Blåmeis 1024x768
Et lite eksempel fra Sigmas nye 120-300 F2,8 Zoom. Et imponerende objektiv på alle måter.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300 f 2,8
  • Brennvidde270mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ketil K.

Utrolig nært og skarpt /detaljert - og med glimrende bakgrunn! (Litt mer rom rundt fuglen kunne faktisk også vært fint her - men som blåmeisekseris var dette glimrende.)
Knut Ådne F.

Flott bilde, fin skarphet og farger...
foresten fint at du opplyser om oppløsninga!
Rolf J.

Nydelig bilde av en kjent og kjær gjest i hagen og på fuglebrettet.
Imponert av detaljrikdommen, og takker for info. om utstyr.
Det kan være til hjelp når en skal utvide utstyrspakken.
Ellers enig med KK
Rolf
Kjetil H.

Oioi... Usedvanlig skarpt og detaljert bilde! På bilder i en slik klasse har jeg en lei tendens til å begynne med det som kan kalles misunnelsespirk, og bildet ville vært (om mulig) enda mer perfekt om nebbet og stjerten hadde vært like skarp som resten.

Gratulerer med nytt objektiv, det er notert på ønskelista mi :-)
Jostein M.

Herlig herlig Jan, jobber med samme fuglen for øyeblikket men er ikke i nærheten av dette. Men en dag:-). Kanskje et hakk mer dybdeskarphet hadde gjort seg, ellers er fargene og tegningene i fjærdrakten bra gjengitt. Kanon dette Jan.
Mvh
Jostein
Christian Ø.

Veldig bra. Fine farger. Alt er vel ellers sagt.

mvh
Andre K.

Slike smaa fugler sitter ikke stille lenge saa det er ikke saa lett a komponere. Dette er skarpt med fine farger. Litt synd at bar naalene i bakgrunnen gaar gjennom nebbet.

Ville hatt litt mer luft rundt fuglen. Med 270mm @ 5.6 er du vel ikke mer en en 3-4 meter unna siden den er ute av fokus ved stjerten. Jeg bruker en 500/4.5 Sigma og hvis lyset er bra nok proever jeg aa bruke f8 - f11 for aa faa mer DOF.

Gratulerer med ny linse. Har tenkt selc aa skaffe meg en for aa dekke mellom 200mm og 500mm uten aa bruke TC.
Jan W.

Takker for alle kommentarer!

Ja det er ikke lett å komponere noe med disse. Jeg må ta de på vei til matbrettet når de er ''rene & pene''. Og så sultne som de er da sitter de aldri stille mer enn ett sekund eller to.

Avstanden her var under nærfokuseringsgrensen 2,5m på 300mm, derfor 270 mm dvs. ca. 2,2 meter. Jeg tar alle bilder uten stativ og nesten alltid i lavt lys for å unngå skygger og for store kontraster. Det er en evig balansegang mellom lukkerhastighet og blender. Som i dette tilfelle var det 7 eksponeringer. Det vil si at den endelig landet og satte seg på riktig måte der jeg ventet / håpet på å få den og satt der i ca. to sekunder, 10D klarer jo ca. 3bilder sek. Dette var 7 bra eksponeringer, men allikevel var det så vidt at det gikk å bruke dette ene på grunn av den lave dybdeskarpheten og for lav lukkerhastighet til å få hele fokusområdet skarpt. De fleste bildene er allerede på ISO 400 så det er ikke mer å hente der heller.

Men jeg lærer jo noen nye knep nå og da når det gjelder å fange disse småttingene med brukbart resultat.

Forresten er Sigma 120-300 2,8 et absolutt mesterverk av japansk glass på sitt beste. Parkerer ganske enkelt Canons L-serie telezoomer på bildekvalitet. I tillegg er det den eneste 2,8 zoomen i dette området.

Jan
Jan N.

Virkelig imponerende! Flott!

JanJ
Tom E. F.

Imponerende teknikk og kvalitet!
mvh Tom
Avsluttet .

Slutter meg til alle superlativer som er nevt.

mvh
Terje
Reidun G.

Det skal litt mer til enn en bra linse for å ta et slik bilde. Virkelig fine detaljer og bakgrunn.
Reidun
Torgeir S.

Meeeget tett og bra bilde av fuglen!

Mvh. Torgeir
Ketil K.

Imponerende at dette er håndholdt! For det er vel en linse uten stabilisator? Som jeg har tipset en rekke andre om er det litt å gå på ved å operere med redusert EV. Så kan du lysne bilde litt i PS uten særlig tap av kvalitet etterpå - mens du vinner masse i dybdeskarphet/lukkertid - og får mere å gå på i toneforløpet på lysere toner.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu