Min første tiur leik :)
Vært på min første tiurleik, ganske så trøtt nå... oppe kl 1 i natt for å gå til leiksplassen. Tiuren våknet ca 0430. Da kom de store fuglen flyvend gjennom skogen. Kunne høre de kraftige vingeslagene der ute i mørket. De holdt på til litt før 10.00 i morges. Utrolig spennende å fått med seg. Tiuren hadde en lei tendens til å spille på feil side av vegetasjonen...
Dessverre høy iso, og dermed støy i bildet. Ikke det råeste bildet her på forumet, men selv fornøyd for å være første gang :)
Utstyr
  • Canon 550D
  • Canon EF 100-400 mm 4.5-5.6 L IS
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_524564} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
jarl kjetil j.

Se her ja, ingen dårlig begynnelse dette. Kan virke som bildet er croppet endel, noe som har gått litt utover detaljer/skarphet. Ser også at du har brukt blender 5, og dette objektivet tegner nok ikke sylskarpt ved største blender. Uansett, moro og spennende å ligge ute på leik i vårnatta. Syns ellers kompen er fin med tiuren i klassisk spillpositur og pent innrammet av miljøet.

jkj
Halvor I.

føyer meg til kommentaren over! kan også være "risikosport" å gå inn på leiken klokka ett på natta da tiurene som oftest kommer til leikplassen allerede kvelden i forveien. når jeg var ute kom de allerede ti på åtte på kvelden. kommer man etter dette, støkker man tiurene og leiken kan være ødelagt for den dagen... så møt opp i god tid:)
Svein O.

Dette må du jo være fornøyd med. Flott start dette, ellers gode råd fra JKJ og HI her. lurt å legge seg ut kvelden/ ettermiddagen før..
Kent Rune H.

Takker alle sammen, syntes det var en rå opplevelse som frister til gjentakelse :)
JKJ; Bildet er croppet en del (mye krat/trær iveien) og klar over at jeg burde hatt andre innstillinger for skarpere/mer dybde. Men det var det det beste jeg fikk til med min kunnskap om foto og utstyr i det lyset som var der.
HI; skulle gjerne vært inne kvelden før, men hadde ikke "barnepike" til hundene. Ville blidt for lenge for dem alene hjemme. (hadde egna seg dårlig å hatt de med...)
Takker for tips og håper å komme sterkere tilbake :)
Bjørn Aksel B.

Føyer meg på kommentaren til Halvor. En uskreven lov er å være i ro på leiken i god tid før tiurene kommer for å nattsitte. Dette gjør de alltid denne tiden. Selv er jeg helt i ro i kamuflasjen senest ved syv halv åtte tiden. Samtidig er denne tiden noe av den mest sjarmerende på leiken da en sitter godt til rette og hører en etter en setter seg inn for natta, og samtidig raper og tar noen spill, bare for å markere ovenfor de andre at nå har jeg kommet. Lykke til videre med tiurleik. Det er flott og oppleve.
mvh
Bjørn A
Avsluttet .
+1
Hei

Gratulerer med flott bilde av tiuren,syns bildet ble bra med så høy iso.

mvh Øyvind
Avsluttet .

Hei,

Jeg er i teltet rundt syv på kvelden. Samt ikke ute før kl 1400 dagen etter. Dette er viktig! Greit bilde og lykke til.

mvh
Tommy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu