På vei til fjellbeitene
I Alpujarras er det på denne tiden, tidlig i mai, at sauene drives til fjellbeitene som ligger godt under snøgrensa i 1200-1800 m.høyde. Det er her en finner de saftigste og beste gressmarkene I denne delen av Andalucia.Bildet viser godt det frodige landskapet under Sierra Nevadas snødekte topper, og skydekket som på denne årstiden ofte siger ned langts dalførene som her i Barranco de Poqueira. Saueflokken var et godt stykke unna stien der vi gikk. Bildet er tatt med en GF1 påmontert Nikon 50mm 1,8D og beskåret noe i etterbehandlingen, men det er likevel vanskelig å skjelne gjeteren bak saueflokken med sine to gjeterhunder som fører sauene med seg opp i høyden.
Utstyr
  • Panasonic Lumix GF1
  • Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8 D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_533300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Lars Ivarson F.

sjarmerande dette av 'ålreite' dyr..fin vinkling og godt snitt..las med interesse teksta under..flotters
Oddhild L.

Fint naturbilde! Mange sauer å halde styr på...
Halldór G.

Stemningsfuldt og beskrivende.
Steinar T.

Takk for positive kommentarer, Lars, Oddhild og Halldór. Kjekt at dere likte bildet!
En tur i dette området av Spania i første halvdel av mai er absolutt å anbefale alle som er glade i å vandre i fjellet og som ønsker å oppleve våren og naturen på en litt annen måte enn i våre hjemlige fjell. Vi opplevde bl.a.å gå langs turstier uten å møte en eneste turist i løpet av en lang dagsmarsj. Her er det ikke nødvendig å leie bil. Det er et godt utbygd lokalt rutenett for buss, og bussprisene er latterlig lave i forhold til norsk pris. Jeg vil etter hvert legge ut noen flere bilder fra turene våre i det samme området.
Dersom noen ønsker råd eller tips til turer/reiser i disse strøkene kan dere gjerne ta kontakt.
Steinar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu