HDR kanon
HDR bilde av en antikk kanon plassert i Fredriksvern festning, Stavern - Larvik Kommune.
Bilde er tatt på morgenkvisten. Lett overskyet. Gode lysforhold
Jeg liker bildet selv. Ser feil og mangler som jeg kunne rettet opp. Som f.eks utbrent område nederst på himmelen. Litt karakteristisk for et HDR bilde. Men ikke funnet noen god løsning på det enda.
Utstyr
  • Canon EOS 1000D
  • Sigma 30mm f1,4
  • Blenderf/1.4
  • Nei
  • AnnetHDR.
    Derfor ikke oppgitt lukkertid. Da kamera instiller dette på egenhånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_511596} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anders F. R.

Hei. Jeg lurer på om du har misforstått noe vedr. HDR. Du skriver: "Ser feil og mangler som jeg kunne rettet opp. Som f.eks utbrent område nederst på himmelen. Litt karakteristisk for et HDR bilde. Men ikke funnet noen god løsning på det enda."

HDR er nettopp en teknikk man bruker for å UNNGÅ utbrente eller gjengrodde deler av bildet p.g.a. store konstraster. Du har tilsynelatende gjort motsatt: Tatt et bilde i overskyet vær og ikke så kontrastrik belysning, antar jeg, og så dratt i spakene og fått utbrent himmel, utbrente detaljer på kanonen, lys glorie rundt kanonen osv., kort sagt de uheldige bivirkningene som, etter min mening, feil bruk av HDR kan gi.

Hvorfor? Jeg ser ikke poenget her, og synes ikke dette gjør annet med bildet enn å få det til å fremstå som teknisk dårlig og uheldig etterbehandlet.

Det hadde vært interessant å se serien med originalbilder du har gått ut fra. Jeg er nesten sikker på at det finnes ett bilde der som dekker hele kontrastomfanget til motivet, om du har tatt bilder med både + og - kompensasjon. Og hvis jeg har rett i det, så er HDR egentlig overflødig, og du kunne klart å lage dette resultatet ut fra bare en av eksponeringene.

afr.
Kjetil B.

Enig med Anders. Men siden du først spør om hvordan du vil unngå utbrente områder, så skal du altså redusere Radius og Strength på Edge Glow. Når du da er nesten i mål, så kan du redusere Details, så burde det sitte.
Morten S.

Takk for konstruktive tilbakemeldinger gutter. Driver og lærer, så dette kommer godt med =)
Anders F. R.

Bare hyggelig! .... selv om det kanskje ikke er hyggelig å få såpass negative kommentarer.

Åkke som, bra du har tatt det som konstruktivt, takk for det, for det var sånn det var ment. Jeg har noen ganger opplevd at folk bare sletter bildene sine eller slenger på "hevnkommentarer" til mine bilder etter tilsvarende kritikk.

afr.
Morten S.

Haha, neida. Hadde jeg vært av typen som reagerer sånn på kritikk, så tror jeg ikke jeg ville offentliggjort bildene mine.

Dessuten, som jeg forklarer i min beskrivelse, så er jeg ganske fersk, og er medlem her fordi jeg vil ha sånne kritikker, slik at jeg kan lære av langt mer erfarne fotografer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu