total failure?
Mitt andre forsøk på brudebilde. Dette ble tatt 16 april, og skulle egentlig være ute, men grunnet stiv kuling,ingen sollys og striregn, ble det flyttet inn.

Bruden bar en nydelig kjole, men den var av et silkemateriale, som slukte til seg alt av blitzregn, og lagde en stor utfordring for meg. den store kontrasten med hennes hvite kjole, og hans mørke dress, gjorde det vanskelig å få en grei bakgrunn, uten utbrendtheter.
Jeg vet ikke helt selv hva jeg skal synes eller tro. jeg er på en måte skuffet over meg selv at jeg ikke klarte å prestere bedre, men føler og at jeg har gjort det beste ut av situasjonen. det å ta slike bilder inne, er en utfordring. både med tanke på lyssetting og positurer. ønsker konstruktive tilbakemeldinger som jeg kan lære av!
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2011-04-25 22:12:52
  Versjon #2
Fotograf
Utstyr
 • Nikon D90
 • Nikon 18-55mm AF-S NIkkor
 • Brennvidde28mm
 • Blenderf/1.4
 • Lukker1/200s
 • Nei
 • AnnetISO 200
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_524954} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Øyvind S.

Hei Tonje

At bakgrunnen er grå er nødvendigvis ikkje noko negativt, med mindre ein har tatt sikte på ein kvit.

Eg sleit og ein del med dette i begynnelsen og er i grunn der enda. Eg har funne ut at skal eg få til ein kvit bakgrunn med kvit kjole må det meir lys på plass. Du treng lys på modellar og eige lys på bakgrunn. Då vert det lettare å få den kvite utbrente bakgrunnen.

Når det gjeld posituren så syns eg og at den er vanskelig å få til. Her kunne eg tenkt meg å fått med heile kjolen, men i alle fall heile hånda som snik seg under kanten på bilde.

Du har berre ein ting å gjera. Prøv og feil meir. Kle opp venner og venninner og fotografer i vei.

Lykke til vidare!
Tonje H.

hei og takk for utfyllende kommentar!

Jeg hadde en stor softboks på modellene 120x80, og hårlys i form av sølvparaplyer på begge to, samt en mindre softboks, rettet mot bakgrunnen. jeg ønsker ikke å få en utbrent bakgrunn.. det er noe av det styggeste jeg vet om1 :P

Jeg savner og handa som desverre falt litt bort, men siden bakgrunnen er så smal, har jeg sittet å måtte kutte litt, samt legge til ting som ikke var der, for å få en gjevn flate. egentlig, slutter bakgrunnen ved den grå detaljen på kjolen til bruden, og ca like bredt på andre siden.

jeg må øve mer ja. men er ikke lett å få kledd opp et brudepar :)

takk for kommentar!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu