del
av liv eg har levd i.
For den som sette alt på spel,
har ein uro i sjel.

Må min uro halda stand
som vind, som bål og brann.
I alt eg har av tilmålt tid:
La min uro forbli.
Øyvind Staveland/Ingvar Hovland
tor åge s.

Takk for vakre ord fra deg Tone... Dine tolkninger er meget gode. Nydelig tekst som setter tingene i et flott perspektiv....


mvh totto
Håvard F.

Sterke gode bilder. Føler V3 treffer maksimalt.
All god lykkeønskninger til deg fra meg.
Kanskje din beste bildeserie til nå. Knallbra!
Mvh
Håvard
Anne Ø.

Synes V2 har et svært godt utrykk.
En tristhet, munnen mørklagt, fattig på ord, tørr ikke..En linje vertikalt bryter kontakten med
omgivelser. Vet det er lys der ute, men angsten river, tørr ikke...
Veldig bra alle tre, men bilde nr.2 formidlet
budskapet best til meg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu