Bildet inngår i albumet Argentina -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-05-12 21:33:46
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger78
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_527977} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
John R.
Først: jeg likte versjon 1 absolutt best.

Kokkens ansikt på høyre side blir noe mørkt, samtidig virker det for meg som hendene er unormalt store. Har du brukt vidvinkel her? Kniven kommer heller ikke helt til sin rett, det tok faktisk noe tid før jeg faktisk så at kokken hadde noe i hendene.
Ivan H.
Hei,

Et protrett av en kokk i sitt rette miljø. Synes det er bra at du tar med en del bakgrunn, her til venstre, for å få en god beskrive av miljøet, ikke bare kokken.
For å fortsette litt med bakgrunnen så er den også noe forstyrrende. De tre steikepannene er veldig dominerende og er plassert tett opptil kokken i bildeflaten. En mer gjennomtenkt plassering i bildeflaten hadde vært å foretrekke, for eks lenger ut til høyre. Hvis de skal være med i det hele tatt da. Man kunne kanskje byttet ut steikepannene med andre redskaper som tok mindre blikkfang.

Tonene er helt ok, men noen kunne vært bedre gjengitt. Hudtonene til kokken opplever jeg noe mørk i forhold til kokkejakken og noe av omgivelsene. Øynene er noe mørke og jeg får ikke tak i blikket hans.
Kniven går i ett med jakken, noe som gjør at jeg ikke ser kniven med en gang, det tok faktisk litt tid. Og når jeg ser på plasseringen av hendene virker de noe forknytt, altså litt for mye oppstillt. En litt mer naturlig posisjon hadde kanskje vært å foretrekke. Kanskje også merket på jakken kunne kommet bedre frem, hvis den er av betydning da.

Bak til venstre, er det noen forstyrrende elementer som konkurrerer med hovedmotivet. Der er et aparat, hvit, som ligger helt opptil skuldenere. Og du har en liten del av vinduet med. Både forbedret komposisjon under opptak og evt kutt i redigeringen kunne hjulpet.

Alt i alt et ok bilde, men det når ikke helt opp hos meg. Håper jeg har klart å begrunne dette på en ok måte.

:.Ivan.:

Arne Henning G.
Takker for kommentarer! Mange av punktene som nevnes har jeg selv reflektert over, slik som at kniven forsvinner. Andre ting har jeg ikke reflektert over, slik som at hendene virker store. Det er bruk 50 mm på en D700. Jeg er selv passe fornøyd med det, men ser selv flere ting som ikke er helt hundre. F.eks. det at kjelen i versjon 1 er kuttet under. Skulle gjerne hatt med hele.

Dette er ikke planlagt, og kun tatt i forbifarten da jeg egentlig drev med helt andre ting. Men det er morsomt å se hva andre "henger seg opp i" også.
Siri Elisabeth J.
Det er litt å utsette på det tekniske, enig i det med kniven. Ser du har god stemning med kokken. Men han ser litt stiv ut allikavel.Tror jeg ender opp, etter å ha sett lenge på bildet ditt, med å kjenne at det mangler litt nerve.
Hilsen Siri.
Arne Henning G.
Ja, det er stivt. Kokken var uforberedt, alt var tatt på sparket og posering på forespørsel uten at han ante noe om hva jeg ønsket (ikke jeg heller). Men slike situasjoner gir fin erfaring. Hva er det som mangler i ufulkomne bilder!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu