Møkkete liten og fargerik stor
På tide å komme igang igjen - nå fra Oslo.

Bildet er noe over et år gammelt fra en tur i mars 2010.
Til venstre ser vi en kopi av det som i sin tid ble kalt en børstraktor i Norge.
Inderne forsøkte å være smarte og sendte de tyske ineniørene hjem igjen og etter en stund i oppstartfasen og og sa at samarbeidet og avtalen ikke funket. Deretter begynte Tata å produsere bilen under et annet navn hvilket selvfølgelig tyskerne ikke godtok. Vil India være med å spise kirsebær med de store så kan man jo ikke stjele fra selve stormakten i EU. Nå er alle avtaler i orden og Mercedes produsert i India i luksusklassen ruller rundt på indiskeveier. Det står en parkert i nabolaget der jeg bor i Goa - sort og blank så du kan bruke'n som speil.

Den indiske korrupsjonen er jo velkjent og nå er jo Telenor innblandet. Ministeren som delte it konsesjoner mot betaling sitter nå i buret. Han er forøvrig fra Taligao i Goa og jeg kjørte forbi huset hans på fredag da jeg hadde min siste tur før hjemreise. Fyren ble hekta av tollen i Mumbai på vei til Dubai medbringende haugevis av penger i forskjellige valutaer. Det verserer forøvrig en del krav om at hele regjeringen skal gå av, men det blir vel ikke avgjort før saken har vært i retten.
Kunne fortsette med denene historien etter den andre, men det får bli en annen gang.

Kan forøvrig fortelle at disse to kjøretøyene for lengst er fjernet fra plassen der jeg fotograferte dem.
Ser nå i etterkant at et kompensasjonsklikk på sharpen fordi jeg økte størrelsen ble litt mye for bakgrunnen. Men pytt pytt.
http://pbase.com/kneppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-04-21 09:00:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-04-21 09:01:09
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd, men utstyr etc. husker jeg ikke nå.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_523994} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Harald N.

Godt bilete frå India, du tek med deg litt av inntrykka derifrå, det er bra.

Velkommen heim til gamlelandet Roar, og god Påske!

Mvh Harald
Frode L.

Hei.

Her var det kontraster, flott dokumentasjon med en flott undertekst, artig å lese.

God påske!

Frode.
Heidi N.

Hadde virkelig sansen for den bussens utseende, og ikke minst skiltet på taket. Tre gode bilder, og ikke minst underholdende og informativ tekst. Ser frem til neste runde. :)
Ha en fin påske, og velkommen hjem. :)
Heidi
Geir K.

Liker dette. Den børstraktoren bærer preg av å være forlatt en god stund,mens den flotte bussen nylig har endt sine dager. liker dette og den flotte informative teksten. Noe hardt oppskarpet kanskje.

Mvh Geir
Avsluttet .

Tusen takk for historien. Skulle ønske du fortalte mer....
Likte veldig godt v3 og v1
Ganske så kraftige farger
Likte at rammen tar opp jordfargen
Jeg synest du er fryktelig dyktig og glad for at du er på dotten
:-D kate
Odd Chr. K.

Velkommen hjem. Du lengter tilbake allerede ser jeg... Herlig miks. Store kontraster på alle områder her. Fin story.
Odd C.
Roar K.

Jeg ser flere tar den store for å være en buss, men det er faktisk en lastebil hvilket kanskje burde fremgå at skiltet "Goods Carrier". Det vi ikke ser på bildet er at den har skyvedører på begge sider av førerhuset og det står som regel oppe under kjøring i tropevarmen. Mye fyllekjøring av disse, spesielt om natta på langturer. Da jeg dro til Bombay i bil for et par år siden så vi den ene etter den andre som sto smadra i en fjellvegg eller hadde velta i en sving. Gla' jeg har en husvert med taxi som er en erfaren sjåfør både fra Kuvait og India så jeg slipper å kjøre sjøl i koaset.
Takker så mye for kommentarer så langt.

Roar
Odd E. k.

ja, jappetiden er vel over, men den ligger nok og lurer enda tror jeg. Skal vel ikke blir millionær nå for å føle seg rik, men må ha milliarder på bok. Flott fanget dette, der fargene er frodige og motivet fortellende. meget fint fanget og gjengitt. Utmerket undertekst!

Ha en riktig god påske du og dine!

Mvh

Odd E.
Oddmund K.

Fargerikt og frodig dokumentasjon, artig og informativ undertekst - mange morsomme detaljer å studere...
Fortsatt god påske!
Mvh Oddmund
Kirsten H.

Jeg har ikke noe greie på biler, jeg ser mest på fargen. Jeg kjører jo bil, men er gjerne av det mer alminnelige slaget, jeg begriper ikke at bilen må være noe særlig større enn meg. Hvis man ikke er buss-sjåfør da.
Fint bilde med interessant undertekst. God påske i Norge!
mvh Kirsten
Anne Elisabeth S.

Ganske sliten den bilen der.
Liker fargene og komposisjonen her.

Anne Beth
Håvard F.

Kontraster. Artig lesning Roar
God påske
Mvh
Håvard
Frank H.

Hei Roar!
Long time, no see... Det har gått rykter om at du ikke var sammen med oss mer, så derfor er det så gledlig å se at du er " still going strong" og lever det livet du sa at du ville leve, for mer enn 10 år siden. Det er ikke så mange av dine kollegaer i sporveien (eller hva det nå heter?), som husker deg! Bjørn Fagerhøi, døde for mange år siden og Britt Tvenge er snart pensjonist, som mange av våre kollegaer. Bjørn Colban, er fortsatt på Holtet, men nærmer seg pensjonstilværelsen også. Det var Torstein fra Avløs, som tipset meg på at han hadde sett deg på "foto. no". Jeg husker dine fabelaktige dikt gjennom 10 år i interne media, i sporveien og jeg husker også det siste diktet, som nærmest var et reisebrev fra deg til oss på Holtet. Jeg husker også din frusterasjon over bedriftens behandling av et lite feilskjær, som ble til en personalsak( 1 fjær ble til 10 høns) I dag er det værre... Syn, hørsel, Diabetes 1 og 2, høyt blodtrykk m.m. Selv om en har jobbet hele livet i sporveien, så får man sparken... hvis man blir syk.. og syk blir man gjerne etter et helt liv, i en stressende jobb. Jeg er syk, Torstein er syk... Colban holder fortsatt koken. Det er ikke som før i tiden at kunnskap og erfaring, etter mange år i bedriften ga grunnlag for å få en overordnet stilling. I dag er det nyansatte som blir kontrollører, mens de eldre blir skjøvet ut... Det siste på Tbanen er at de ønsker at piketttjenester også skal legges innunder vanlig rullering, slik at de med ingen ansinitet også skal betjene disse. Jeg har også reist en del de siste 4 årene og funnet ut at varme (som Filippinene) gir meg mye av bevegeligheten tilbake. Jeg fikk nakkeslengskade i 1999, kollisjon mellom tbane og sporvogn, i tillegg til dette, gikt problemer. Opphold i varme strøk, gjør at jeg kan redusere inntak av smertestillende til et minimum. Dette er vel noe av det samme du fortalte meg om for 10 år tilbake.
Uansett så er det så hyggelig at jeg fant deg på nettet!!!
Hilsen din venn og arbeidskollega fra Holtet-Ekebergbanen- Frank Hansen
Avsluttet .

Hei

Flotte bilder fra India.Fargerike med fine kontraster.Fin undertekst som gir bildene historie.

mvh Øyvind
Tone A.

Her gjer underteksten mykje for desse 3 bilda."Børstraktor" har eg aldri høyrdt om før, den liknar meir på ein overbygd jeep. Og bilen til høgre i v1 hadde eg trudd var ein buss, men så er det altså ein lastebil.
Gode bilde til dokumentasjon av både forfall og lastebilen som står der fargerik og ganske så velhalden.Men med steinen framfor dekket og berre ein vindusviskar er vel også den ute av drift?
3 teknisk gode bilde frå Goa med pluss for fargar og undertekst.
Påskehelsing frå Tone
Roar K.

Takker så mye for alle kommentarer. Hadde gjester igår som hadde vært over fra torsdag så det ble liten tid til å bruke på herværende side. Kanskje like greit for jeg kunne ratt ha funnet på å legge ut bilde og tekst som hadde fått enkelte til å sette langfredagskaffeni vrangstrupen

Roar
Esben U.

Finfin dokumentasjon av forfall og dertilhørende infotekst. Jeg liker originalen, men holder en knapp på V2. Godt skutt.
Maria Therese H.

Liker den fine serien av kjøretøyene, din velkjente stil i både farger, utsnitt og skarphet er på plass her.

Mvh
Maria
Roar K.

Stor takk til dere to siste også.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu