Helg i solnedgang
Solnedgang ved Ringshaugstranda utenfor Tønsberg. Tatt ca 16:45, søndag 30. januar i år. Er i utgangspunktet betatt av solned- og oppganger, men her var det spesielt flotte farger på grunn av skyer og solvinkel.
Dette skiller seg fra mine fleste solned- og oppgangsbilder ved at silhuettene av stråene i forgrunnen og den lave vinkelen i forhold til bakken gir en del mer dybde enn når bare sol og skyer er i fokus. Ser at horisonten ikke er helt "i vater" her, men har foreløpig valgt å ikke rette på den.
Utstyr
  • Nikon D40x
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 GII ED
  • Brennvidde35mmmm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetTatt i lav vinkel, men bakken var så møkkete at det ikke fristet å legge seg ned, så jeg holdt istedet kameraet i passe høyde og siktet på frihånd uten å se i søker. Dette var vel fjerde forsøk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_510905} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Børth Aadne S.

Likte dette godt! Bra fokus og skikkelig flotte farger. Du skulle kjøpt deg en "right angle finder". Dem er skikkelig kjekke å ha når man tar slike bilder :o)
Roar K.

Fine farger og lys. OK komp med de to i silhuet.
Jeg ville klipt vekk signaturen som nok er i største laget og for avvikende i farge slik at den stjeler oppmerksomhet fra selve bilde. Ned med størrelsen og velg en farge som glir inn i bildet. Hvis du har muligheten så ta en titt på hvordan Edvard Munch gjorde det. Han lot signaturen være en del av bildet så man ofte måtte lete etter den.
Ta en titt oppe i himmelen her så finner du et par nesten runde som kan tyde på at du trenger kamerarens. Hva dette bildet angår så kan jeg godt tenke meg et kutt under den nederste av dem så slipper du klonejoben som er mer pirkete.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu