London
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon 18-105/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/13
  • Lukker20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_520251} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kirsten H.
Sikkert en fin opplevelse, men jeg måtte lete lenge for å finne noe som fortalte meg at dette er London.
mvh Kirsten
Bjørnar P.
Fin utsikt. Mangler en del på skarpheten.
Litt problemer med å forstå valget av kamerainnstillinger.
Hvorfor brukte du F/13 her? Behovet for dybdeskarphet må da ha vært minimalt. Forutsatt at du brukte stativ eller annen solid støtte hadde det kanskje liten betydning for bildekvaliteten, men skarpheten kan tyde på noe annet. Alternativt kan det være at du fotograferte gjennom et ikke helt rent vindu.
Mer bildestøy på himmelen enn du burde få med D300s på 320 ISO. Kan tyde på at bildet var undereksponert, og justert lysere under etterbehandlinga. En del flekker og striper på himmelen oppleves som forstyrrende.
Roger D.
Hei! takk for kritikker!

Bildet ble tatt gjennom møkkete hotellvindu ja, så ble en del støy pluss at det er også litt undereksponert og justert etterpå. Men både skarphet og støy ser bedre ut på orginal bildet mitt så mistet vel en del under redigering og opplasting.

Hvilken blenderinstillinger lønner det seg og bruke på denne type bilder?
Bjørnar P.
Det ser ut som du ikke har etterjustert skarpheten etter nedskalering til web-format. Det må du som regel gjøre for å bevare skarpheten fra originalen. Prøv en etterjustering. Dersom du har tilgang til en god bildebehandler, kan du justere ulike parametre for skarphet, som mengde og radius. I Photoshop kalles dette USM eller Smart Sharpening.
Prøv med 100 på mengde og 0,5 på radius som et utgangspunkt.
Når det gjelder valg av blenderåpning, kan den være grei nok dersom det var en poeng å få såpass lang lukkertid som 20 sek. De hvite og røde stripene du har nå krever lang lukkertid, og en mye kortere lukkertid kunne endret bildet mye på dette punktet. Dersom lukkertida derimot med fordel kunne vært kortere, burde du brukt større blenderåpning.
Forøvrig vil ikke et møkkete hotellvindu gi bildestøy. Det er nok det faktum at bildet er undereksponert og justert lysere etterpå som er synderen her. Flekkene og stripene på himmelen derimot kan godt skyldes et møkkete vindu.
Roger D.
Okey. Takk for gode råd og tips! :) Har mye og lære om redigering så gode tips mottas gladelig. Bruker Photoshop så skal prøve ut det du skrev.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu