Jente i Istanbul
Utstyr
  • Nikon D700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_511260} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Stein Adler B.
Hei Siri !
Dette var utrolig flott ! Her stemmer det meste : farger, lys, linjer/komposisjon og kontakt med jenten. Et bilde der øyet kan vandre en lang, lang stund og stadig finne nye detaljer.
Litt "National Geo-Look" på dette bildet, og da ment POSITIVT !
Mvh Stein
Bente E.
Helt rå farversmell av en coctail som står helt i stil med teenårsjentas lure smil, klær, postitur, og bakgunnens surrealitiske byggninger med den blodige brosteinene som holder hele bilde opp. Dette var et uttrolig spennende bilde til å bli glad i. Henger gjerne dette på veggen min.
Erik J.
Dette bildet ble jeg umiddelbart helt betatt av! Og det taper seg ikke ved å studere detaljene nærmere. Mørket i døren får jenta til å stå fram særdeles elegant. Den røde bunnlinjen gir assosiasjon til rød løper og primadonna. Lekkert!
Risto Wilhelm H.
Fint utsnitt , flotte farger.Litt av en kåk.Herlig positur på jenta.Et fint bilde.


Mvh.Risto
Isidoros P.
Supert.Her bare har jeg positive ting å si..
Jenta er jo råbra i dette miljø..som bestilt..
Inger-Lise S.
Hei Siri!
Så hyggelig å se deg her igjen!
Bildet ditt skildrer veldig godt miljøet,- fargerikt, innholdsrikt og sjarmerende. Her var det mye detaljer. Et godt bilde!

Hilsen Inger-Lise
Bjørnar P.
Et eventyrlig hus, og ei jente som virker både stolt og imøtekommende.
Et slikt hus må være en fotografs drøm, og med en slik modell i tillegg er man i et fotografisk paradis.
Flott utnyttet, og tydeligvis med en fin kontakt med jenta også. Det er viktig for stemninga i bildet.
Noen små ankepunkter har jeg dog, men de er til gjengjeld lett å gjøre noe med i ettertid, om ønskelig.
Jeg ville beskåret litt på høyre side, slik at døra med det røde mønsteret ikke kom med. Det ville lukket bildet bedre.
Ville også dempet høylysene litt. Det ville fått frem flere detaljer på jentas kjole.
Bente F.
Fantastisk miljøskildring og glad poserande jente! Bildet fanga blikket med ein gong.:)
Christer B.
Nydelige farger, ypperlig etterbehndling, flott uttrykk på jenta, og den t-skjorte er prikken over i'en. Liker også de sjipp-sjapperne som ligger på siden der og poseringen. Dette er nær opptil optimalt.

Det ser ut som du har prøvd å lyse opp i skyggepartiet i øverst i bildeflaten, det synes jeg du kunne spart deg. Legg gjerne ut en versjon uten den opplysingen.

Meget bra!
Knut Georg F.
Som nevnt over; herlig positur og eksteriør. De fleste linjene (unntatt fortauet) bikker ned mot høyre. Ville vurdert en oppretting.
Mvh Knut
Mats T.
Utrolig flott bilde. Jeg har ikke så mye annet å si desverre, flott!

Mats
Siri Elisabeth J.
Takk for gode kommentarer!
Lars-Anders M.
Komp, farger og innhold er meget bra.
mvh
LAM
Avsluttet .
Hei :)
Jeg har sett på bildet ditt mange ganger, men har liksom ikke fått rotet meg til å kommentere det på en skikkelig måte. (Som bildet fortjener). Prøver igjen nå.

Bildets dennotasjoner er greit å beskrive - ei jente som står foran et hus og stedet er som du skriver Istanbul.

Assosiasjonen og opplevelsen er mangfoldig. Jentas positur synes jeg utstråler glede, energi, lekenhet og stoltet. Hun er klar over at hun blir fotografert, og poserer tilsynelatende villig for fotografen. Huset hun står overfor gir et tvetydig inntrykk. Fargene stråler livsglede og energi, mens huset i seg selv bærer tydelig preg av forfall og elendighet. På den måten blir jeg først glad av jentas herlige utstråling og den positive fargeeksplosjonen, men etter en stunds betraktning sniker følelsen av alvor og tristhet seg på. Bor hun her? I slummen? Hva innebærer det av utfordringer? Jeg synes denne kontrasten mellom slum og positivitet er en stor styrke med dette bildet!

Visuelt er det jo en fryd for øyet. Hvilke farger og detaljrikdom! Linjer, kurver, flater og strukturer. Utallige elementer å la blikket hvile på - helt herlig! F.eks skoene på fortauet - hva gjør de der? Den tilsynelatende nyere persiennen i vinduet oppe til høyre, den enslige grønne sandalen på fortauet til høyre, og t.o.m husnummer - som et vanlig nabolag.

Lyset er flott, og den varme fargetemperaturen kler bildet.

Etterbeidet virker svært egnet for bildet. Sånne farger må gjerne forsterkes litt utover det dokumentariske slik du har gjort det her. Knallharde lokalkontraster som forsterker detaljer. og strukturer.

Som SAB er inne på - dette kunne gjerne stått på trykk i National Geographics!

Avslutningsvis har jeg et forslag du kan tygge på, og det er heller ikke spesielt vesentlig. Standpunktet ditt noen centimeter til venstre for senter av døren har trolig ført til at du har vinklet kameraet en anelse mot høyre for å få jenta i senter av bilderammen. Dermed har fokusplanet kommet i en ørliten vinkel mot husveggen, og dette har ført til at øvre og nedre linjer ikke er parallelle. Jeg ser du har valg fortauet, og i valget mellom topp og bunn er nok det fornuftet. Men: (og jeg synes ikke det er "uetisk" manipulering) Har du vurdert å fikse dette i Photoshop gjennom Distort-funksjonen (eller hva den nå heter). Altså ta tak i øvre venstre hjørne og "dra" det litt nedover og samtidig dra det øvre høyre ørlite grann oppover?. Bildet har så mange vinkelrette horisontale og vertikale linjer at det kanskje kunne heve seg enda et bittelitte knepp gjennom å også få perspektivet helt riktig.

Et kjempebilde som jeg har kommet tilbake til mange ganger!

Mvh Jens :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu