''
''
Utstyr
  • ''
  • ''
  • Brennvidde''mm
  • Blender-
  • Lukker'1/'s
  • Filmtype''
  • Nei
  • Annet''
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger674
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5192} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Aleksander J.
NEEEI!!!
Ikke drikk vannet. Du må koke det først!!
Thor Inge V.
Fin Grimmy-stil der. Litt for stuerent til å bringe frem Trainspotting-følelsen, men artig likevel.
Geir Joar H.
Bon apetit!!! (Og fredagsskål)
Avsluttet .
Er det elgen det kalles på en søndags morgen ??
Dag T.
Ser du etter kameraet ditt?

Litt Aleksander Jacobsen, men da hadde det stukket en rumpe opp av badekaret (det hadde også balansert komposisjonen litt) og vært litt mindre ryddig.

...ellers var det jo pent gjort med en god teknikk som skaper fin kontrast til innholdet...
Jens L.
Dette gir meg ikke engang hodeverk....
Thorfinn B.
DT: Nei kameraet mitt tar jeg jo bildet med, men ja det er selvportrett....
Avsluttet .
Tøv!!! - redaksjonen må tydeligvis lage regler for det profesjonelle....eller dele opp siden i amatører og profesjonelle...
Alt har en grense; alltid og over alt - også her..
Tøv
Jens L.
Sterkt uenig med HEH-J.Kategorisk inndeling av proffe og amatører i forhold til valg av motiv er på grensen til det udefinerbart sarkastiske.
Geir A.
I dette enkeltstående tilfellet mener jeg vilmar sitt forslag er helt på jordet.

Bra med bilder som provoserer!!!
Aleksander J.
Hva FAEN er det Hilberg-Jacobsen sier?
Knebling og sensur av innhold?
Hva slags verden lever denne fyren i, og hva er VEHJ's definisjon på et ''profesjonelt'' bilde?
Jens L.
Ut fra kommentaren kan vel det være et bilde som ikke sjokkerer.
Gunnar H.
det er mye å lære ved å gå inn på hjemmesiden hans og lese hans VEHJ's liste over psykopater og mannshatere (men du må slette ''modellformidl'' fra adressen, og trykke på det norske flagget). Det er mye som sjokkerer her i verden...
Aleksander J.
Joda, jeg har vært der...
Fascisme på sitt mest uttrykksfulle.
Dag N.
Lekkert bilde!!!!!

Jeg klarer ikke å ta bildet helt alvorlig og det er antagelig heller ikke meningen.

Men her er det mye bra!!! Teknisk, form-messig, lys, komposisjon, tilstedeværelse... skitbra!!
Erik S.
VEHJ vil jo tydlig vis at lille Bobby skal bli politimann, men det ser jo ikke ut som om lille Bobby syntes det var så kult. Ellers våknet jeg netopp opp foran PC'en, for jeg sovnet når jeg klikket meg inn på hans navn. Jeg som bare skulle sjekke hvordan hans profesjonelle arbeider. Du høster som du sår.....
Avsluttet .
AKK ja!!! - chir-akk!!! for å si det på den måten; og så sprengte han hull i jorden; kanskje det var et bra hull å stikke hodet i!!!
Jeg er absolutt i mot sensur i alle sammenhenger; men å blande sement i kakedeigen har ingenting for seg...
Noen vil flytte havet på fjellet (det heter den store forandringspsykosen!!),men man vet jo at det renner ned igjen..
En spade er en spade - og tøv er tøv...
Dersom det ikke er et instruksjonsbilde for rørleggere da....
Dag N.
vilmar eddy er mot sensur. Det er bra. Jeg synes kanskje vilmar eddy kaster sten i glasshus når han snakker om at dette knakende gode bilde er tøv, men jeg kan jo ta feil???

Ellers savner jeg kommentarer fra .no's kvinner/jenter. Er dette noe dere tenner på?
Torbjørn V.
Hehehe...dette bildet gjør meg tørst.

Tror jeg tar en tur på dass..........

:-)
Tom B.
Flott !
Takke meg til dette og Alexanders bilder enn tanketomme solnedganger, fluer i nærbilde og bilder av andres skulpturer.
Fint at dere greier å provosere noen av de gamle treigingane - de trenger faktisk mye mer av det !

Tom
Heidi Elise A.
Tenner på? Man får lyst til å tenne på alle pluggene!! Dette er bare møl. Bildet til AJ er enda værre. Trodde dette var sider som det var mulig å anbefale for andre,men det skjønner jeg jo at det ikke er.
Heidi Elise A.
Gammel er jeg heller ikke!! Og vi hverken gamle eller unge trenger slikt som dette. De andre bildene: solnedganger m.m. er jo flott å se på,dette gjør meg kvalm! Prippen? Treig? Greit,da får jeg heller være det!
Tom B.
Du snakker ! Har skyggelappene klappet helt igjen ?
Hvem har sagt at bilder bare skal være pent å se på? Er det sånn du vil ha det anbefaler jeg en tur i plakatavdelingen på Det Norske Møbelsenter og ikke å oppsøke billedkunst (eller noe som aspirerer til det).
Punken har brakt mye flott med seg - Vikingarna kan du for meg....
Aleksander J.
Typisk; karakterisere et bilde som ''møl'' og ''tøv'' bare på grunn av dets innhold og fortelling.
Subjektiv skal man være, men her tipper det over i trangsynt arroganse.
Ikke langt unna iallefall.

Thorfinn B.
Tøv og møl er interessante uttrykk som i det minste tyder på engasjement. En solnedgang kan også engasjere, men flere blant oss synes det blir voldsomt uinteressant å se på. Av den årsak betegnes alikevel ikke bildene som tøv og møl. Likevel synes jeg uttrykkene er helt ok for min del, men da må også ''solnedgangsfotografene'' takle å høre tilsvarende uttrykk fra oss som ikke liker den type bilder...!

Proffe og amatører!! Jeg ønsker ingen persondiskusjon her, men Hilberg-Jacobsen forsøker å gå bøfflenes fotspor uten å ''tenne'' meg så voldsomt. At man lever av foto betyr ikke at man nødvendigvis er bedre til å fotografere. Om man skulle dele opp bildene her etter proffe og ikke proffe, trur jeg den proffe gruppa blir liten, da de fleste av oss er amatører. Selv har jeg gjennom årene fått flere tilbud om å bli såkalt proff (les: leve av bildene = ofte kommersielt), men har valgt å takke nei. Om jeg hadde vært det, ville mitt bilde da vært bedre...?

Lilleheier uttaler flg: ''Trodde dette var sider som det var mulig å anbefale for andre, men det skjønner jeg jo at det ikke er''.
Jeg må le...! Det er tydelig at det er ytringsfrihet, og da velger jeg å svare som følger: At man kan uttale slikt etter å ha sett ET bilde man synes er elendig, er usedvanlig sneversynt og er et bevis om at mange mennesker og fotografer ikke ser horisonten fordi de ikke løfter blikket....!

Med en slik innstilling, ville jeg for lengst kuttet ut disse sidene. Jeg ser daglig mange bilder av unger, katter og bestmødre som jeg synes er uhorvelig kjedelig og uinteressante. Ja så kjedelige at jeg innimellom faktisk blir litt forbanna over den sneversynte og lite åpne bildestilen som råder...! Jeg ser stadig at kreative bilder med visuelle effekter som er spennende å se på, bilder med gode handlinger m.m., faktisk nesten ikke får kommentarer.

Jeg har en oppfølger til dette bildet, så vent med å anbefal sidene til et par dager etter at jeg har lagt den ut. he he
YNGVE Olsen S.
Kult. Ganske kult.
Ja, ja - litt kult i alle fall...
Gunnar H.
Tja, Hilberg-Jacobsen må nødvendigvis være mot sensur når man ser hvordan han uttaler seg om andre mennesker.

Lilleheier er bare representant for den norske puritanismen, kunst skal være pent eller maksimalt litt ''frimodig'', hvilket på kristen-norsk betyr vågalt for bestemor, kjedelig for alle andre.

Bildet er morsomt, det taper seg kanskje på sikt men letter stemningen på disse sidene.
Jóhann Á.
Kunst, hmmmm? Hvorfor er det altid slik at når bilder blir ''rare'' nok (enten innhold eller teknisk utførelse) da blir det kunst. Veldig kunstig!!
Fantastisk hvordan diskusjonene skyter fart på disse sider nå. Akkurat ferdig med lang regle om hunder/ikke hunder og nå blir det kunstnerisk spy.
Jeg tror at disse bildene om naken mann på do gjør seg bedre som en serie en hver for seg. Da blir de litt ensomme.
Thorfinn B.
.., men så er det ofte ensomt på do også. Kun jeg og mitt kamera..!

JÁ: Joda dette er en serie. I utgangspunktet 5 ulike under opptak, men ble til 3 stk etter fremkalling.

Kunst eller ikke! Ikke så opptatt av hva det betegnes som. Jeg vil gjerne ha det morsomt når jeg utover min hobby. Det hadde jeg både under opptak, og i etterkant når jeg har vist bildene.
Lars-Anders M.
Jag mår illa. Jag blir spysjuk.
Trine S.
Heisann!
Hiver meg litt sent inn i denne diskusjonen, da jeg så det ble etterlyst kommentarer fra kvinner/jenter her. Dag, nei, jeg tenner ikke på dette. Jeg er heller ikke sikker på om jeg liker det eller ikke. Det er ihverfall ikke noe jeg kunne tenkt meg på veggen. Likte faktisk bildet der han sitter på do bedre, og tror begge bildene hadde tjent mye på å få bort den kjedelige bakgrunnen.

Provosert av bildet blir jeg ikke, men diskusjonen engasjerte meg.

For min del bruker jeg FOTO.no som et sted jeg kan prøve meg frem, få reaksjoner, se andres bilder, få nye idéer og forhåpentligvis forbedre meg. Mitt intrykk er at mange andre er her av samme grunn.

Profesjonell/Amatør? Mange av de beste bildene som er lagt ut her kommer fra amatørfotografer. Samtidig finnes det mange elendige pressefotografer f.eks.

Vilmar legger ut et skrikende eksempel på dårlig smak i form av et tittelblad til en CD(hvor overhodet ingenting har sin opprinnelse i foto), og mener at det har noe å gjøre her, mens bildet her ikke har livets rett????

Vel....

;-)Trine

Thorfinn B.
Nå er det jo ingen meningen at kvinner skal tenne på dette heller da. Er jo ikke meningen at det skal være pornografisk.

Den kjedelige bakgrunnen? Tja, kanskje det, men fra min side er den bevisst for å fremhve romfølelse og den ensomheten man kan føle når man sitter/ligger der fylleksjuk på sin dass. Særskilt når man er ungkar... he he.

Dag N: Den dagen folk eller meg selv, tar mine bilder alvorlig, slutter jeg å fotografere! På begynnelsen av 90-tallet skjedde dette med meg. Tok plutselig en alvorlig vending, og jeg kuttet ut i nesten 10 år.
Foto er for meg en hobby og en lek. Det burde det være for mange andre også. Ha det gøy når man fotograferer!!! Trur mange er for opptatt av å lage det perfekte. Bilder som skal være pene og som mor og far skal like. Det er ikke hensikten min... he he.
Steinar K.
artig debatt.
vi blir nok aldri enig...
Dag T.
TB: Så enig, så enig med siste avsnitt.

Alt for mange gode fotografer har gitt opp på grunn av stort alvor, høyt ambisjonsnivå og manglende sans for humor. Hadde jeg ikke sluttet å tro jeg kunne revolusjonere verden ville jeg nok sluttet sammen med alle de andre. Stå på, du er på rett vei, ingen har klart å stoppe meg de siste 21 årene ;-)
Dag N.
Greit nok, jeg har stor glede av bilder som dette. God humor er ikke å forakte og jeg innser at du og Dag T. har ett poeng når det gjelder sammenhengen mellom alvor og for høyt ambisjonsnivå med dertil følgende fotograferingslammelse, men vi bør tørre å legge ut bilder med alvor også..

''Ja takk, begge deler''
Dag N.
Mitt forslag til årets bilde (hvertfall i klassen uhøytidlige selvportrett).
Carsten A.
Her var det nok et bilde som har forsvunnet i mengden. Om jeg skal være ærlig (og det syns jeg er best, varer som kjent lengst), hadde jeg større glede av kommentarene her enn bildet. Men det ble endel igjen til bildet - som ikke er det mest dekorative jeg har støtt på, det er så. Forholdsvis avslørende, vil mange si, men kommentarene er kanskje vel så avslørende (for kommentatorene).
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu