Fra Bråtan på Austmarka
Ikke så ofte jeg leverer landskapsbilder da det jo krever motiver som har litt å gi. Jordbruksdistrikter på hedmarken blir liksom ikke like spektakulært som fjord og fjell med fint lys på vest- og nord Norge.
Prøver meg likevel her med et av mine mange bilder fra gamle gårder som jeg faktisk samler på hvilket jeg vel har vært inne på tidligere.
Vassdraget som sees ute til høyre går faktisk gjennom både Norge og Sverige og tremeningen min påsto han hadde sett svenskekongen med følge komme padlende her.

http://pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet tatt stående for frihånd 3. juni d.å.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_537679} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune K.

Liker bildet godt i seg selv, komposisjonsmessig, og som dokumentasjon er det jo også flott. Navnet Bråtan bringer tankene til gamle finnebosettinger. For øvrig synes jeg også de rolige landskaper er vel verdt oppmerksomhet, med skog eller kulturmark som der tiden synes å gå langsomt, eller vann der det aldri blir til annet enn krusninger på overflaten. Vi trenger vel kontraster for å kunne oppleve noe i det hele tatt, også innimellom å kjenne at ting jevner seg ut.
Heidi N.

Litt hardt lys på de hvite portene, ellers synes jeg dette ble et trivelig sommerbilde. Kunne godt tenke meg å se mere av elva til høyre, men da hadde det blitt et unaturlig kutt i bygningen til venstre.
Heidi
Roar K.

Nå er egentlig ikke dette bildet tatt for å være et spesielt landskapsbilde. Det er den gamle låven i kontrast til det nybygde som er motivet. At lyset var problematisk og ikke bare i dette bildet ser du hvis du går til min pbase portfolio og kikker på de siste bilden i mappa "Old farms in Norway" som ble tatt denne juni-ettermiddagen.

Roar
Kirsten H.

Når det er blå himmel, får man skygger, sånn er det bare. Motivet er ikke så lett å se umiddelbart, side det ligger i et pent landskap. Jeg funderer på om jeg ville gått tettere på her, det finnes sikkert fine detaljer i den gamle bygningen som man ikke får øye på med et så stort utsnitt.
Jeg har også slekninger på disse kanter, stas å kunne GÅ over til Sverige.
Ha en god dag!
mvh Kirsten
Roar K.

Du får heller følge henvisningen som står over hue på deg så vil du se at det finnes bilder med detaljer fra plassen også.
Jeg har for dårlig rang til å få kommentert bildet ditt på kritikken idag.

Roar
Solvår B.

Kontrasten mellom bygningene er stor. Jeg synes den gamle låven er sjarmerende, hvertfall på bilde. Liker bildet som landskapsbilde også. Fint å se skogen som strekkerr seg laaangt innover.
: ) Solvår
Kirsten H.

Da jeg gikk inn på portfolioen din og så alle de flotte bildene der, fikk jeg et helt annet inntrykk av dette bildet også. Dette bør absolutt sees som en serie. Jeg er vel mer opptatt av detaljer enn de fleste, du får ha meg unnskyldt for det. Ha en fortsatt god dag, Roar!
mvh Kirsten
Roar K.

Intet å undskylde, Kirsten.
Jeg er bare gla' jeg greide å lokke deg inn i den gamle løvens hule og håper du kanskje tar turen innom igjen.

Roar
Frode L.

Hei.

Et flott lanskapsbilde med fine kontraster med nytt og gammelt. Fin dybde med fin skarphet over hele flata, liker sollyset som gjør dette til et flott sommerbilde. Fine farger.

Frode.
Bent S.

Fint landskapsbilde. fint lys og gode farger.

vh
Bent
Nils Henning A.

Fint bilde. Liker bilder av gamle bygg og boplasser. Bølgeblikk har sikkert ikke vært opprinnelg takdekke, så bygget virker ikke verneverdig akkurat. Garasjen ved siden av er av nyere dato, men en helt annen type bygg. På meg ser det ut som mye "hummer og kannari"som vi sier på Modum.

Nils Henning
Trond W.

Et idyllisk bilde dette :) Fine farger og stilig motiv.

Trond
Dirk R.

bilde lever av sterke farger synes jeg. for å understreke det du vill vise fram Roar hadde jeg høyre side litt mer beskjært.
hilsen dirk
Roar K.

Da takker jeg så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu