Utstyr
  • NikonD80
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_518340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørnar P.
Mye fin stemning og symbolikk her.
Komposisjonen og bruken av dybdeskarphet virker gjennomtenkt, og det samme gjelder etterbehandlinga.
Spesielt valget av fargetone synes jeg var vellykket.
Anne Gunn P.
Tenker umiddelbart på at noen nettopp har forlatt benken, og spørsmålet blir om de gikk til høyre eller venstre.? Får en følelse av å være i bildet, kanskje pga va benkens plassering, dvs langt framme i bildet, er ikke sikker. Er samtidig litt i tvil om benken er litt for langt ute til venstre. Enig i at valg av fargetoner er vellykket.

Mvh
Anne Gunn
Roger H.
Et stille og stemningsfullt motiv du har her. Likte spesielt lyset og er enig i at fargen er vellykket.
Har ingen forslag til endringer, det fungerer hundre prosent for meg.

Roger
Ivan H.
Hei,

Synes du har et fint utsnitt av det jeg opplever er en park. Ingen folk og se, heller ikke dyr.
Liker lyset på benken og veien rett forran. Bak har vi trær og det jeg opplever er gravstøtter. Lurer på om dette er en gravplass. Synes den hvite stripen helt bak på plene er fin for komposisjonen og spiller på lag med forgrunnen.
Etterhvert som jeg ser på bildet, går fokuset mitt mer på gravstøttene enn benken i forgrunnen. Slik sett så liker jeg bildet.

Men samtidig skulle jeg likt å hatt noe mer her, noe som kunne satt liv i det hele. Men det er kanskje ikke det som er meningen?

Den gravstøtten som er helt inntil trestammen oppe i høyre hjørne, den ville jeg komponert bort. Ett skritt til høyre så hadde den vært bak, eller kanskje fått et lite rom mellom den og trestammen.

Bra dette, men savner noe mer.

:ivan
Anne Ø.
Takker for deres kommentarer. Benken for langt til v. kanskje det Anne Gunn. Litt usikker.
Noe mer liv Ivan, ja, hva det skulle vært vet jeg ikke, men den gravstøtta du nevner skal nok bort.
Bra du nevnte det.
Kunne godt likt at det var en fugl eller noe et sted her, litt liv tilført i det muligens.
Men ønsket vel her et "stille" utrykk, veien for oss alle videre.
Avsluttet .
Jeg ser et bilde av en kirkegård med en gangvei i senter, en tom krakk til venstre og noen gamle gravstøtter i bakgrunnen. At krakken er tom gir meg tanker om at noen har sittet der. Dette kan være et symbol på noen som ikke lenger er her, og at vedkommende nå er død, med tanke på hva gravstøttene symboliserer. Et annet alternativ er at vedkommende som skulle ha sittet på krakken har vært her for å besøke noen av sine kjære og nå har forlatt kirkegården. Uansett gir dette meg som betrakter en litt trist følelse av tomhet. Noe mangler her.

Bildet er fargeløst, foruten en slags bruntone som er lagt på. Det fargeløse understøtter dysterheten. Bruntonen er jeg litt usikker på tanken bak. For min del kobler jeg denne bruntonen til alder. Kompositorisk opplever jeg stolen, veien og gravstøttene som hovedelementene. Veien kan illustrere bevegelse/reise - f.eks til det hinsidige. I enden av veien er også gravstøtter hvilket kan understøtte at noen har gått fra krakken og over "til den andre siden". Jeg opplever ingen vesentlige overflødige elementer, og synes ikke gravstøtten bak treet forstyrrer. Den kan kanskje også balansere opp mot de to andre, og dessuten skape en liten visuell trekant i forhold til stolen og de to andre gravstøtene

Bruken av tele gir et sammentrykket perspektiv. Mulig valget av brennvidden luker ut uønskede elementer fra sidene av veien. Dette valget gjør at jeg som betrakter føler meg litt mer distansert - som en tilskuer på avstand - , og ikke så "tilstede" i situasjonen, som hvis en kortere brennvidde og annet standpunkt hadde vært valgt. Tror kanskje ikke jeg liker dette så godt. Et nærmere standpunkt ville også gjort veien smalere lenger frem, og på den måten også skapt en større dybdefølelse.

Jeg synes videre også at utsnittet virker litt trangt, og blikket foruten nedover veien, også tiltrekkes ut og ned mot høyre hjørne, i forlengelsen av lyset fra krakken. Om du hadde fått med noe av gresset på høyre side, ville blikket blitt presset innover i bildet, og det tror jeg ville hevet den visuelle opplevelsen. (Men jeg aner jeg jo ikke hva som befinner seg på utsiden av bilderammen)

Eksponering er mørk, og det synes jeg kler bildets dystre historie. Vignetteringen venstre, oppe, og til høyre synes jeg kanskje har for mye preg av en tykk ramme/brå overgang, enn en gradvis overgang som presser blikket innover. Litt voldsomt kanskje. Fokus plasssert i forgrunnen fremhever krakken, og den uskarpe bakgrunnen forsterker dybdefølelsen, og tilslører på en positiv måte det dystre ved gravstøttene.

Min mening oppsummert: Bra historie, og noen betenkeligheter mht til det estetiske.

Mvh Jens :-)
Anne Ø.
Takker Jens for en lang, utfyllende kommentar.
Du nevner mye her som jeg trenger tid til å se over
og filosofere over. Jeg tar det med meg videre.
Skulle sikkert skrevet tilbake her. Blir til at jeg tar dette i ferd og ro en stille stund. Håper det er ok Jens.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu