The Blueface Angelfish
Denne saltvannsfisken skifter farge i løpet av livet. Som ung har den vertikale svarte, blå og hvite striper langs kroppen. Når fisken er nesten voksen, endres fargen til lys gul med blå skjell og en skarp gul brystfinne. Når fisken blir eldre, ser det nesten ut som om den har en blå maske. Alt dette visste jeg ikke før jeg besøkte Akvariet i Bergen 9. juni 2011. Er det noen som vet hva fisken heter på norsk? Det latinske navnet er euxiphipops/pomacanthus xanthomet.
Kilde: http://translate.google.com/translate?hl=no&langpair=...ipops.html

Bildet inngår i albumet Fauna -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_536146} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Stian E.

blir mest klat det same navene på nork og elngelsk
det er Blueface Angelfish.

meget bra bilde du fåt til her :D
Liv F. D.

Utrolig flott i farger og nydelig presentert,

mvh
Liv ")
Truls L.

Så du har vært i akvariet i Bergen og tatt noen bilder? Har fått noen bilder av denne fisken jeg også, men noe norsk navn kan jeg ikke, men det er en art keiserfisk.

Fine farger og fin skarphet på fisken :)

Truls
Nina C. K.

Så fint at du likte bildet, Stian. Det er første gang jeg har prøvd å fotografere akvariefisk, og det ga mersmak, selv om jeg fant ut at det var slettes ikke så lett å få til gode bilder. De svømmer jo, for svarte, disse fiskene! Takk for tilbakemelding angående navn. Jeg tenkte kanskje at det faller naturlig å bruke det engelske navnet også her i Norge, men det er greitt å få deet bekreftet.
Nina C. K.

Takk for kommentarer fra dere, Liv og Truls. Ja, etter en del leting på internett fant jeg ut at det er en keiserfisk, og den kler jo godt navnet!
Avsluttet .

så pent bilde av en fisk

hilsen silje
Kirsten H.

Og jeg som trodde du hadde dykket! Akvariefisk er sikkert like utfordrende. Supert bilde av den flotte fisken. Fargerikt og skarpt så det holder.
Mvh Kirsten
Nina C. K.

Takk for tilbakemeldingene deres, Silje og Kirsten. Når motivet var så vakkert i seg selv, var det om å gjøre å få bildet så perfekt som mulig for å yte fisken rettferdighet. Akvariefotografering er et greitt alternativ for oss som ikke snorkler eller dykker. Motiver fins det over alt, fra den minste gullfiskbolle, via hobbyakvarier til de store publikumsakvariene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu