Høst i Lyngen 2

Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus 14-54mm
  • Brennvidde54mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetKraftig utsnitt, som begrenser skarpheten en del.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger296
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_511356} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Dag Tore ..
Hei..Bjørn. Rene linjer-gode kontraster - Topp skarphet. Dramatisk / usetvanlig og topp valg av dette fine motivet fra Lyngen. DAG.
Olav Ø.
Flott dramatisk landskap. Fint komponert, med diagonal. Fine farger og fin himmel.

mvh. olav
Rita H.
Fine diagonaler og gjentakelser; grusryggen og veksten foran flukter hverandre og fjellene har forholdsvis lik formasjon opp mot venstre - liker komposisjonen.
At bildet har redusert skarphet pga kraftig utsnitt vises i småsteinene i forgrunnen, fjellene rundt ser ok ut slik jeg ser det.

Mvh Rita
ketil g.
Spenstig motiv med mange ulike "felt", farger og strukturer. "Stabusken" ser ut til å utfordre både stengrunn og kjølige fjell i en kald himmel.
Skulle kanskje hatt stengrunnen som en ren diagonal mellom hjørnene.
Ellers var min første tanke at her brenner busken hvor Moses fant steintavlene.

ketil
Tove H.
Flotte farger og linjer, om enn litt rar følelse av at bildet er bikket! Stilig med det knallorange- og røde innslaget! Dårlig jordsmonn for de fargerrike vekstene.. bra sett dette.



Bjørnar P.
Tove: Tok utgangspunkt i buskene, og forutsatte at de vokser tilnærmet loddrett.
Det var definitivt en bratt skråning der buskene var, men om den er noen grader feil den ene eller andre veien er usikkert. I så fall er det ikke tilsiktet.
Ketil: En ren diagonal hadde vært en ide. Litt annet standpunkt kunne fikset det. En beskjæring av dette bildet for å oppnå denne diagonalen gir et for brutalt kutt av fjellet til at jeg ønsker det.
Assosiasjonen til Moses og den brennende busken er morsom, og jeg kunne kanskje gjort noe for å få det poenget bedre frem.

Ser mange liker komposisjonen, og siden jeg opplever den som sentral her, er det hyggelig å se at den fungerte for dere også.
H. Christopher H.
Av de tre Lyngenbildene synes jeg dette er det mest vellykkede med tanke på å få inn en del grafiske elementer som skaper litt dynamikk i bildet. Hadde foretrukket at skyggen fra busken i forgrunnen ikke nådde helt ut til kanten av bildet, og for øvrig kan jeg slutte meg til det de andre skriver. Bra bilde!


Chr
Bjørnar P.
H. Christoffer:
Kan være bildet med fordel kan gjøres enda mer grafisk ved å øke kontrasten vesentlig. Da forsvinner mye av dokumentasjonsverdien, men det estetiske kan kanskje tjene på det.
Thorbjørn R.
Ser den første høstsnøen allerede hadde falt i høyfjellet.

Både linjeføringer og farger gjør at dette faller rimelig bra i smak.

Mvh Thorbjørn
H. Christopher H.
Mente å si at jeg synes det er fint som det er, mao at du har gjort fin bruk av grafiske virkemidler allerede.

Chr
Stig Børre E.
Herlig landskapsbilde med fine fargekontraster og veldig god linjeføring. Fasinerende busk som trives på skrå, og står i fin kontrast til omgivelsene. På min skjerm virker bildet i overkant oppskarpet.

StigB
Bjørnar P.
Stig Børre: Redusert skarphetsinntrykk pga veldig kraftig utsnitt (knapt nok behov for nedskalering til web) gjorde at jeg skarpet opp mer enn normalt. For mye oppskarping gir et hardt og unaturlig inntrykk, mens en ullen gjengivelse er ikke så hyggelig det heller.
Kjørte derfor 2 runder med oppskarping. En normalvariant med radius 0,5, og en ekstra runde med radius 0,3.
I mine øyne ble sluttresultatet et ok kompromiss, men det er selvsagt helt subjektivt.
Fint at du sier hvordan det oppleves for deg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu