Fra myra.
Ikke helt fornøyd, men brukbart.
Dette er en sjanger jeg ikke helt har trening på (eksponere i dårlig lys og hurtige bevegelser) og må nok øve mye mer på slike bilder, og bruk av høy ISO.. Får ikke helt til dette, men moro er det..Noen som kan hjelpe.. kanskje jeg må ta et kurs..
Her er noen flere bilder fra turen.
http://photoomdahl.blogspot.com/
Bildet inngår i albumet Fugler - Bilder av fugler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-04-30 21:51:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 300 f/2,8L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 640, Stativ, snorutløser, uten IS. Bilde er tatt kl 05:52
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger135
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_525853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Helge H.

Jeg synes du har kommet brukbart ut av dette. Kameraet ditt takler jo helt fin disse ISO verdiene. Dette skal du være fornøyd med...

Mvh Helge
Svein O.

Takk for det Helge, joda, dette ble brukbart. Det har selvsagt litt med avstand og lukkertid også, men det er ikke mange av disse, de fleste blir uskarpe og mye støy synes jeg. Men øvelse og atter øvelse..
Torbjørn P.

Hei Svein

Om ikke dette er helt på høyde med det aller beste vi ser her i disse leiktider, vil jeg si det er et fint og klasssike orrhaneportrett. Eksponering av fugl som er kølsvart og hvit er og blir en utfordring.

Mulig hele bildet er litt lyst eksponert og at du kunne jobbet litt med de lyse partiene (forgrunn/bakgrunn)? Kanskje også beskjært litt i bunn for å få vekk litt med av det uskarpe gress i forgrunnen?
Odd Chr. K.

Hei Svein. Bruker samme kamera selv. Er ikke imponert over høy-ISO egenskapene til 7D. Ser at bildet er tatt på ISO 640 og det er nettopp her jeg setter grensa, men til gjengjeld blir det bra herfra og nedover, mens det blir et markant kvalitetsdropp ved ISO 800 og oppover. Smart oppsett med stativ, snor og IS av, men jeg ville under disse lysforhold og denne avstanden valgt en annen blender for å øke lukkerhastighet samtidig som det hadde bluret ned bakgrunnen bedre. Ser at du har undereksponert en tanke, og her er det ikke direkte sollys så jeg tror jeg ville latt det være. Selvfølgelig en fare for utbrent hvitt på disse fuglene, og det er vel her utfordringen virkelig ligger med varierende lys. Du sier at du sliter med mye uskarpe bilder. Pass på at du ikke strammer snorutløseren. Det skal ingen ting til av drag i snora for å bevege stativet når det står på bløt myr...
Lykke til!
Odd C.
Svein O.

Takk for gode råd og tips Torbjørn og Odd Chr.

Skal jobbe litt med de lyse partiene i kveld og så kommer det en oppgr. versjon etterhvert om jeg synes det blir noe beder. (ikke min sterke side)

Ang. ISO er det det jeg også opplever, men for all del jeg er godt fornøyd med kamera. Ser du nevner at en ikke må trekke i snorutløseren, noe jeg forøsker å ikke gjøre. En kan selvsagt bli noe ivrig etter å få de gode bildene slik at en gjør denne feilen. Når jeg tenker over det så var det litt løst underlag der stativet sto, og jeg satt nok også litt dårlig,annspent sittestilling.. hmm får ta det med videre. Takk for påminnelsen..

Svein
Sven Tore L.

Så fint det ble leik på deg i påsken! Synes resultatet ble helt greit. Mangler kanskje litt på skarpheten for å være helt på topp. Med det objektivet du bruker ville jeg nok valgt en større blender slik at du får raskere lukkertid. Det vil kreve nøyaktighet med fokus. Prøv å fokusere på øye. 1/80 blir muligens ikke raskt nok på 500mm og en fugl med små raske bevegelser. Dersom kamera ikke blir 100% stabilt på stativet kan du også prøve å gjøre en test med IS på. Vet ikke om du har etterbehandlet bildet mye. Men dersom du er for hard på støyfjerningen vil dette også gå ut over skarpheten og detaljer.Dersom du ikke har gjort noe særlig etterbehandling kan du med fordel legge på litt UnsharpMask i bildebehandlingen. Dette bør gjøres helt til slutt. Prøv deg fram med instillingene og ikke overdriv.

Sven T.
Sven Tore L.

Sorry! Mente selvfølgelig 300mm.

Sven T.
Håvard F.

Flott. Mye er sakt.
V1 er best Svein
mvh
Håvard
Avsluttet .

Hei

Syns det var et fint portrett av hanen, der du har fått frem fine detaljer i fjærdrakta.
Likte best originalen.

mvh Øyvind
Duy P.

Hei Svein!
Jeg er ingen canon bruker, men synes resultatet er brukbart.
Enig med øvrige kommentarene. Klart at din 300mm tåler mer enn blender f/5 da raskere lukkertid.
05:52 var grytidlig, litt senere får du vel mye bedre lukkertid, eller kanskje bedre lysforhold letter mye arbeid.

mvh duy
Svein O.

Takk for hyggelige kommentarer og råd til hvordan jeg kan løse problemene mine. Får øve til neste år..for nå er vårens leik over for i år.
Marthin W.

skarpt og detaljert av orrhanen:) flotte fugler..

Mvh Marthin
Kjell Ivar Ø.

Ordinært men flott bilde av hanen ,noe støy må man tåle. Gode minner og se tilbake på.
mvh Kjell Ivar
Hans-Jørgen H.

Tschhhhooooo Svein!
Ordinært ja, men ikke mindre bra porterett av orrhanan dette.
Hadde gjort seg med dagens første solstråler over myra her. Blir blasst i myrgraset. slik grytidlig på mårran.
Tyrin.
Svein O.

Takker og bukker for kommentarer Marthin, Kjell Ivar og Hans-Jørgen også.. sola forsvant bak noen få skyer.. så det ble nok litt blasst ja.. men det skygger ikke for opplevelsen å ligge slik på morgenen å høre de Tschhhoooer og kakkler på myra..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu