Makrell terne
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-06-07 15:53:46
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Canon 70-200 L 2,8 IS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger218
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Herlig altså. For noen flotte farger du får frem. Maksimalt utsnitt Jan. Meget bra !

Vh Svenn
Øyvind L.

Ja, skikkelig fint... jeg liker fugler! Flott bilde!
Geir Helge S.

Nydelig skarphet og detaljer. Litt forstyrrende for- og bakgrunn.
Geir
Rolf J.

Dette er bra, skarpt der det skal være skarpt og fint utsnitt. Flotte farger.
Synes ikke at bakgrunnen forstyrrer, forgrunnen derimot forstyrrer litt.
Rolf
Christian E.

Skarpt og slettes ikke værst. Den uskarpe steinen i nedre høyre hjørne trekker litt ned. Er det en USM-kontur omkring hetten til fuglen?

Mvh CE
Jostein M.

Fine toner og fint komp, hos meg blir hode noe gjengrodd. Er det skjermen min?
Mvh
Jostein
Jan W.

Takker så mye for alle kommentarer!

Til CE:
Haloen rundt hetten er nok en slags digital sharpening effekt selv om 10 D er konservativt på 0 sharpening. Jeg har lagt til et 100% utsnitt rett fra kameraet og det er nesten like synlig der og. På 200% ser du helt klart. I enkelte bilde sammenhenger vil dette være svært fremtredende og sharpening i tillegg vil da se ille ut. Av denne grunn var jeg ekstra forsiktig med sharpening på dette bildet.

Til Jostein:
Alltid vanskelig å vite hvilket nivå en skal legge seg på når det gjelder svart. Hvis du sjekker bildet og utsnittet i PS vil du se at det er mye informasjon med snittverdier rundt 20-20-20 RGB. Denne fuglen har et svært ensfarget helt sort hode uten særlig synlig fjærstruktur.

På min Viewsonic 22'' her på kontoret er det for mørkt og ingen synlig variasjon. På min Philips Brilliance 21'' hjemme er det perfekt. På min kones 20'' LCD er det ikke sort nok til å representere fuglen riktig.

Mvh. Jan
Jostein M.

Takk for tilbakemeldinger Jan. Jeg ser på bilde nr 2 god struktur i hode. Blir frustrert mange ganger når jeg ser bilder her og blir litt usikker om jeg får se det korrekte bilde. Hjemme pleier jeg å skrive ut bildene på min Canon S900 for å være sikker på resultat. En skriver jeg vil anbefale alle, rask og pålitelig.
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Meget fine detaljer på fuglen. Flott kontrast

-k
Carsten A.

Dette er vel et OK bilde av en terne - der teknikken er OK, men ikke helt på topp i forhold til de mulighetene opptaksutstyret skulle tilsi. Syns ikke fjærdrakten kommer helt ut til sin rett. Litt svak brillians i bildet - kanskje overraskende med dette ekstremt gode objektivet. Dessuten, vel er hette og øye noe som gjerne flyter sammen ved opptak av makrellterne, men det er nok en teknisk utfordring å få fram øyet bare litt bedre enn det er gjort her.

Som CE peker på er steinen litt forstyrrende, og sin vane tro (he-he!) peker han på en forsiktig kontur ved hetten mot lysere himmel. Slikt er særdeles vanskelig å unngå når det gjelder mørke, skarpe partier på fugl mot lysere bakgrunn, dersom det overhodet er noe oppskarping med i behandlingen (og det skal det jo være). Det vi ser her er ikke mye sjenerende, men det er der og hører strengt tatt ikke hjemme der det er. Ut fra JW sin forklaring blir jeg usikker på om dette skriver seg fra oppskarping i kamera (tyder også på opptak med JPEG, skaer sine egen artifakter). Vil en mest mulig unngå slike artifakter er nok RAW som opptaksformat det eneste som gir full kontroll (også på andre punkter), og uansett er all oppskarping i kamera en uting. Selv da må en gjerne gripe til kunstgrep i situasjoner som denne for å unngå for markerte kontureffekter. Kan forøvrig se ut som det også er en tilsvarende effekt ved fot/tær og stein.

Vel dette var kanskje svært pirkekritisk - men jeg har for egen del stor nytte av å detaljanalysere et bilde eller få detaljanalysert egne bilder. Ser en hel del fallgruber som jeg må forholde meg til når jeg forhåpentlig snart får kontakt med denne vakre og elegante fuglen!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu