Sorthvit fluesnapper (Unge)!
Har her forsøkt å bruke noe av tipsene jeg fikk på mitt forrige bilde. ISOen er på 400. Brukte mitt noe skranglete tre bens stativ som etbens. Det får fungere til det nye stativet er i hus.Kuttet også ut konverteren og klarte å komme litt nærmere.

Ellers så blir dette et siste farvel med snapperne for denne gang. Da den siste ungen var fløyet så jeg dem ikke igjen på det stedet, ihvertfall ikke den dagen.
Irriterer meg at jeg ikke fikk et bedre bilde av mor men er sikker på at anledningen byr seg igjen:-)
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-06-29 19:55:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • AS-S VR Nikkor 70-200mm 1:2.8G
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetEv -0,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger249
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54134} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Reidun G.

Veldig bra Jostein, klarte du ikke å få detaljer lenger ned i halsen :-) ?
Versjon 2 er en tanke skarpere og har en behageligere bakgrunn - men begge to er svært bra.

Hva slags stativ kommer du til å kjøpe ?

Reidun
Jostein M.

Hei Reidun! Ja det var godt spørsmål. Jeg er så heldig at jeg har Stavanger Foto som ''min butikk''. Jeg har gitt melding om at jeg trenger et stativ som kan hus min D100 men en 400/2.8 uten for mye forstyrrelser. Så vi får se hva det bringer av type stativ. Skal gi deg en tilbakemelding når det er i hus.

PS: 400/2,8 er noe jeg drømmer om og er ikke planlagt de nærmeste ukene ihvertfall:-)
Mvh
Jostein
Truls S.

Flott fanget Jostein!

Dumt at bakgrunnen var så mørk på ver. 1, trekker ned.
Ver. 2 derimot synes jeg er i nærheten av en innertier, ungen er klar og fin på min skjerm og den lyse bakgrunnen gir en fin kontrast til den mørke fjærdrakten.

truls
Rune N.

Flotte bilder begge to! Hadde en maken krabat i treet utenfor kassa i dag, men litt for langt hold for mine objektiver så jeg prøvde ikke en gang.

mvh
Rune
Arild K.

Fint fuglebilde, likte v2 definitivt best !

Mvh AK
Eskil O.

Et trivelig bilde av en trivelig krabat, flott.

Eskil.
Arild S.

Flotte fuglebilder.. holder en god knapp på v2 bildemessig selv om v1 har dramatikk. Flotte eksponeringer.

Arild
May-Lise L.

Mer mat! skriker den :) Bilde nr. 2 er nok det beste, selv om det ikke er en versjon av det første ;)
Mehrzad G.

Bra som alltid !

mvh Mehrzad
Stig S.

Holder en knapp på to'ern - renere bakgrunn, som du selv sier; synes den yter den fine fugleungen bedre rettferdighet. Det fine spillet i fjærdrakten kommer også bedre frem i v2. Kjempe!

--stig--

ps - tar også gjerne imot tips vedr. stativ når du har prøvet det nye ut...
ds
Ferran C.

Ja, second version is sharper and cleaner, but the first one have it's kindness and funny spark witnthe wide open mouth. I like both of them.
Ferran
Øyvind K.

Bra bilder begge to, men jeg liker nok versjon 2 klart best.

-Øyvind
Ketil K.

V#2 er veldig bra! Lærerikt og morsomt å følge forsøkene dine - og de rådene som er kommet. Kan egentlig ikke se hvordan V#2 skal kunne bli noe skarpere - selv på såpass stor blender som f/4! DOF øker nok med redusert brennvidde til 120mm. Kanskje noe mer USM i hodet på fuglen? Ville bluret ned gresstrået på høyre side av fluesnapperungen. Men konverter kan absolutt brukes med VR70-200. TC-20E II, et godt stativ, med alle braketter og fester tilskrudd, og avslått VR gir skarpe bilder som bare det, på største åpning. Men høy ISO og mindre blenderåpning bør alltid inngå når man tar en serie med bilder, så kan man sammenligne etterpå hva som ble best. Jeg tok et bilde på 1600 ISO som jeg etterpå kjørte med Neat Image, se bilde nr. 48385 og fikk et meget skarpt bilde, ennå fuglen var i bevegelse da bildet ble tatt.
Ketil K.

Mente 1000 ISO
Nils B.

Bra bilder på hver sin måte. Rendyrket holder jeg også en knapp på #2, men synes at #1 gir oss mer innsikt i fuglens reddsel. Joda Jostein. neste utfordring blir skkert noe enda vanskeligere om jeg kjenner deg rett. Bra Josten, stå på, selv om det ikke blir så mye foto til uka.
mvh Nils
Lars Erik N.

Flott igjen. Artig uttrykk. Jeg sliter med å ta gode fuglebilder, så jeg blir nok litt misunnelig.

Mvh
Lars
Jan W.

Veldig fine bilder Jostein!

Nå vet du ihvertfall hva som skal til for å ta fine fugleportretter for framtiden. De er bare litt vanskeligere å ha med å gjøre når de blir større;-)

Versjon 2 er det klart beste for albumet. Skarpt og behagelig å se på.

Jan
Avsluttet .

Igjen bare føyer jeg meg etter. Veldig bra begge to synes jeg.

Vh Svenn
Jostein M.

Takker for kommentarer. Personlig liker jeg best versjon en. Føler det har det lille ekstra i forhold til versjon 2 (som egentlig ikke er en versjon som nevnt over). Valgte å legge det ut av den grunn at jeg ønsket å dokumentere svarthvit fluesnapper så godt jeg kunne. Ser også at rent eksponeringsmessig er versjon to hakket bedre. Fuglen satt mer åpent til der og ga meg litt mere lys.
Igjen takk for at dere tar dere tid til å kommentere bildene. Forresten kommentere.... mange av dere er virkelig med og gir meg de råd og vink jeg trenger for å få biiiiiiiiitte litt utvikling som amatørfotograf:-) TAKK!
Mvh
Jostein
Øyvind A.

Begge bildene er veldig bra. v2 er nok best teknisk. Likevel liker jeg v1 best pga ansiktsuttrykket. Godt jobba Jostein!
Thera E.

genialt med nebbet åpent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu