Ved livets ende
Jeg støtte på disse flotte dyrene ved en liten privat lakseelv i Nordland. Grunneier visste bare om en bever, men det var to. Når en av de tok en avstikker inn en av kanalene de hadde lagd, og kom ut igjen, møttes de med "gledesplask". Dette fikk jeg ikke tatt bilde av, men det var fornøyelig og se på.
De skulle skytes fordi de skremte bort laksen, mente grunneier. Selv så jeg ved flere anledninger at beverne kom ut av hulen sin og rett ut i kulpen hvor det befant seg en laks. Den var helt uberørt ev beveren. Hulen lå forøvrig langs land og forandret ikke elveløpet.
Har selv aldri vært særlig for beverjakt. Unødvendig lystmorderi spør du meg.
Jeg tok over 200 bilder og satt åpenlyst foran de. De så meg hele tiden. Lett match for en drittsekk med gevær.
Det eneste problemet jeg så som fisker var engstelse for at de skulle sette seg fast i flua. Nå er problemet vemodighet ved å sitte og redigere bilder av disse dødsdømte.

Humans, far to many!
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger103
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_541246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .

Meget flott bilde, med en trist og vemodig undertekst, synd at det skal ende slik for disse.

Selv har jeg aldri sett beveren, har kun måttet rydde opp i skadene den har gort, etter at den har felt trær over strømledninger og master/stolper.

Det er skarpt og flotte detaljer på beveren her, fin kameravinkel og god fokus på øyet. Meget bra dette her.

Mvh Tom Egil
Odd A.

Har ingen kunnskaper om hvordan laksen reagerer på beve, men ut fra dine observasjoner høres det ut som grunneieren har trukket sine konklusjoner på et mangelfullt ugrunnlag. Om det hadde vært tilfelle at beveren skremte laksen til et annet sted i elva syntes jeg forsatt dette var en dålig grunn til å avlive disse flotte dyrene, men her er det vel pengene som rår.
Skarpt og fint bilde av et fasinerende dyr jeg hadde gleden av å fotografere forrige vinteren.
Mvh
Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu