Munkholmen
Munkholmen sett fra hurtigruta.
Forstår ikke helt hva som har skjedd. Himmelen her er likedan som påbildet tidligere i dag.
Noen som vet?
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger74
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_534895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .

Noe er galt her ja Eli. Bruker du PS, PS Elements til redigering. Antar at du fotograferer i beste jpeg.
Jeg har en mistanke om at du har gjort en innstilling på kameraet uten å vite om det. Fort gjort.
Men bildet er jo så dualigt lite, bare 23 kb Har du brukt innstilling dårligste jpg på kamera? Eller stillbilde fra filmopptak?

Du finner nok utav det. Synd, for her sprenger du pixlene.
Du må nok forklare mere om din fremgangsmåte her, om vi skal klare å løse problemet. Du har vel ikke lagret i GIF? Da kan det bli som her, trur eg.
mvh arild
Eli S.

Ser ut som om det blir slik når jeg legger det ut her. For på originalbildene er himmelen kjempefin.
Innstillinga på kameraet har vi egentlig ikke tatt så høytidelig. Ikke er det filmopptak. Har ikke lært meg den kunsten. hehe.
Lagret i JPG er det også.
Eksperten i huset mener at så lenge originalen er fin,trenger vikke bry oss noe om hvordan det blir på dotten. Så da så.
Men takk skal du ha, Arild
Ha en fin kveld videre. Følg med Hrtigruta når den ligger til kai i Brønnøysund om en times tid.
:) Eli
Roar K.

Nå fikk jeg hvertfall se hvor det alkoholfrie ølet kommer fra. Tror ikke jeg fikk med meg det for 5 år sia da jeg tok hele runden med "Midnatsol".
Den himmelgreia har jeg også hatt uten å ha noen forklaring og jeg fotograferer i største RAW. Løsningen er å isolere den og bruke fargebøtta til å hente inn fargen før du legger den inn på nytt. Vil du ikke ha den altfor glatt så tilfør ørlite støy - hvor mye må du vurdere underveis.
Men her gjelder det hele bildet så problemet ligger antagelig i kun 24 pix der det burde vært tett oppunder 350. Vet jo ikke hva du gjør, men her er min oppskrift:
Under Image size sørg for at resolution står på 72 og intet annet før du setter størrelse selv om det nok blir endret automatisk.
Klikk file og deretter save for web and devices. Vær så sikker på at det står JPG og ikke GIF eller noe annet oppe til høyre i det nye bildet du får opp. Til høyre for denne igjen finner du Quality og det er antagelig der ditt problem ligger for det er der du redigerer antal piksler. Når du endrer tallet der eller klikker på den lille pila og får opp en glidebryter å bruke så ser du nede under venstre hjørne av bildet at tallet for antall pix. endrer seg. Sørg for at det tallet kommer så tett oppunder 350 som er høyest lovlige her på siden, men ikke over for helst bør du stoppe på 349. Med kun 24 pix som du har her kommer pikslene til syne og det er det du ser spesielt i himmelen, men også delvis i sjøen.

Roar
Eli S.

Takk skal du, Roar.
Skal notere meg dette å se hva jeg kan gjøre neste gang. Vet ikke helt om det blir i dag. Tar den tiden jeg trenger.
Vanskelig å få meg seg alt når man er ute på tur, vettu. Regner med at de aller fleste står og ser inn mot Trondheim. Munkholmen ligger på den andre siden av båten.
:) Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu