Polarrev Svalbard september 2010
Utstyr
  • 7D
  • EF 70-200/28L IS II USM+1.4x
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSe EXIF (klikk på Vis basisinfo - Vis all bildeinfo)

    Opptakt er gjort med EF 70-200/28L IS II USM+1.4x Soligor konverter. ISO 2500
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger908
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_512214} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Trond W.
Hei Carsten!

Dette likte jeg. Liker dybdefølelsen som skapes av de mektige fjellene i bakgrunnen. Nydelig lys, teknisk upåklagelig og fin plassering av reven der den spaserer. Har ikke noe å utsette i mine øyne. Flott!

Trond
Øyvind T.
Fantastisk lys og en passelig uskarp bakgrunn som likevel viser umiskjennelige Svalbardfjell.

Lurer på om utsnittet kunne vært mindre trangt både nede og oppe.
Kåre S. P.
En solid påminnelse om hva det handler om når man tegner med lys. En sjelden god opplevelse for min smak, liker svært godt linjeføringene mellom landskap, polarrev og lys.
Du har gitt god luft over, og hvor jeg blir noe undrende til hva det lyse er. Ville vært interessant å høre hva det er, men kanskje aller mest hvilke funderinger du legger til grunn for dette utsnittet.
Carsten A.
Jeg ville ha reven foran akkurat denne bakgrunnen. Det var nødvendig å ligge helt flatt på bakken under opptaket, dels for å få med minst mulig av forgrunnen (som er rotete og i skygge), dels for å få reven akkurat mot bakkekanten og "innrammet" av snøflekken øverst til venstre (med en snøstripe i en revne), skydotten øverst til høyre og den litt mørkere revnen i fjellsiden foran dyret. Dette er en revetispe med to hvelper, de holdt seg der en stund, rotet frem og tilbake. Etterhvert trakk det en del over en opprinnelig skyfri himmel, og da ble lys-situasjonen som bildet viser.

Opptaket er gjort 3. september, det er senhøstes på Svalbard, omtrent som slutten av oktober sør i Norge.

Det ligger et annet bilde av den samme revetispen i min portfolio - http://carstenarnholm.foto.no/ - i serien "Dyr-Fugl II"

MVH CA
Kåre S. P.
Takk for info og link ! Vil nok foretrekke versjonen du har lagt ut her.
Bent U.
Et inspirerende bilde som sier mye om hva fotografering i naturen dreier seg om. Teknisk meget bra, spesielt sett i lys av at reven viser skyggesiden til. Dette gir en meget vakker lyssetting spesielt i ansiktet. Liker godt fargespekteret i komposisjonen.

Mvh Bent
Bjørnar P.
Teknikken sitter som et skudd, og du formidler en flott naturopplevelse på en troverdig måte.
Veldig fint lys, som er meget godt utnyttet.
Litt usikker på om bildet hadde tjent på litt mer luft nede. Synes labben kom litt for nær bildekanten. Det hadde kanskje ført til at området nede til venstre hadde blitt for påtrengende, eller var det andre årsaker til valget?
Noe usikker mht det hvite feltet oppe til venstre. Forstår hva det er og at det er en naturlig del av omgivelsene, men rent visuelt synes jeg det tar litt for mye oppmerksomhet. Blikket drar lett mot denne snøstripen, og gir den etter min mening mer oppmerksomhet enn den strengt tatt fortjener. Kan virke naturlig å klone den bort, men det kommer kanskje i konflikt med det dokumentariske? Mulig noe nedtoning i stedet er en bedre løsning?
Ser du opplever de hvite feltene som en naturlig innramming, men for meg fungerer dette ikke så godt til det formålet. Det hvite området til høyre er ok, men det til venstre blir mest en distraksjon i mine øyne.
Carsten A.
Bent U: "reven viser skyggesiden til" - ja, og når det er såpass god detaljering og kontrast der til tross for motlyset (riktignok noe diffust, men dog), så er nok det en fin demonstrasjon av motlysegenskapene og kontrasten i EF 70-200/28L IS II USM, som må sies å ha klasseforskjell til forgjengeren (et meget godt objektiv det også men her ikke helt de samme motlysegenskapene og så god kontrast).

Bjørnar P.: Dersom forgrunnen hadde vært anderledes (man ser litt i nedre venstre hjørne, og det blir mare verre om man har med mer) kunne det vært greit å gi litt mere rom i nedre kant. Men slik forgrunnen var ble det valgt bort. Og som sagt er utsnittet av bakgrunnen valgt med hensikt, jeg syns nok for min del at snøflekkene i øvre venstre hjørne bør være der. Det er ingen kunst å maskere det området, men jeg har faktisk løftet nivået en smule for å få det området sånn noenlunde på nivå med tåkedotten!

MVH CA
Ottar P.
Flott bilde av reven i fint lys, god
skarphet, fine farger og fint miljø!
H. Christopher H.
Fantastisk bra utført bilde, og interresant å lese om forberedelsene dine for å få et slikt blinkskudd. Skal jeg pirke på noe må det være at etter mitt syn, og her er vi antakelig uenige, er pelsen for mye skarpet opp på forlabben og særlig snuten. For meg gir det et lett kunstig uttrykk på reven. Den virker på meg litt livløs - nesten utstoppet - og det hele kan nesten se ut som et monter på zoologisk museum. Jeg sitter med flere skjermer, og på min gamle CRT-traver ser bildet noe riktigere ut etter min smak. Men for all del, et glimrende bilde og så kan vi eventuelt heller være litt uenige om hva som er optimal oppskarping :-)

Mvh Chr
Kjell G.
Reven er fint plassert. Litt for trang foran og under høyre forben, noe som er forklart med at forgrunnen var ugunstig på grunn av skygge/uryddighet – et veldig vanlig dilemma for naturfotografer. Bakgrunnen er veldig flott. Den vertikale stripen i fjellet til venstre kunne godt “ikke ha vært der”.
Forgrunn og revepels fremstår som ganske saturert på min skjem, men slikt er veldig skjermavhengig og opp til betrakters preferanse. Jeg kan se at det har vært foretatt en del oppskarping, noe som er fagmessig bra gjort, uten haloer eller andre negative effekter.
Alt i alt er dette et imponerende og flott bilde, hvor fotograf og etterbehandler har fått mye ut av de forholdene som rådde der og da!

Mvh Kjell G
Roy Helge R.
Steike CA. Du er durkdreven. Jeg er ikke kompetent til å uttale meg, men litt utilslørt beundring er vel også greit sånn innimellom. Dette er et bilde som er verdt litt såre knær og vondt i leddene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu