død hund
Denne stakkaren fant jeg liggende midt i en landsby i havnebyen imsoanne i Marokko. Ingen hadde brydd seg om stakkaren som lå midt ute på bytorget. Fluer og andre insekter har begynt å spise på hunden.
Utrolig trist. Bildet gir meg en uvel følelse. Med dette vil jeg uansett si at det er et dokumentert øyeblikk. Ikke av de hyggelige.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-03-13 17:48:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 7D
  • Tamron 28-75 2.8
  • Blenderf/3.5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_516466} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carl-Steinar J.

Hva er hensikten med å legge ut et slikt bilde? I dette forum ser jeg det som fotografisk meningsløst.
Henrik F.

Fotografisk sett mener jeg dette er passende, da det er dokumentert et ubehagelig øyeblikk som ellers ikke er så lett å dokumentere. Jeg må si meg uenig Carl. Leit at du reagerer slik du gjør.
Avsluttet .

En god hund er en død hund - har jeg hørt noen si...
Lars F.

Ja, det er et ubehagelig bilde - og dokumentverdien er vel så som så, men også døden har sin estetikk.

Her synes jeg ikke den er spesiellt godt ivaretatt. Du kunne kanskje skåret bort labbene. De og den uskarpe flua gjør ikke noe for bildet.

Til syvende og sist blir dette kanskje mest et sjokkeffekt bilde.
Avsluttet .
+3
For meg er ikke dette bildet verken meningsløst eller uten fotografisk eller dokumentarisk verdi. Kanskje ikke helt på topp teknisk, men hadde det vært en profilert fotograf - ville kritikerne muligens omtalt bildet som et blinkskudd eller til og med et dokumentarisk fulltreffer.
Carl-Steinar J.

Jeg er enig med Svein Olav om hva kritikere ville sagt om det var en profilert fotograf. Men allikevel er dette i mine øyne uten fotografisk verdi. En død hund - hva så ?
Er selv hundeeier og har sett både døde og levende hunder, foretrekker helt klart de levende.
Vegard S.
+2
Jeg skulle ønsket å sett dette objekte ( hunden ) i en større sammenheng. Hvis torget også hadde vært med ville også bildet fått en annen karakter. Det vile bare vist hvor lite dette livet er verd og menneske synet på hund som individ er i dette landet. For meg ser det ut som en unghund utifra utviklingen av tennene, som er torturet til døde med en pinne gjennom halsen.

For meg er bildet sterk, trist og personelig.

Mvh Vegard
Avsluttet .

Jeg er enig med Svein Olav!
Dette er et interessant bilde slik jeg ser det.
Mye mere spennende enn alle bildene av blomster og måker en finner her inne. Ikke så ofte jeg ser en død hund, kanskje derfor jeg liker det..
Jeg hadde med glede lagt det ut om det var mitt bilde. Tror det også hadde vært tøft i S/H, og enig i kutteforslaget til Lars
BRA Henrik!
Mvh Kate
Henrik F.
+2
Takk for engasjementet rundt fotografiet. Jeg skal prøve ut i fra deres tilbakemelding en ny verson, hvor kutten skjuler labben og fluen i ufokus, og kanskje prøve å sette ned saturasjonen for å se om det gir bildet noe mer. Takk folkens!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu