Shopping i Soho
En tur til NewYork betyr gatefotografering. Mener dette bildet viser at vi er opptatt av hvert vårt.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor 12-24
  • Brennvidde14mmmm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger187
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_537245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kristinn G.
Bra.
Mwn noe stemmer ikke helt. Klokken som speles i viduet er nokk så nøyaktig 8. Tenkte bildet er speilvendt. Men alle tekstene har riktig retning.

Damen er ikke interessert. Har til og med en pappirsekk med trafikkskilt på. Lurer på om det er parkering forbudt. Tror han gubben ser intenst på henne bak solbrillene. Her har du fanget et øyeblikk som gir grunnlag for refleksjon.

Se gjerne mitt bilde som jeg mener er i samme sjangeren. http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=594361&...erid=97726
Anders G.
Her har du fanget et kort øyeblikk som åpner for noe tolkning og refleksjon. Mye bevegelse hos to av personene mens en en sitter i ro og skaper en kontrast. Dama i forgrunnen fungerer helt naturlig som hovedmotiv og sentrum for den lille fortellingen. Liker hvordan hun leder blikket ut av bildet. Fine SH toner og kontrast, ser svært film-aktig ut (Delta100 eller noe slikt). Selv om komposisjonen fungerer på et vis er det noe som ikke helt klaffer for min del. Bildet ser litt skjevt ut selv om dama står rett. Klarer heller ikke helt å fri meg fra at dette er mer et tilfeldig blinkskudd enn et gjennomtankt fotografi.
Kristinn G.
"Klarer heller ikke helt å fri meg fra at dette er mer et tilfeldig blinkskudd enn et gjennomtankt fotografi."

Ja tenk så mye dårligere bildet er hvis tilfeldighetene spiller med på lag :)

Kristinn
Anne Gunn P.
Gatefoto blir jo raske avgjørelser hva komposisjon angår. Jeg så mannen som satt der mens dama hastet forbi, og da hadde jeg et bilde. Han bak kom plutselig fram. Jeg ser det som gjennomtenkt, utfra omstendighetene. Blir litt i tvil om hva dere sikter til, men takk for kommentar likevel..!

Anne Gunn
Kristinn G.
Fra min side var dette sarkastisk ment. De aller fleste bilder er basert på tilfeldigheter. Det kan være planlagt spontanitet. Eller som bjørge Lillelin sa all min spontanitet er nøye planlagt.

Kristinn

Vis du ser etter så har jeg kopiert og satt setningen fra anders i hermetegn-

Det gjelder både fotografering og annen kommunikasjon at det kan være vanskelig å få fra budskapet.
Anne Gunn P.
Takk for det. Jo nettopp, planlagt spontanitet, det er en del av denne type foto, altså gatefotografering. Man venter på noe man ikke helt hva er, samtidig som man er observant og prøver å lese situasjoner. Veldig spennende! Du nevner klokka i din første kommentar, men den er nok stoppet, da dette var midt på dagen.

Anne Gunn
Avsluttet .
Klokken er nok del av en plakat og er hverken stoppet og vil derfor heller ikke være speilvendt :)
Avsluttet .
Klokken er nok del av en plakat og er hverken stoppet og vil derfor heller ikke være speilvendt :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu