Gulirisk, min norske fugleart nr. 177 på foto.no. 23 til 200!
Gulirisk har nok sikkert hekket en del ganger i Norge, men endelig konstatert ble det først i fjor, i trærne ved Haslum Kirke. Også i år er det obset flere gulirisker der. Varmere klima er godt mulig hovedårsaken.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger117
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_539934} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørn T.

Flott av en art jeg nesten ikke har hørt om. Ser ut til å ligne den mer vanlige gulspurven. Fin komp og lys inn på fuglen. Mvh Bjørn
elin a.

Gratulerer:))
Jeg trodde også det var en gulspurv.
elin
Kjell Ivar Ø.

Imponerende mange arter, godt artsportrett.
Likte utsnittet. Selv har jeg lagt 52 arter
så jeg har et stykke igjen.
mvh Kjell Ivar
Terje M.

Fint artbilde.

Mvh
TerjeM
Roar K.

Perfekt plassert i flata. Siden du nevner miljø kan jeg godt være enig med deg og det finnes egentlig ingen motsetning mellom å ta med miljø og la være. Men ofte kan man fjerne det miljøet som er forstyrrende i bildet. Her f.eks. ville jeg kuttet på oversiden av den kvasten som går ut til høyre ramme og på den måten roet ned bildekanten nede og kanskje hele bildet for den saks skyld. Du har fortsatt miljø for fuglen sitter ikke på "ei naki grein" mot en utbluret bakgrunn, men antagelig i på en tretopp e.l. mot en blå himmel.
Fint lys og god skarphet gir oss fuglens mange fargerike detaljer. Det åpne nebbet et fint pluss.

Roar
Astrid K.

Flott bilde, men dette er nok en gulspurv. Gulirisk er gul på hode og bryst, og har hvit mage og sider. Se bilde av gulirisken fra Haslum på artsobservasjoner.
Ketil K.

Takk for kommentarene. La ut bilde av gulspurv her på foto.no for over 8 år siden. Se http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=69319, så kan du sammenligne Astrid.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu